מסקרן אותי מה דעתכם על...

מסקרן אותי מה דעתכם על...

התפוז המכני של אנטוני ברג´ס. התחלתי את הספר הזה שלום פעמים ולא סיימתי, בפעם האחרונה ממש החרכתי את עצמי להמשיך וכמעט הגעתי לסוף, אבל אז פשוט עברתי לספר טוב יותר (כלומר, לטעמי). אני לא טוענת שכתוב רע, ואני מודעת לעובדה שנחשב לאחד הספרים המודרנים "הקלאסים", אבל העלילה פשוט הרגה בי את החשק להמשיך. הרגשה רעה שכזאת של השתייכות לחברה הזאת, בדרך זו או אחרת. מה דעתכם על הספר? האם נהניתם לקורא אותו? האם אכן מבחינתכם הוא אחד הספרים הבולטים של העת המודרנית?

תיקונים:)

שלום=שלום החרכתי=הכרחתי לפעמים זה טוב לחזור ולקורא את ההודעה של עצמך.:)

lady_anne

New member
אל תשכח שזה ספר ישן מאד

והדברים שבזמנו נראו חדשנים ומזעזעים עד מאד נראים היום די "פושרים" לעומת המציאות כפי שניתן לקרוא אותה בעיתונים. יתכן שזו הסיבה שאתה תוהה מה הביג-דיל בספר הזה בכלל. השפה אכן לא-שגרתית, ובעברית התרגום נשמע "מודבק" לגמרי, אבל כבודו במקומו מונח. חוץ מזה כלל ברזל שלי בספרים: אם אין חיבור מיידי עם הספר - לא להתאמץ. יש מספיק ספרים אחרים ותמיד ניתן לחזור בעתיד אל ספר שלא היה חיבור איתו ולבדוק אולי הדברים השתנו. בריאות ואושר.

את לא הבנת את כוונתי...

לא אמרתי כי הספר כתוב רע, אלא האווירה הקשה של מציאות (וכאן, דווקא לא מרגישים שנכתב מזמן, אלא כאילו כתב על עכשיו), ההרגשה שהעולם שלנו באמת נראה כך, והנוער מסביבנו באמת כזה, עשתה לי רע. זה היה כמו לקרוא איזה דו"ח פטלוגי, או כרוניקת פלילים. ודוווקא העובדה שהצליח לגרום לי להרגיש כך, אני חושבת מעידה על כך שכתוב בכשרון רב, רק לי הוא לא עשה טוב בנשמה- לכן הפסקתי באמצע. ואני דווקא קראתי אותו באנגלית, וגם באנגלית הקללות וה"דיבור רחוב" הזה נשמע לי מוזר. לכן רציתי לדעת, אם יש עוד אנשים שהיה להם קשה לקרוא את הספר הזה...

שאלות על ספרי מד"ב עדיף להפנות

לפורום מד"ב. הספר לא מדהים (הסרט שנעשה על פיו משובח ומזעזע פי כמה וכמה), אבל זה ספר מדכא מאוד, קשה לקריאה בגלל האכזריות הרבה שבו, ובגלל השפה המיוחדת. אני לא חושבת שחייבים לקרוא ספר גם אם לא מתחברים אליו, ומיוחד שזה ספר מאוד קשה לקריאה. ממילא, מבינים את הפרנציפ הרבה לפני סוף הספר.

...

ראשית-אני לא רואה את הספר הזה כספר מד"ב. שנית, כפי שכבר דנו כאן פעם, ולא מזמן, גם מד"ב חלק מן הספרות, כך שאני מניחה שלא היית צריכה לכתוב לי את מה שכתבת. אבל נניח לזה. לגבי הקריאה "בכוח"- אני קוראת המון ספרים ואני מניחה שגם חלק מהם (אולי אף חלק גדול למדי) לא ספרות לדוגמא או ממש קלאסיקה, אבל אני קוראת את מה שאני מתחילה עד הסוף, כי כבר קרה ולא פעם, שרק אחרי שסיימתי את כל הספר, יכלתי לגבש דעה לגביו. ובכלל, אני תמיד חייבת את הסוף, גם אם ההתחלה היה סתם כתם דיו על סינר מטבח. וספר, שממליצים לי עליו אנשים שאני די סומכת על טעמם הספרותי, בטח שאני ארצה לסיים. אני לא מבינה למה התקיפות שלך, ולמה אני מתגוננת, אבל אני בטוחה שהרבה יסכימו איתי- לא עוזבים ספר, עד שלא מסיימים, אם זה לא משהו קיצוני ומוכרחים. ובגלל הבעיתיות שהייתה לי איתו, רציתי לשאול גם לדעות אחרים.

lady_anne

New member
סליחה, סל מיחזור

על שלא הבנתי את שאלתך ועל שהתייחסתי אליך בלשון זכר. הספר אכן קשה לקריאה וסצנות האלימות בו מצמררות גם כיום. על מנת לסבר את האוזן - כשכותבים בעיתונות על מקרי אלימות מזעזעים במיוחד המתרחשים ללא סיבה נראית לעין, מופיע בד"כ המשפט "בנוסח התפוז המכאני". ספר קשה, מדכא ומתסכל, עם סוף אירוני שמעלה חיוך ציני על הפנים. יתכן שכוונת הסופר היתה ליצור מעין "תמרור אזהרה" כדי שנדע ממה להמנע על מנת לא נהפוך לחברה אנרכיסטית ואלימה בצורה קיצונית.

יש בספר חברה שלא קיימת היום, שפה

ייחודית וטכנולוגיה שלא קיימת היום, כך שכמובן שזה ספר מד"ב. ואין לי מחלוקת על זה שמד"ב הוא חלק מהספרות, רק שלדעתי - בפורום מד"ב יש הרבה יותר אנשים שקראו את הספר. הבעיה עם הספר הוא שהוא לא ספר רע בכלל, אבל הוא לא ספר מעולה ונפלא. תוסיפי לזה את העובדה שהסרט שנעשה על-פיו הוא הרבה יותר טוב, ואת זה שזה ספר מדכא נורא - לדעתי, לא חייבים לסיים אותו בשביל להבין ולהתרשם.

galahead

New member
טוב, מצטער על התגובה המאוחרת

אוקיי, אז קראתי את הספר - גם באנגלית וגם בעברית. בעברית הוא גובל בבלתי קריא לחלוטין לפי דעתי, הרבה בגלל התרגום הקלוקל. באנגלית הוא ספר לא רע, אבל עדיין בעייתי קצת... אני מצאתי אותו טיפהל´ה מאולץ מידי. לדעתי הספר הזה הוא דגומה די בולטת לסרטים שנהיו יותר גדולים מהמקור הספרותי שלהם, בדומה לשתיקת הכבשים. העלילה לא הפריעה לי במיוחד, דווקא זה מה שאהבתי - החידוד של המציאות שלנו עד כדי גרוטסקיות - על זה עומדת זכותו הרבה של הספר וזהו, גל

למעלה