מסרטן אף פעם לא מבריאים, לא באמת

kmiki

New member
מסרטן אף פעם לא מבריאים, לא באמת

אמנם אמא ברמיסיה, מאז הניתוח להסרת אונה בריאה עברו קרוב לשנתיים, מאז ההשתלה בעקבות לוקמיה עבור 9 חודשים, אבל האמת? היא לעולם לא תהיה בריאה באמת.
תמיד במאחורה של הראש (מילה של ילדה מאחורה של הראש), תמיד יושב לו איזה שד קטן שתוקף ברגעים הכי לא נכונים.
על כל מיחוש קטן ישר מרגישה שזה חזר, על כל חוסר שינה או בעיית עיכול, היא בטוחה שזה סרטן חדש.
ואני לא אומרת שהיא טועה, אני מבינה אותה מאד, אבל עד כה התבדתה (לשמחתי) על הכל, וכל יום יש משהו חדש.
אין שקט אמיתי, אפילו לא לרגע אחד, זה נמצא בתודעה כל הזמן.
מסרטן לא באמת מחלימים אף פעם, גם אם הוא פיזית לא קיים, הוא תמיד שם בתודעה, התודעה כואבת הרבה יותר מהפיזי, לפחות לי.
כל שיחת טלפון שבה היא מספרת לי על מיחוש חדש, גורמת לי להתכווצויות בבטן.
אני תמיד אחר כך חוזרת לאופטימיות שלי, ולאמונה שהכל יהיה בסדר, לגישת האסרטיביות שיש לעשות משהו בנדון - בדיקות, דימיון מודרך כדי לבטל את מה שאולי יש ואולי אין, אבל כל התכווצות כזו, מורידה לי שנה מהחיים, בטוח.
שרק זה לא יתקוף גם אותי מרוב מחשבות על הסרטן.

על הנפש, הגוף והרוח..

שלום לך,
קראתי שוב ושוב את דבריך, שנגעו מאד לליבי.
המחשת בצורה מדהימה מה קורה לחולה השורד, הוא שורד מהחולי, אך מוטרד מדברים רבים אחרים. מחקרים מצביעים שחולי סרטן שמחלימים חוששים מחזרת המחלה וממחלה עתידית של ילדיהם או קרוביהם. ולכן כל כאב או הדרדרות יכולים להיות מאד מאיימים ומפחידים. הפחדים אינם נחלתם של החולה בלבד, אלא הם חלק מהמשפחה, כאשר אחד מבני המשפחה חולה גם לשאר בני המשפחה יכולה להיות תחושה שכבר "איננו חסינים".
לצד כאבי הגוף, ומצוקות הנפש את מתארת גם היבטים של שמחה, אופטימיות ותקווה. אילו מקומות מצוינים שכדאי לחזק ולשמר, הם באמת יכולים לסייע לך ולאמא בהתמודדות.
כדאי לחשוב על תמיכה בקרב חברים, משפחה, או עזרה מקצועית כאשר ניתן לבטא את הפחדים ולהמשיג אותם, הם יכולים להפוך להיות מסומטיים (גופניים), למילוליים.
איתך ,
ענבר

healerit

New member
למלא את החלל של המחלה

בדברים טובים, בתעסוקה, בתחביבים, בעבודה. כך אין זמן לחשוב, לחשוש, לדאוג.
כשעושים דברים שאוהבים, הגוף מתמלא בשמחה. גוף שמח הוא גוף בריא שנאמר נפש בריאה בגוף בריא (וזה עובד גם הפוך).

יש להרחיק את השלילי - מחשבות, אנשים, רגשות. לפעמים אנחנו מוצפים בזה ולא קל להתרחק, לשים גבול, לעזוב את הדברים האלה בצד, מאחור.
וכשמשהו נכנס פנימה, כפי שאת מתארת יקירה, אפשר להשתמש בדמיון מודרך לשחרר את זה החוצה במקום לתת לזה לשקוע ולהזיק.

מאחלת לכם שנות בריאות, אושר ושמחה ואריכות ימים

LayLadyLay

New member
את צודקת,

הסרטן מכרסם לתוך חיינו, מחדיר פחד ולא באמת עוזב.
אני דווקא חושב שההקשבה של אמך לגופה, ההתנהגות החשדנית כלפי שינויים מינורים- יכולים להציל אותה במידה ואכן הסרטן חזר.

אני כמובן מאחלת שהפחדים יהיו לשווא ואמך תמיד תהיה בקו הבריאות!

תלתלית3

New member
האם אמך עוברת תהליך תמיכה ?

היא ואת זקוקות לתמיכה וחיזוק.
נכון זה קשה והיא כבר חלתה וכל הכבוד לה שיצאה משם, עדיף להשאיר את הדאגות לזמן אמת. מה הטעם לדאוג סתם....?
זה מחליש את הגוף והנפש.
היו חזקות :)
טליה

kmiki

New member
תלוי את מי שואלים

אם תשאלי אותה אז כן, היא עברה תהליך תמיכה. היא טופלה זמן רב אצל פסיכולוגית אונקולוגית מעולה ומדהימה שטיפלה בה בעזרת דימיון מודרך בזמן המחלה.
אבל לא באמת נגעו שם בנושא של החלמה, ומה נשאר אחרי שהיא מסתיימת ומחלימים, הפחדים, הדאגות, ובכלל חיי היומיום החדשים.
אני מנסה להניע אותה לכיוון של טיפול, כרגע ללא הצלחה, אבל אני חושבת שעם הזמן זה יגיע.
באשר אליי, אני בכלל צריכה טיפול דחוף (אחרי אמא ובן שחלו בו זמנית), ואני עדיין שוקלת וחוככת בדרך הטיפול הנכונה, אבל כן יש לי תמיכה נרחבת.

תלתלית3

New member
יופי, נהדר

תמיד יש אופציה להתנסות ולהחליט
העיקר שתהיה תמיכה
NLP ודמיון מודרך בהחלט עוזרים להעצמה ויזוק ושינוי אמונות מגבילות
בהצלחה טליה

למעלה