מסרט

ashmash

New member
מסרט

מה הפירוש הביטוי שהוא שמו של שיר הנושא מתוך הסרט LOSER שלא זכה להיות מוקרן בישראל teenage dirtbag?

Arana

Active member
מנהל
dirtbag

זהו כינוי הגנאי החביב המוכר לכולם (מילולית "שק זבל", הכוונה פשוט לבנאדם נלוז). במקרה הזה הסבו אותו לגיל העשרה, כלומר dirtbag בן-עשרה (לא מבוגר). אוף, זה נשמע כל כך רע כשמסבירים...
אבל הבנת, נכון?

ashmash

New member
קפיש

אגב, מאיפה הגיעה המילה קפיש? הרי גם באנגלית אומרים אותו הדבר...

Eldad S

New member
../images/Emo91.gif שאלת על קפיש - אז

אני מצרף קישור (מעניין, לטעמי) לדף ללימוד איטלקית למתחילים, עם רשימות פעלים, הטיות וביטויים. המלה "קפיש" הגיעה לאנגלית מאיטלקית, capire (להבין). ישנן שתי צורות פועל המזכירות את "קפיש": capisci (אתה מבין), ו-capisce (הוא מבין). אבל בשתיהן ההגייה אינה "קפיש", אלא "קפישי" או "קפישֶה" :) אז איך הפכה ההגייה ל"קפיש" באנגלית? האמת? Non capisco...

ashmash

New member
אם כבר אז כבר

היכן אני יכול להתחיל ללמוד לטינית (אשר גם הגיעה לעולם מארץ המגף) באינטרנט, על שלל חוקיה?

Eldad S

New member
שאלה לא פשוטה.

יש כמה דפים ללימוד לטינית באינטרנט, כבר איתרתי כמה וכמה תוך כדי חיפושים עבור שרשורים בימים עברו. אבל לא ידוע לי על אתר ספציפי המלמד לטינית. אולי, מכיוון שהשרשור הנוכחי כבר התיישן, וכדי ששאלתך תזכה לתשומת הלב הראויה - כדאי שתפתח נושא חדש, שרשור חדש, בדף הפתיחה של הפורום, ושם ידאגו החברים (כולל אני) לבדוק את הנושא, ולחפש עבורך קישורים מתאימים. בהצלחה!

למעלה