מלית גבינה לעוגת שמרים
750 גרם גבינה
1/2 כוס סוכר (שמתי 3/4 כוס)
גרגרים ממקל וניל
100 גרם צימוקים
קליפה מגוררת מתפוז אחד או מלימון.
או
אפשר להכין פטיסייאר, לקרר ולקפל לתוכו את הגבינה
ככה אני מכינה פטיסייאר:
מצרכים
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור
.
הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים