מסר מארה"ב הרחוקה

../images/Emo163.gif עד מתי?

האם עד מתי צורה לא נכונה בשפה העברית? ואם ברצוננו לשאול, עד איזו שעה בילית אתמול אין אנחנו יכולים לשאול :עד מתי היית בחוץ? תודה...

or99

New member
אם...

מחפשים במקורות, ניתן לראות שהביטוי "עד מתי" משמש שם לעתיד: "עַד-מָתַי רְשָׁעִים יְהוָה, עַד-מָתַי רְשָׁעִים יַעֲלֹזוּ." (תהילים צד,ג). ובלשון חז"ל גם לשאלה כללית בהווה: "מי שאכל ושכח ולא בירך בית שמאי אומר יחזור למקומו ויברך. ובית הלל אומרים יברך במקום שנזכר. ועד מתי מברך? עד כדי שיתעכל המזון שבמעיו." (ברכות פרק ח משנה ז בגרסת הירושלמי). לא מצאתי במקורות שהביטוי עד מתי משמש לשאלה על העבר - "עד מתי היית שם?" וכד'. אולי הביטוי תקני, אבל במקורות הוא לא מופיע. בכל מקרה הביטוי "עד מתי אוגוסט 2004?" (אהמהמ..איתַי..אהמ...) תקני לכל הדעות.

אִיתַי

New member
../images/Emo6.gif

אור, צחקתי מהרמיזה הקטנה בסוף הודעתך...
התשובה די פשוטה: עד מתי? - עד אוגוסט 2007.

מסר מארה"ב הרחוקה

שלום לכולם! אני חדשה כאן. שתי סיבות- האחת היא החיבה המיוחדת שלי לשפה העברית (ולשפות בכלל) והשניה היא הריחוק ממנה. מה זאת אומרת? :) אני בפרוייקט חילופי תלמידים ואני נמצאת כרגע בפלורידה. כמובן, שכל הסובב אותי כל היום היא האנגלית הזו. אני גרה במשפחה יהודיה (יהודיה?) שאוצר המילים העברי שלה מסתכם ב"שנה טו-בה" עם ט נגררת. וכשאתה קם בבוקר ושומע רק ורק אנגלית כל היום, זהו, צריך למצוא מקלט, גם אם אינטרנטי, אצל השפה שלי. מקווה להתקבל בברכה
.

or99

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo142.gif

לכבוד לנו.
ומה זה בכלל חילופי תלמידים? מטעם מי?

בשמחה בשמחה תשובות לכל השאלות../images/Emo127.gif

אז ככה, בואו נגיד את האמת. זה לא חילופי תלמידים, זה חד צדדי :) יש איזה ארגון בארץ, לא דרך בתי הספר, ששולח חבר'ה לארה"ב הרחוקה לחמישה חודשים. בית הספר צריך להכיר בזה אבל לא מחובתו. הארגון דואג לך למשפחה מארחת ובצפר. חוץ מזה, אתה לבד. כן כן, ארגו, תרתי משמע, לא משהו בכלל. אני גרה אצל משפחה יהודיה אמריקאית בעיר קטנה בפלורידה (כיף נורא עם כל ההוריקנים החמודים האלו). אני הולכת לתיכון המקומי, גדול כזה, כמעט כמו בסרטים. בסך הכל,זו חויה של פעם בחיים, ומכל דבר לומדים משהו :) והנה, אפילו הבאתי מהבית מקלדת עברית... עוד שאלות ?

שאלה יפה

להווי. לזה שהחברים שלך הם החברים הכי טובים בעולם, שאפשר לצחוק ולבכות איתם בלי להרגיש לא בנוח. ולשקט של הבית, החדר האינטימי שלך. פה באופן מתמיד יש רעש. ולאוכל של אמא...ול-
מהחבר. להרבה. אבל זה מעניין.

אוכל של אמא

סתם אוכל, אמיתי, פשוט, כזה שמכינים בבית ולא קונים חצי מוכן. ולעברית. לעברית שוטפת סביבך כל הזמן.

אסופית02

New member
הי, השרשור הזה כבר לא קופץ...

אז שיהיה לך חגשמח.. אה, וגיליתי דרך להפיק את המרב ממכמני השפה: לכתוב. תוכדי כתיבה פתום אני נזכרת בכל המילים היפות, שבד"כ שוהות אי שם בנבכי התאים האפורים, ובכתיבה אני מגלה שהם גם רכושי הפרטי. כלומר הם תמיד ברשותי, רק שלא כ"כ זמינים. אז כתבי, ספרי, מה שבא לך

למעלה