מסרבת להתמודד עם פיטורים

kalanit23

New member
מסרבת להתמודד עם פיטורים

שלום עד אתמול עבדתי כשבועיים במקום חדש,העבודה נחמדה למרות שאין הרבה כי אני עדיין לא הספקתי להכיר את כולה ואתמול הבוס שלי פיטר אותי בגלל שהוא טוען שהוא לא צריך אותי בגלל המצב הוא היה ממש כנה איתי אך אני עדיין חשדנית ואני ממש טוחנת את הנושא כי זה פגע לי באגו ומשום מה כל העבודות שאני עובדת בהן הן ממש הופכות לזמניות כל פעם בגלל סיבה אחרת וזה משגע אותי. כשהגעתי לעבודה הזו השתדלתי כל כך בשבוע הראשון שכבר נעשיתי חסרת ביטחון ושפיתחתי מודעות לכך, הורדתי לחץ ועשיתי עבודה טובה. הבוס שלי לא מפרגן ולא מעביר ביקורת כך שלא ידעתי מה הוא חושב עליי באמת אבל שאלתי אותו מספר פעמים אם זה בגלל משהו שעשיתי לא בסדר והוא טוען שלא למרות שבתחילת השיחה הוא טען שהוא מחפש מישהי מבוגרת יותר ומנוסה לסוג משרה אחר לשיווק. אני ממש לקחתי את זה קשה וזה הוריד לי את הביטחון קשה לי להירדם ואני לא מסוגלת לחשוב על עצמי יוצאת שוב למירוץ המטורף של חיפוש עבודה מאיפה להביא את הכח והסבלנות לקבל ? תודה

pinibs

New member
זיהוי הבעיה

הי כלנית, מעניינת, הכותרת שנתת להודעה שלך. לי זה נשמע כאילו את מראש נסגרת בפני כל אפשרות לעמוד מול המצב שאת נמצאת בו, שהרי את "מסרבת להתמודד עם פיטורים". את אומרת הרבה מאד (הרבה מאד!) דברים בהודעה שלך. את מדברת על חשדנות, על פגיעה באגו, על שורת עבודות שכולן לא צלחו, על השתדלות יתר על המידה, חוסר בטחון, חוסר פרגון, ביקורת, קושי להירדם. לדעתי, לכל אדם - מנוסה, חזק, החלטי ובעל כוח רצון ככל שיהיה - יהיה קשה להתמודד בכל כך הרבה חזיתות בו-זמנית. אולי, בשלב הראשון, פשוט יהיה לך כדאי להתמקד בנושא אחד מהנ"ל, ולהתמודד רק איתו. לפעמים, אין כל פסול בלעבוד בטור במקום במקביל. לעיתים, ללא משים, אנו נוטים להפוך את הבעיות שלנו לאדירות מימדים, ובכך למעשה מונעים מעצמנו את האפשרות להתמודד איתן. ברמה מסוימת אנו מרוויחים מכך (עד כמה שהרעיון הזה יכול לעורר התנגדות). במקום להתיחס אל הבעיה כעולם ומלואו, ולהסתכן בכך שגודל הבעיה יכריע אותך, פרקי אותה לגורמים, והפכי אותה לקטנה יותר. מה דעתך? פיני

נגה

New member
שלום לך

כלנית גם אני פוטרתי השבוע.לא יכולה להצטער כי העבודה לא התאימה לי כנסי לאתר "הדרך למעלה" לישמור על אופטימיות ולהמשיך לחפס עבודה. להתראות נוגה

רק לעצמך

את מציינת שברגע שהבנת שאת בלחץ וראית את עצמך משהו השתפר והתפקוד הפך להיות יותר אפקטיבי. מכאן אני יכול להקיש על היכולת שלך לעבודה עצמאית, את מוזמנת להכיר את התבוננות רגשית - כלי שיכול להיות לך לעזר רב. אם אותו מנהל לקח אותך לניסיון, בלי להגדיר בצורה ישירה וברורה למה הוא מצפה ומהו אותו ניסיון, זה עניין שלו. את מבחינתך יכולה ללמוד מזה על הצורך שלך להיכנס בצורה מובנית וברורה יותר למסגרת. לבקש שיחה בה תכתבי את הציפיות, את המדדים, כל מה שיכול לעזור כדי לתת לך מושגים קונקרטיים מה מוטל עלייך. בנוסף לכך את יכולה גם לנסות ולהיעזר באנשים סביב כדי להתרשם, בשיחה חופשית "מה הסיפור כאן" אין כאן מה לנחם או מה להקל חוץ מאשר לנסות ולהבין את עצמך ואת דרכך. מהו תחום העיסוק / המקצוע ? לאן את רוצה להגיע ? זה מה שאת באמת רוצה לעשות ? בהצלחה ! אמיר דרור

היי יהיה בסדר

את חייבת להמשיך ולנסות רק שתדעי שיש אנשים שאפילו לא זוכים לעבודות הזמניות האלו . אני בטוחה שביום מין הימים את תגיעי כל יום לאותה עבודה עם אותם האנשים ותגידי לעצמך .... "הייתי רוצה קצת שינוי"... את התקופה של למצוא עבודה אני לקחתי בצורה מאוד טובה עשיתי דברים שלא עשיתי שנים והם : נרשמתי לאיזה מחול אירובי ונכנסתי קצת לכושר וגם הגוף קיבל איזה צורה נורמלית. השקעתי בחבר שלי שהזנחתי עקב לימודים ועבודה . ביקרתי חברות ילדות שלא ראיתי שנים. למדתי קצת אנגלית ( למרות שאני יודעת אבל בצורה קצת יותר אינטנסיבית ) כל פעם שהייתי נוסעת לראיון עבודה ,הייתי מטיילת קצת באותה העיר ניכנסת לחנויות קונה לי גלידה ענקית . ושלא הייתי מתקבלת לעבודה הייתי חושבת בלב שהם הפסידו ... כלנית היקרה יהיה בסדר ... אגב רק שתדעי שאני שלחתי עשרות אלף פקסים , והתקשרתי למלא מקומות והתפשרתי על כל משרה אפשרית ... והיום טוב לי .

kalanit23

New member
תגובה לאמיר וצוקומוקו

אמיר-המנהל הגדיר לי מה התפקיד והבחורה שלפניי עבדה כל היום אבל בגלל שלא הספקתי ללמוד את כל התפקיד לא עבדתי הרבה והייתי שואלת כל הזמן ומגדילה ראש. לצוקומוק-על מה התפשרת? זה מאוד מעניין אותי תודה לכם

התפשרתי על......

חיפשתי תחום ספציפי ( מחשבים ) למדתי אז זה באזרחות שלפני הצבא ובצבא עסקתי בזה כך שגם למדתי על זה וגם יה לי ניסיון . והתפשתי מי מלצרות , מזכירות , קלדנות ושירות לקוחות ואפילו עבדתי כקופאית היום אני כבר לא עוסקת במחשבים אלא כמזכירה קלדנית ואני לא מיואשת וטוב לי כי אני עובדת וזה מה שחשוב

seeyou

New member
הכול עניין של השקפת עולם!../images/Emo140.gif

הכישלון זה לא את!!!זאת הגישה שלך לחיים! .."השתדלתי כל כך בשבוע הראשון "... ..."בשבוע הראשון כבר נעשיתי חסרת ביטחון ..." ..."שאלתי אותו מספר פעמים אם זה בגלל משהו שעשיתי לא בסדר"...למה? מה זה חשוב? התשובה שלו זה סתם שקר!"שהוא מחפש מישהי מבוגרת יותר ומנוסה ? מה הוא לא בדק קורות חיים שלך קודם?

למעלה