שלום רב לאדוידי /עדיוידי
אנסה לפרש את החלום בגרסה השניה לפי הבנתי.
הפתיחה היא התארגנות לחתונה ( של אחותך?) וסבתא ז"ל ( שמועד אזכרתה בחודש הבא והיית קשורה אליה מאוד) גם שם. אבל המשך החלום אינו מדבר כלל על חתונה, אלא ... על מה שקורה בדרך כלל אחרי החתונה – היריון. אבל בחלום ההיריון השתבש עוד קודם לכן! סבתא ואת נפגשות שם בחתונה ומבקשת ממך דבר מוזר מאוד ועצוב מאוד!! ממש לא מתאים לחתונה. להדליק נר לזכר העוברית אביבה שכלל לא נולדה. ואנו ( גם את) לא יודעים אפילו מי היא אימא של העוברית המתה!! אבל אנו יודעים שהנשמה של העוברית אביבית היא נשמתך שלך.
חתונה בחלום היא התחלה של הגשמת פרוייקט לעתיד. ארוע שבו מתחיל עתיד חדש שממנו עתיד להיוולד הפרוייקט הבא. בחלום את והאורחים רק מתארגנים. החתונה בכלל לא קיימת. בנוסף החתונה מתרחשת אחרי שפרוייקט אחד נכשל – העוברית שהיה לה כבר שם ( !!) אביבה, מתה. יש כאן מסר לכשלון של פרוייקט שנהרס או נכשל, או מת בשלבים עובריים, לפני החתונה – לפני חתימת החוזה או כי ההתארגנות לא הושלמה. העוברית שנקראה אביבה, עדין לא הגיע לאביב חייה. האביב הוא תקופת הצמיחה והבשלת הפירות. למרות שמה הרענן והמבטיח, שום דבר לא נולד אלא מת טרם זמנו.
אני יכולה רק לקשר את הקטע הזה למה שכתבת ברקע. נראה לי שיש דברים עמוקים הרבה יותר ממה שכתבת. לאחרונה ילדת בשעה טובה ואת בחופשת לידה. בעיני אחרים – זו חופשה מתוקה מדבש. התגשמות חלום של כל רווקה או נשואה טריה. אבל כל מי שעברה תקופה זאת יודעת שהמציאות אינה כל כך זוהרת ולפעמים קודרת. המציאות אינה תמיד אביבית. לפעמים היא כוכבית במובן של סימן * ואני הייתי אומרת לא סתם סימן כוכבית אלא אולי אפילו סימן קריאה. העוברית אביבה שלא נולדה, היא את בעצמך או לפחות נשמתכן זהה. ( כאן חסר לי רקע עמוק לפרש מה הסימליות פה. הרי רק לא מזמן – ילדת תינוק/ת חי ! נתת חיים לדור הבא ממך! מה יותר טוב מזה?)
את במציאות ביקשת ממנה על קברה, הכוונה מקצועית, אבל בחלום את מקבלת ממנה עצה – להדליק את נר נשמה לעוברית המתה. כאן יש שתי אפשרויות:
העוברית מתה ואיתה מתה תקווה כל שהיא ( או פרוייקט משהו טוב שנהרס בטרם עת) משהו בנשמתך שמת. אבל אחיותייך לא רצו להתייחס לזה לעניין הזה. מכאן אני מסיקה שיתכן שיש פרוש נוסף אופטימי יותר (ויתכן ששני הפרושים מתאימים):
סבתא אומרת להדליק נר מסוג אחר! נר שמח, כמו נר שבת ( 7) או נר של ערב חג. נר שיאיר את חייך ויביא את האביב(ה) אליהם. אם משהו מעיק ומכביד עליך ומשהו נכבה, מת, לא נולד, לא הבשיל, העכיר את חייך ואת רוחך – מכאן תהיה הצמיחה!! . סבתא אומרת לך – את יכולה להתגבר על מה שקרה. לכי תדליקי לך נר והוא יאיר את חייך. הנר בחלום הוא לזכר מי ( או מה) שלא נולד אבל הוא אומר לך – להדליק אור, למרות האבדה!
ואפשרות נוספת - אולי הנר כבר קיים בחייך ואינך שמה לב אליו? יש לך תינוק/ת שדורש ממך להתמסר אליו יומם ולילה. לא קל, אבל ... זה גם האור בחייך. אולי את מתמסרת יותר מדי, וחשה שאת מוותרת על עצמך? במציאות את בחופשת לידה אבל מה שאת מבקשת מסבתא זו בקשה על עבודה חדשה. יתכן שהעבודה החדשה שאת מחפשת היא פרויקט שאת צריכה למצוא (או להקים אותו, ללדת אותו !!) ויש לך חששות מפני הבאות והחלום משקף עניין זה בעקיפין.
הפסוק שאמרה סבתא ( אינו קיים בתנך) אבל משמעותו לדעתי שעליך לפתוח את הדלת לכניסה מכובדת של: רעיונות, ידידים, משפחה, משב רוח אביבי רענן, מציאת פרוייקט, (עבודה), לימודים אנרגיות חדשות וכל מה שחסר בחייך, רק את יודעת מה.
לגבי שאר החלום – לצערי עדיין הוא אינו ברור לי ואינו מנוסח באופן שאוכל להיות בטוחה שאני מבינה אותו. התחושה של נגיעה ברגל שעוררה אותך, אומרת שלחלום היה מסר מעצמך לעצמך ( איני מפרשת את החלום באופן מיסטי וכל החלומות הם מסרים עצמיים, אם כי אינם תמיד ברורים) מה המסר של סוף החלום, הקנאה והעובר שהיה של סבתא קצת קצת , לא היה לי ברור.
אנא חווי את דעתך על הפרושים השונים. מה מהם התאים לך ומה לא. יתכן שכולם או חלקם התאימו לך ויתכן שאף אחד. חוות הדעת שלך – תעזור לי בעתיד לפרש את חלומותייך, כי אז אכיר אותך יותר טוב ואוכל להבין את החלומות כהלכה.