מסקנות מעורבני חקיין

מסקנות מעורבני חקיין

*פורום יקר, אחרי כמה תובנות אני חושבת שהבנתי שאני בחיים לא אגיע להסכמה עם כמה מהאנשים כאן (אהמאהמ) ולמרות זאת אני עומדת לכתוב את ההודעה הבאה שבטח תגרום למורת רוח רבה. אל תהרגו אותי
*

אני חייבת להגיד שיחסית למה שציפיתי אני דווקא מרוצה מסוף הסדרה. (ולא בגלל שהיא בסוף עם פיטה! אבל נגיע לזה אחר כך)

ברור יש כמה דברים שאני לא בטוחה למה סוזן קוטלינס בחרה בהם:
1. למה היא לא נתנה לקטניס להגיע לארמון המלכות ואז שנייה לפני שסנואו מתאבד להרוג אותו, ואז כשהיא באה לצאת מהחדר היא נכנסת לעימות מזוויע עם קוין ובסופו היא הורגת את קוין? למה?
# אחת החברות הכי טובות שלי שהשאילה לי את הספר אמרה לי באכזבה שהסוף שלו צפוי מידי... לא נראה לכן שאם זה מה שהיה קורה בסוף זה היה צפוי מידי?
2. למה היא הרגה את פרים??? אני ביליתי את הפרק האחרון של הספר ממררת בבכי ומנגבת את האף והייתי כל כך לא מרוכזת שכשסיימתי את הספר קראתי את הפרק שוב. זה היה כל כך עצוב, כל כך לא בסדר. אני חייבת להגיד שאני אוהבת ספרים שגורמים לי לבכות(אוף אני יודעת אני כזאת בכיינית, זה הדבר הכי מגוחך שיש- לבכות מספר אבל הרגשתי כל כך קרובה לדמויות, לנורי המסכן ולאמא של קטניס..* נכון השם שלה הופיע אולי פעם אחת בכל הסדרה, בכל מקום היא אמא של קטניס, אין לה מספיק תוכן כדי להעניק לה שם?! אני מניחה שלא
)
אני באמת לא מבינה את ההיגיון אבל אולי זה היה דרוש כדי לעורר את הזעם של קטניס על קוין, אולי לסגור מעגל עם הספר הראשון שבו פרים היה אמורה להשלח למשחקים ולא קטניס.
3. למה היא הפרידה בין גייל לקטניס? (כן, אני טים פיטה אבל זה פשוט לא הגיוני), הם כל כך אוהבים וזה ברור שקטניס לא אוהבת את גייל רק כי בזכותו היא שורדת (...), היא אהבה אותו עוד לפני שהבלאגן התחיל, עוד לפני שהיא הייתה המיועדת.. הם נועדו זה לזה! (אוף אני כל טים פיטה), ועכשיו שמשחקי הרעב מאחוריהם והם יכולים להוליד ילדים (!). אחרי כל זה גייל נוטש אותה? למה כי היא כועסת עליו? זה מה שמפחיד אותו? וכשהיא כל כך זקוקה לו הוא לא נמצא?
אני מניחה שרגשות האשמה גברו על האהבה כלפיה אבל גברו גם על האהבה למחוז 12? הייתי בטוחה שגייל יהיה מהראשונים שיחזרו למחוז! זה כל כך לא מובן..
4. קטניס-פיטה: עד שסוף סוף השלמתי עם זה שקטניס לא באמת אהבה אותו (תודה NORIKO- אני לא מאמינה שאני לא יודעת איך קוראים לך, מתנצלת מאוד), כל האהבה הזאת אליו היא באמת ההזדקקות עליו, כמה שמעצבן אותי שהיא שיחקה בו אבל זה אף פעם לא היה יותר מיזה. ובסוף הם מתחתנים? מולידים ילדים כאילו כלום? מה הקטע? פתאום היא כבר לא שונאת אותו? פתאום הוא נזכר כמה הוא אוהב אותה? היא איתו פשוט כי שוב הוא זה שמחזיק את השברים. אז זה הסוף של קטניס? הנערה הלוהטת, החזקה, האמיצה? היא נותרת שבורה בזרועות של אדם שתפקידו בחיים הוא לשמור שהיא תמשיך לחיות? להיות תלויה בו כל חייה ככה בלי להתמודד? מה הקטע?!
5. פיניק. למה? מה יצא לה מזה? אנני המסכנה, זה כל כך לא קשור לשום דבר

אבל!, אני חושבת שאני כן מרוצה מהסוף.
אני שמחה שזה לא נגמר בקטניס מתחתנת עם גייל וחוזרת למחוז 12 והאפי אבר אפטר.
אני שמחה שהיא רצחה את קוין ולא את סנואו, סנואו מת כמו שמגיע לו- מושפל ולא מוות של מנהיג. כאילו יש מין תיקון בזה שבסוף המנהיגה היא הבחורה שאני לא זוכרת את שמה ממחוז 8. שהיידריך הוא שר התקשורת (כמה מתאים). חבל לי על הייטמיץ' אבל אני לא חושבת שהוא היה יכול באמת לבנות חיים נורמלים וכך גם קטניס. זה היה יותר מידי לא אמין אם כולם היו מאושרים.
אני חושבת שמשחקי הרעב זה יותר מספר נערות עם תחבולות שנונות ומשחקי אהבה. יש כאן מסר. זה לא ספר שהסוף שלו נגמר בטוב.
זה על האנושות והרוע שאנחנו מכניסים אליה. מלחמת אזרחים שלא נגמרת ולא תגמר, כל האסונות שאנחנו מביאים לעולם. (כן כן בני אדם רעים, אנחנו אשמים בכל דבר רע שקיים- אני לא באמת מאמינה בזה אבל קצת כן)

האם הספר נגמר צפוי? אני חושבת שלא.
אני חושבת שיכלו להיות לו עוד מאות סופים שונים, אולי טובים יותר. אבל בסופו של דבר הסוף הזה השאיר אותי חושבת, בניגוד לאם הוא היה נגמר בקטניס רולס'.. אני באמת אוהבת אותו ואני חושבת שאני אחזור לקרוא אותו שוב ביום מן הימים.

מצטערת על החפירות, שבוע קצר וקל לכולן

Digi Lista

New member
לעולם אל תתנצלי על הודעות ארוכות

לא כל הודעה ארוכה היא חפירה וחוץ מזה שאני אוהבת לקרוא הודעות ארוכות (לצער רוב בני האדם שנתקלים בי אני גם אוהבת לכתוב כאלה ואז מגלים מהן באמת חפירות...), אז תמשיכי בכיף ואל תתנצלי אם זה מה שאת מרגישה לנכון להוציא החוצה

בהודעה הבאה אני אגיב בערך וגם אסמן
שפקחית הדממה הכחולה לא תכתוב "
בהודעה מעליי"

Digi Lista

New member
תשובה להודעה הראשית ויש
בפנים...

עכשיו אני יכולה לקשקש להנאתי

1.אכן, השאלה המתאימה היא למה. אבל אני רוצה לציין שאני גם דיי צפיתי את הסוף הזה ולכן אפשר להגיד שלדעתי גם היה בו הרבה מהצפוי, הבעיה היא שאני לא קנה מידה כי אני אלופה בלהרוס כל סרט/סדרה/ספר/גילוי סיטואציות בחיים ממש מהר, בגלל שאני מפענחת במהירות שיא את מה שיקרה בהמשך ובסוף, יש כבר אנשים שמבהירים לי מתי לשתוק ובאיזה נושאים כדאי שלא אהרוס להם אם אני רוצה להישאר בחיים ובקשר איתם...
2. לגביי המוות של פרים, זו באמת סוגיה שהרגיזה אותי, הרי קטניס נכנסה למשחקים בשביל להציל את פרים, המוות של פרים אומנם היה יכול להגיע בכל שלב ולהבהיר שכולנו בני אדם אבל לא איך שהוא נעשה כי זה היה לא במקום הנכון מבחינתי וקטניס גם לא מספיק התאבלה עליה (גם אמא שלה לא) וזה בכלל היה מוזר והוכיח כמה המוות לא תרם מבחינת העלילה או התפתחות הדמות ולכן באמת זה לא היה מספיק טבעי מבחינתי. מה שכן לבכות מספר זה בסדר, אני בכיתי הרבה ב"שומרת אחותי" ולקחתי לא מעט ספרים ללב במהלך החיים (נגיד "האנימורפס" בפעם הראשונה שקראתי, לקחתי את הדמויות והמצבים ממש ללב- בעיקר בספר חמש... ואחר כך גם בספוילרים שקראתי...), בקיצור אני לא שופטת אותך וזה לגיטימי

3.זו השאלה העיקרית שגם אני שואלת. קולינס לא הייתה צריכה להפריד ביניהם, הם אומנם השתנו במהלך המלחמה והמשחקים אבל עדיין יש איזה בסיס שצריך להישאר ולנסות להיבנות מחדש, אולי אחרי תקופה של ניתוק שהיא לגיטימית אבל לא סתם לשלוח אותו מעבר להרי החושך ולהשאיר אותו שם, לפחות היה שולח איזה מייל או יונה ועורבני-דואר...
4.חבל שניכנס לסעיף הזה, בגדול אני יכולה להסכים לגמרי עם מה שכתבת, אבל בטח נוי (היא NORIKO) תקפוץ על ההזדמנות לענות לך בהרחבה...
5.כן! לגמרי! גם המוות שלו היה חסר טעם! זו מלחמה ומאבדים אנשים אבל יש גבול, בעיקר כשלא טורחים להתאבל על כל אחד כמו שצריך ולכן המוות לא מחלחל ונשאר ברמה השטחית...

בני אדם הם רעים. איפה שתשימו אותם תגלי את הרוע שלהם, במקביל תגלי גם את רגעי החסד והטוב כי שני האלמנטים פועלים יחד, מחוברים תמיד. הייתי עכשיו בפולין וכשדיברו על כמה דברים שקשורים לנאצים היה פשוט דימיון מחריד לדברים שקרו ב"משחקי הרעב", אז נכון שהשואה הייתה קודם וקולינס לא בהכרח התבססה עליה (לא חסרים רצחי עם אחרים לאורך השנים וברחבי העולם) אבל זה רק מוכיח שהחולניות לעולם לא נגמרת ועל יצר האדם וכו' אני באמת יכולה להרחיב בלי הפסקה (ואז תראי מה זו באמת חפירה)...
בכל אופן אני שמחה שכתבת והוצאת מה שהרגשת

N o R i K o

New member
היי אני נוי
MJ

האמת היא שאני די מסכימה איתך בגדול, אבל אני מאוד מאוד לא מרוצה מהסוף...
אני פשוט אענה לפי הנקודות שלך-

1. אם קטניס הייתה הורגת את סנואו ורק אז קוין הייתה נכנסת לאחוזה, קטניס הייתה מרכז העניינים והיד השולטת. קוין לא רוצה את זה. קוין רוצה להיות המנהיגה, ואם סנואו לא הולך למות על ידה, הוא הולך למות במוות שהיא עצמה תתכנן לו.
למה קטניס הורגת את קוין? טוב, זה די ברור. קטניס מבינה בסופו של דבר שקוין היא לא התחליף הנכון לסנואו, והיא מבינה שהיא האשמה האמיתית במוות של פרים. סנואו ימות כך או כך, כמו שאמרת בעצמך, במוות מושפל, אבל קוין היא זו שבאמת צריכה ליפול מבחינתה.
אני לא חושבת שהסוף צפוי. אני לא צפיתי אותו. זה שקטניס ופיטה בסוף - זה החלק הצפוי והבנאלי.
2. גם אני חושבת שזה סוג של סגירת מעגל... זה הגורל, פרים נועדה למות, קטניס שיבשה את זה בכך שהיא התנדבה למשחקים במקומה. בעיניי זה היה אמור לסמל עבור קטניס את העובדה שהיא לא נכנסה למשחקים רק כדי להציל את פרים אלא כדי להציל את כל פאנם ולהושיע אותה, ולדעתי היא הייתה צריכה להתחשל אחרי המוות הזה ולהחליט שהיא רוצה ליצור את העולם הטוב שפרים מתה עבורו. זה שקטניס מתפגרת ומתנוונת ומאבדת אחיזה במציאות זה בין היתר מה שהופך את הסוף לגרוע.
3.
את הטים פיטה הכי טים גייל שראיתי
אני מסכימה איתך על כך שהפרידה שלהם הייתה מטומטמת, אבל אני לא חושבת שהאשם הוא לחלוטין גייל. הוא ממש ממש מרגיש אשם במוות של פרים, הוא מבין שהיא לא תנער אותו מזה, איך הוא יכול לחיות ליד מישהי שמאשימה אותו במוות של אחותה? אז הוא בוחר להביא לה את החץ האחרון, להראות לה שלא משנה מה, הוא בצד שלה במלחמה ולא בצד של קוין. הוא בוחר ללכת כדי לתת לה בעצם את הבחירה אם ללכת אחריו בסופו של דבר או להתנתק ממנו לחלוטין. קטניס בסופו של דבר יורה בקוין ובכך מוכיחה לנו שהיא יודעת מי האשם האמיתי, שניה אחר כך היא גם צורחת את שמו של גייל ומצפה שהוא יחזור. אבל בגלל שגייל מכיר את קטניס הוא יודע שהצעד היחיד שיגרום לה לצאת מהמרה השחורה שהיא נפלה אליה היא האפשרות לקחת החלטות בעצמה, אחרי שלאורך כל הסדרה זה לא מתאפשר לה, וללכת אליו, ללכת לאמא שלה שהיא סוף סוף מבינה את הכאב שלה אחרי המוות של אבא שלה. גם אני ממש אהבתי את אמא של קטניס ואת מערכת היחסים שלהן וממש ציפיתי שזו תהיה נקודת החיבור שלהן כי רואים שקטניס נורא אוהבת את אמא שלה ונורא רוצה שהן יחזרו לחיות בשלום. מבחינתי העובדה שהיא וויתרה לא רק על גייל אלא גם על אמא שלה מוכיחה שזה לא שהיא לא אוהבת את גייל ושהיא לא מעדיפה אותו על פיטה - זה פשוט שהיא איבדה כל צלם אנוש וכל רצון להתקדם ולצאת מאיפה שהיא נמצאת בו.
4. מסכימה איתך לגמרי. ממש ברור שפיטה וקטניס ביחד בסוף רק כי לא נשאר להם אף אחד אחר. פיטה חוזר ל-12 אחרי הטיפולים שלו כי אין לו אף מקום אחר ללכת אליו, וגם אז - הוא לא סומך על קטניס ב-100 אחוז, הוא עדיין מטיל אותה בספק, הוא לא מאמין לאהבה שלה ושואל אותה "את אוהבת אותי?" כדי לקבל ממנה אישורים. גם לקטניס לא נשאר אף אחד, פיטה הוא היחיד שטורח להתלוות אליה כי הוא אף פעם לא חשב שהיא צריכה להתחשל או ללמוד לקבל החלטות בעצמה (דוגמה ממש טובה לזה היא העובדה שבספר השני כשהיא רוצה לברוח, גייל מטיף לה שאי אפשר לברוח כשמתחילה מלחמה, בעוד פיטה אומר לה "אני לא באמת חושב שנברח בסוף אבל אם זה מה שאת רוצה אני בעד") אז היא נשארת איתו ומנסה לשכנע את עצמה שהוא הדבר הנכון בשבילה, שהוא "שן הארי" שלה, בעוד בכל הזמן שהיא הייתה לבד היא לא חשבה עליו בכלל אלא על גייל.
הכי מזעזע אותי בסוף זה החלק של הילדים כי קטניס כל כך לא רוצה את זה. עכשיו, שלא תביני אותי לא נכון, מבחינתי לא יכל להיות סוף יפה יותר מאשר גייל וקטניס עם ילדים, אבל ילדים שהיא הביאה לעולם אחר, חדש, ה"מקום אחר" שגייל מדבר עליו בספר הראשון כשהוא אומר לה שהוא רוצה ילדים. ילדים שהיא רוצה להביא. הילדים שהיא מביאה לפיטה הם ילדים של יציאה מידי חובה. היא לא יכולה לומר לו לא כי היא חייבת לו כל כך הרבה - בגללה כל המשפחה שלו נספתה, בגללה הוא עבר עינויים בקפיטול, בגללה הוא עדיין לא מבדיל בין מציאות לשקר. היא חייבת לו כל כך הרבה ועל זה מתבססת כל מערכת היחסים שלהם. קטניס נקשרת לפיטה מלכתחילה בגלל הלחמים שהוא זרק לה. אחר כך היא קשורה אליו כי היא יודעת שבלי הרומן השקרי שלהם היא לא הייתה מנצחת במשחקים והיא ניצלה אותו. אחר כך היא חייבת לו על העינויים בקפיטול. וכן הלאה וכן הלאה.
5. כולנו עדיין לא מבינות למה המוות של פיניק היה הכרחי. כל כך סתם. כל כך.

עכשיו, למה אני לא מרוצה? אני חושבת שהמוות של פרים היה כואב והגיוני, אני חושבת שהמוות של קוין היה הכרחי וחשוב. אבל אני לא מבינה למה הבחורה האמיצה שראיתי בספר הראשון מאבדת את כל האיכויות שלה והופכת לסמרטוט רצפה. זה נכון, זו סדרה עם מסר, עם המון דברים לומר, אבל... מה הסוף אומר לנו? שכל דבר שאת נלחמת עבורו ילך ממך ביום מן הימים? אני מבינה את האובדן של פרים שזה היה הדבר הכי גדול וחשוב לקטניס, אבל גם אמא שלה וגייל? זה כבר מוקצן ומגוחך.
חוץ מזה, אני לא חושבת שעם גייל הסוף היה "האפי אבר אפטר". הדמות הגברית הראשית היא אחרי הכל פיטה. אני חושבת שקולינס הייתה צריכה שקטניס תהיה עם גייל בסוף בכוונה כדי לתת גם לפיטה את ה"סוף המר" (כי לפיטה לא באמת אכפת שהוא איבד את המשפחה שלו, הדבר היחיד שחשוב לו זה קטניס) אבל בכל זאת להשאיר אותם ידידים טובים. חוץ מזה, אם קטניס הייתה עם גייל בסוף, היה לזה עוד מסר. שגם האדם שאת הכי אוהבת והכי סומכת עליו מסוגל לאבד עשתונות כשמדובר במלחמה, ואת עדיין תביני ממה זה נובע ותאהבי אותו. כמו שקטניס באמת עושה. פיטה הוא יותר מדי טוב, יותר מדי טהור, יותר מדי נכון ומושלם בשביל קטניס המקולקלת, האשמה. היא צריכה מישהו כמו גייל, איפשהו גם כדי להוכיח לנו שלא תמיד הבחירה ב"טוב" היא הבחירה הנכונה כי העולם הוא לא שחור ולבן.
אבל זה רק חלק ממה שנורא בסוף בעיניי. אני לא מבינה לאן הלכה כל הפוליטיקה... היידריך, מי זה היידריך ולמה הוא שר התקשורת ואיך פספסתי את זה?
יופי שפיילור בנשיאות, אבל מה זה אומר לי? אני לא יודעת מי היא ומה הדעות והעמדות שלה ומה היא הולכת לעשות לפאנם. תארי לך היו אומרים לך בתחילת הספר השלישי "קוין היא הנשיאה החדשה של פאנם" וכאן מסיימים את זה. יופי, אז את יודעת שקוין היא יותר טובה מסנואו ושהיא הייתה הנשיאה של 13 עד עכשיו... אבל מה את יודעת עליה חוץ מזה? בסוף הספר מגלים כמובן את הפרצוף האמיתי שלה, או כמו שיעל אמרה לפני כמה ימים, את משמעות השם שלה- שני צדדים לכל מטבע. אני רוצה לדעת לאן פאנם התפתחה מבחינת האזרחות שלה.
חוץ מזה, מה קרה לכל שאר האנשים שסבבו את קטניס, חוץ מפיטה והיימיץ'? אוקיי, אז אמא שלה ב-4 וגייל ב-2, אבל... ג'והאנה, ביטי, אנני, כל שאר המלווים שלהו השותפים שלה למלחמה? מה איתם? קטניס הופכת לכזאת סחבה אנוכית בסוף ולא אכפת לה מאף אחד אז היא לא נותנת סוף לאף אחד וזה פשוט מרתיח.

כך שאני לגמרי מסכימה איתך על כך שהסוף היה צריך להיות רע וקשה וכואב. אבל לא ככה. יש רע וקשה וכואב, ויש גרוע, ומה שקולינס עשתה זה גרוע.

חפירות מתקבלות פה בברכה
שיהיה לך שבוע מצוין גם כן!

למעלה