מסקרן אותי למה צריך פורום כזה ?

מסקרן אותי למה צריך פורום כזה ?

האם העובדים הזרים יקבלו הכוונה בפורום זה ? האם זה מקוםלגיס חמישי שהולך נגד חוקי מדינת ישראל ? עובדים זרים ללא אישור עבודה תקין צריכים להיות מגורשים על פי חוק ? האם זה פורום שדוגל בעברינות? אם כן צריך לסגור את הפורום הזה , לדעתי אין צורך בעובדים זרים , ולגבי הפליטים תזכרו מדובר במדינת ישראל מדינה יהודית ולהזכיר עוד משהו קטן הפליטים האלה מגיעים מאפריקה ממדינות שלא בדיוק אוהדות את מדינתינו , די לגיס החמישי במדינה ! במקום לעזור לעבודים זרים תעזרו לתתמכו בפועלים ישראלים צברים שאושקים אותם ומרמים אותם ונותנים להם לעבוד בכל מיני תנאים בגלל הניצול של המצב הכלכלי של אותם אנשים

רון סי

New member
צריך את הפורום הזה בשביל להגן על השפיות

שלנו כעם וכמדינה, כי הצורה בה אנחנו מתייחסים לזרים פה מעידה על אי שפיות. הבעיה עם הזרים איננה בכלל בזרים, אלא ברוע הלב וברשעות המדהימה שאנחנו חושפים בהתייחסות אליהם.

שאלתי את השאלה לא מתוך רשעות

אני בנאדם שחושב שצריך לעזור לכולם אבל בראש ובראשונה לבני ביתך ואחר כך לאחרים , ותזכרו תמיד מי שמרחם על מסכנים בסופו של דבר יתאכזר לרחמנים , לא מדאיג אנשים שיש פועלים ישראלים יהודים וערבים שעובדים בתנאים לא תנאים שגונבים אותם עושקים אותם בגלל המצב הסוציואקונומי שהם באים ממנו ? לא מפריע לכם שמנצלים נהגי משאיות שנותנים להם לנהוג ומנצלים את העובדה שהנהג צריך לעשות הכל בשביל לפרנס את משפחתו ואפילו אם זה לעבור על החוק ? אני הייתי מציע לשנות את השם של הפורום הזה לזכיות עובדים בכלל , וסיוע לפליטים לפני שמתעסקים עם הזרים אני באופן אישי בימי חיי נאלצתי לעבור המון על החוק בגלל שעבדתי אצל אחד שחשב שהוא סוחר עבדים , והתנהג אלי כמו אל תיאלנדי .. אני כותב מתוך כאב ולא מתוך שנאה או רשעות תחשבו על זה !!!

ymoran00

New member
המשפט הוא "מי שמרחם על אכזרים בסוף מתאכזר ...

...לרחמנים". עולם מוסרי מוזר יש לך אם אתה לא מוכן לרחם על מסכנים.

ברור שיש בעיה חריפה של ניצול עובדים בארץ

בין אם הם ערבים ובין אם הם יהודים. חבל מאד שהמעסיק שלך התייחס אליך כמו שהם מתייחסים לתאילנדים, והבעיה פה אם תשים לב היא לא בתאילנדים, אלא במעסיק שלך ובשאר חבריו הנצלנים. אם הממשלה היתה מחליטה לאכוף את חוק שכר מינימום על כל מעסיק, גם של מהגרים לא יהודים, הבעיה לא היתה קיימת. ואני מאד לא מסכים איתך לגבי העיבוד של הציטוט מהמסורת היהודית על אכזריות ורחמנות. מצטער אבל שתי אלה לא הולכות יחדיו. האמת היא (לדעתי כמובן) שמי שמתאכזר למסכנים, יתאכזר בסופו של דבר גם לרחמנים.

פעם ראשונה שאני נכנס, ומזל טוב לפורום הזה

סיסמאות לאומניות של הימין הקיצוני בסגנון ז'אן מארי לה-פן ופיליפ דה וינטר נחשבות במיין סטרים באירופה ובעולם דובר האנגלית לטומאה. בארה"ב בכלל כל ילד שנולד בה למהגרים (לא משנה מה הסטאטוס שלהם), זוכה אוטומטית להיות אזרח ארה"ב ואיש לא יחשוב אפילו על לסלק אותו מהמקום שבו הוא נולד רק כי הדת שלו לא מתאימה לרוב. וכאן אצלנו כל אחד בא ומדקלם "מדינה יהודית", ובשמה הוא יורק על כל ההיסטוריה היהודית הארוכה שלנו. מי היינו, אם לא עם של פליטים ונוודים, מהגרי עבודה, מבקשי מקלט מרדיפות? את אלה שסרבו לקבל אותנו בשם אותן סיסמאות ("מדינה שוייצרית" "מדינה צרפתית") גינינו בצדקנות גדולה, ומיד אנחנו עושים בדיוק, אבל בדיוק את אותו הדבר... כמה עיוור אפשר להיות? אם אני אקח טרמפ על האמירה המפורסמת של נתניהו בקדנציה הקודמת שלו, אפשר להגיד: מתנגדי הפליטים והמהגרים שכחו מה זה להיות יהודי

רפפם

New member
נכון, אבל אפשר גם להבין אותם, כי המצב לא דומה

לפליטים היהודים בעולם, הסבר: במלחה"ע השנייה הושמדו 6 מיליון יהודים, אני לא יודע כמה הצליחו לברוח ולהיקלט כפליטים אבל נניח שמדינות העולם היו פותחות את שעריהן ליהודים, אפילו אם 5 מיליון נוספים היו מספיקים לברוח מהנאצים זה לא היה מציף את ארה"ב, בריטניה, א"י, אפריקה, ודרום אמריקה, נכון שבהתחלה זה היה מעיק, וגם היתה מלחמה באותו זמן אבל די מהר היהודים היו משתלבים בצורה זו או אחרת, בכל מקרה לא היו הורסים את המדינות הללו, המצב באפריקה הוא כזה שכל הזמן יש שם מלחמות שאנחנו כרגע לא רואים את הסוף שלהן, יש שם מיליוני פליטים בסכנת חיים, בישראל הקטנה והצפופה שגם נמצאת במצב מלחמה יש בערך 7 מיליון איש שמתוכם הרבה מובטלים ופועלים חסרי השכלה ועובדי קבלן. פתיחת שערי ישראל לפליטים בסכנת חיים יכולה מהר מאוד למוטט את ישראל או להחליש אותה בצורה קיצונית, מה גם שזה לא יפתור שום בעיה לרובם המוחלט של הפליטים, אם למשל יגיעו לישראל חצי מיליון פליטים, דבר שכבר יסכן את קיום המדינה ויגרום כאן לנזק בלתי ישוער, עדיין יש בעולם כולו 42 מיליון פליטים ובאפריקה 8 מיליון וכל הזמן נוצרים עוד, כך שלבוא לישראלים שלא רוצים פליטים בטענות, זה די צביעות, במיוחד כשאין לנו שום גבול עם המדינות שמהן מגיעים הפליטים, והם אמורים להיקלט במצרים שלה יש שטחים לא מיושבים ומקום בשבילם. אני בעד לתת מקלט לאילו שכבר כאן אבל חייבים לסגור את ישראל, או לקבוע מכסה הגיונית שהמדינה תוכל לעמוד בה, ולא להמשיך לתת לאנשים להסתנן באופן לא חוקי ואז כשהם יביאו כאן ילדים לעולם להרים ידיים, אתה מבין למה זה יכול לגרום, כן? ואני האחרון שלאומני או גזען, מבחינתי אין הבדל אם יגורו לידי נוצרים, או אפריקאים שסוגדים לפסלים, ו"יהודי" מבחינתי זה חסר משמעות, כולם בני אדם, אני מסתכל אך ורק בצורה הגיונית על הדברים ומכך מגיע למסקנות

אני לא חושב שזה שאין גבול זה רלוונטי

גם לארה"ב לא היה גבול עם גרמניה. זה מצדיק את זה שהם סירבו לקלוט יהודים בשואה? גם השוטרים בשוייץ שקלטה כמה יהודים בשואה, היו מכנים את היהודים שבאו לשם "מסתננים"- והיו מחזירים אותם מעבר לגבול, מן הסתם בדיוק מאותם נימוקים שלך, ש"יש באירופה מיליוני יהודים ומדינה קטנה כמו שלנו לא יכולה לקלוט אותם". אז למה לנו מותר לעשות את הדברים האלה? ובארה"ב שלא רצתה לקלוט עוד פליטים יהודים לא אמרו שזה "ימוטט את המדינה"? אני מניח שאמרו. למה מאות אלפי פליטים יהודים ממדינות ערב לא מוטטו את המדינה בשנות ה-50? למה מיליון רוסים לא מוטטו את המדינה בשנות ה-90? בגדול, הגירה של אנשים עם נכונות ויכולת לעבוד ולפרנס את עצמם לא רק שלא מהווה בעיה כלכלית אלא תורמת לצמיחה של המשק. כמו שבאירופה מאז מלה"ע השניה קלטו פליטים וגם המון מהגרים. בגרמניה יש המון טורקים, בשוודיה המון ערבים, בבריטניה המון פקיסטנים, אפילו בשוייץ הסגורה והקסנופובית יש איזה 10% מהגרים. אין שום סיבה שגם אנחנו כיום לא נקלוט. זה לא צריך להיות 8 מיליון איש, אבל גם לא לסגור את השערים. ובוודאי לא לגרש את מי שכבר הבאנו לכאן לפני שנים כדי שיבנה את בתינו, יטפל בהורינו הקשישים והחולים, ויגדל לנו עגבניות ומלפפונים לארוחת הערב. לא מגירושם של אלה תבוא הישועה למובטלי ישראל.

רפפם

New member
זה רלוונטי כי מצרים שיותר קרובה אליהם מקבלת

כסף מהאו"ם עבור קליטתם ויש לה גם שטחים יותר גדולים כדי לקלוט אותם וכן לארה"ב וקנדה. קרא שוב ולאט את הדוגמא שהבאתי על היהודים בגרמניה, כנראה שלא הבנת, המספרים כלל לא דומים, אתה משווה קליטה של כמה מליוני יהודים למדינות שמלאות בעשרות ואף מאות מיליונים, לעומת מדינת ישראל הקטנטנה הצפופה ומספר אדיר של פליטים אפריקאים שלא נגמר? אם אתה מחליט לקלוט את כל הפליטים האפריקאים אז למה שלא יבואו לכאן עוד כמה מאות אלפים? או כמה מיליונים? וד"א אירופה לקראת הסוף שלה, אתה חושב שזה חיובי לכלכלה ולדמוקרטיה שיש שם כ"כ הרבה מוסלמים, שחלקם שואפים להשליט משטר איסלאמי? לא אכפת לי מה אמרו בזמנו בארה"ב עובדה שזה לא היה נכון ולא דובר כלל וכלל על מספרים דומים, הדברים מוכחים לכל מי שמכיר את ההיסטוריה, שים לב, אני לא מעדיף יהודים מפונקים על פני אפריקאים חרוצים, מצידי שכולם כאן יתבוללו ויהיו נוצרים ואתאיסטים ופגאנים ולא אכפת לי אם זו מדינה יהודית, אני מדבר איתך על שיקולים כלכליים ומדיניים בלבד, ויש בעיה גם שחלק מהאפריקאים מוסלמים ויכול מאוד להיות שהם יזדהו עם אויבי מדינת ישראל, למרות שתעזור להם, יש לי בעיה עם אנשים שמביאים הרבה ילדים בלי תכנון ובלי מחשבה בשם האל או סתם כי בא להם ואח"כ בוכים על עוני ומחרבנים לכולם מסביב את החיים, לא אכפת לי אם יכניסו לכאן יותר פליטים בתנאי שיבטלו לחלוטין את קיצבאות הילדים, כולל לאנשים שחיים כאן, ואז הם אולי יסתגלו למצב החדש ולא יביאו כ"כ הרבה ילדים

אחי, אם לא נסרב לקלוט אותם, אני מניח שגם

אנחנו נקבל מהאו"ם כסף לקליטתם. ואם היתה באמת בעיה של צפיפות אוכלוסין בארץ, הסוכנות לא היתה מפעילה מערך אדיר שנועד לשכנע עוד ועוד יהודים בעולם להגר לארץ. אין כזאת בעיה. בשוייץ ובשוודיה אין מאות ואפילו לא עשרות מיליוני תושבים, האוכלוסיה שלהן דומה לאוכלוסיית ישראל. ובכל מקרה לא ציינתי איזה כמות צריך לקלוט, וודאי שלא כתבתי "את כולם" כמו שציינת, אלא רק על זה שלא צריך לסגור את השערים, כמו שיש עד היום. אפשר בהחלט להחליט על מכסה. הסיבה שלא עושים זאת, בזמן שכן מביאים אפריקאים ממדינה שכנה לסודאן (אתיופיה) היא הדת שלהם ותו לא. לגבי מהגרי עבודה (לא פליטים)- גרמניה היתה מזמן בסוף שלה אם לא היתה קולטת את המהגרים מטורקיה. להזכירך הם לא הסתננו אליה. גרמניה הזמינה אותם ועודדה את הגעתם החל משנות ה-60, כי היתה זקוקה לכוח העבודה שלהם לשם בנית הכלכלה שלה. גם היום, למרות כמות התושבים הלא גרמנים הגדולה, גרמניה עדיין מעודדת הגירה אליה, וזאת מסיבות של דעיכת הילודה של הגרמנים, כמו בכל אירופה- מה שמהווה בעיה כלכלית עתידית חמורה. אם הבעיה שלך היא לא עם מהגרים, אלא עם דת האיסלאם, אז למה שתסרב לקלוט את הפליטים האפריקאים הלא מוסלמים. ולמה שתסרבלקלוט כמות קטנה של פליטים מוסלמים, שתהיה זניחה יחסית לגודל האוכלוסיה שלנו? העניין של מספר ילדים לא קשור אחי לענין הפליטים. בארץ האוכלוסיות היחידות שמביאות הרבה מאד ילדים הן חרדים ובדואים בנגב. לפליטים בארץ יש בדר"כ ילד או שניים. ויודע מה? בוא נלך על ההצעה שלך. בוא נקלוט אותם, ניתן להם תושבות קבע (לא אזרחות) בלי קצבאות ילדים. מקובל עליך?

רפפם

New member
בסדר, אני בעד שניתן להם תושבות קבע בלי אזרחות

וגם, אין לי בעיה עם כל דת האיסלאם, למשל עם האחמדים והסופים ובדואים(חוץ מהקטע של הריבוי המטורף), ז"א מוסלמים שוחרי שלום שלא מעודדים פרמיטביות קיצונית, אין בעיה. נ.ב. בארץ חייבים להפסיק עם קצבאות ילדים מעבר לשניים, חוץ מהבדואים גם המוסלמים בתוך הקו הירוק מביאים הרבה ילדים, אם כי לא כמו פעם ולא כמו הבדואים והחרדים ד"א כמה יהודים אפריקאים בכלל נשארו באתיופיה, אתה יודע?

רפפם

New member
ואתה גם מודע לכך שאם יבואו לכאן כמה מיליוני

פליטים המדינה עצמה יכולה לקרוס וכבר לא תהיה אטרקטיבית בעבור אף אחד, לא פליט מאפריקה ולא מי שנולד כאן, שגם יהפוך עצמו לפליט, אתה מבין את זה, כן? ואם יבואו לכאן כמה מאות אלפים, למה שהם לא יביאו בתגובת שרשרת עוד כמה מיליונים?

כמובן שמודע ומסכים איתך

אתה מתפרץ לדלת פתוחה. לא דיברתיעל מיליונים, ואפילו לא על מאות אלפים. אנחנו כיום במצב שבו אנחנו לא מאפשרים ל-2000(!) פליטים קליטה בכבוד בארץ, אז אתה מדבר איתי על מיליונים?
ובכל מקרה החשש של "תגובת שרשרת" איננו אפשרי מסיבה פשוטה: כמו שאנחנו מחליטים כיום כמה פליטים נסכים לקבל וכמה נדחה, וכרגע המספר הוא כמעט 0, זכות ההחלטה תהיה שמורה לנו גם בעתיד.

סליחה, המספר 2000 הוא של משהו אחר

זהו המספר הכולל של הילדים של פליטים ומהגרי עבודה שנולדו בארץ במשך השנים, שמעולם לא ביקרו בארצם של הוריהם, מתחנכים בגנים ובתי ספר ישראלים, ודוברים עברית.

ymoran00

New member
לסגור את השערים - סבבה

אבל מדובר על כאלה שכן נמצאים פה, ונמצאים שנים. על ילדים שגדלו במדינה. אתה לא יכול "לסגור את השערים רטרואקטיבית" על מי שפה! אם היה לך ילד בן 5 והיית מחליט שבעצם זה לא נכון עבורך להביא ילד לעולם מאלף סיבות לגיטימיות - האם זה אומר שמותר לעשות הפלה רטרואקטיבית? אולי זה מה שהאב שחנק את ביתו עשה - הלך ברוח יקונים הרטרואקטיבים האהובים על ממשלתנו.

רפפם

New member
קרא שוב את מה שכתבתי

לא אמרתי לגרש ילדים שנולדו כאן, מעולם לא כתבתי כזה דבר, אני מעדיף את האפריקאים שנולדו כאן על פני חלק גדול מהיהודים והערבים שחיים כאן, ואני לא אפרט כאן לאיזה אוכלוסיות אני מתכוון....

למעלה