מסר צסבתא

Addavidi

New member
בוקר טוב
סבתא באה לי בחלום.
היינו בהתארנות לחתונה והיא אמרה לי שהיתה לה כנראה הפלה של עוברית
שלא החזיקה הרבה זמן היא קראה ל אביבה וביקשה שאדליק לה נר ב7 או ב17.7 לא זוכרת את התאריך.
היא אמרה שהיא קשורה אלי בנשמה איכשהו כאלו היתה אמורה להיות אני או משהו ונתנה לי פסוק.
ביבאו בדלתות ביתכם וכיבדתם אותם
ואחרכ אמרו לי אחיות שלי עזבי לסבתא יש כל הזמן סיםורים.
ואחרכ ירדתי למטה נגשתילסבתא והיאאמרה לי נו נתתי לקנא ? ואז אמרתי לה סבתא זו היתה הבת שלך?
אמרה לי קצת קצת.
והרגשתי שמישהו ליטף אותי וקמתי
אשמח לסיוע להבים מה המסר

אלישבע777

Well-known member
בוקר טוב
סבתא באה לי בחלום.
היינו בהתארנות לחתונה והיא אמרה לי שהיתה לה כנראה הפלה של עוברית
שלא החזיקה הרבה זמן היא קראה ל אביבה וביקשה שאדליק לה נר ב7 או ב17.7 לא זוכרת את התאריך.
היא אמרה שהיא קשורה אלי בנשמה איכשהו כאלו היתה אמורה להיות אני או משהו ונתנה לי פסוק.
ביבאו בדלתות ביתכם וכיבדתם אותם
ואחרכ אמרו לי אחיות שלי עזבי לסבתא יש כל הזמן סיםורים.
ואחרכ ירדתי למטה נגשתילסבתא והיאאמרה לי נו נתתי לקנא ? ואז אמרתי לה סבתא זו היתה הבת שלך?
אמרה לי קצת קצת.
והרגשתי שמישהו ליטף אותי וקמתי
אשמח לסיוע להבים מה המסר
שלום רב וברוכה הבאה לפורום,

לצערי לא הבנתי את חלומך. הניסוח ממש לא ברור.. לי ויש הרבה שגיאות כתיב ומילים מחוברות ואותיות חסרות.
אנא נסחי אותו כהלכה. תעשי הגהה על החלום לפני השליחה ותבדקי איך הכתוב נראה אחרי השליחה. יש לך בערך עשר דקות אולי רבע שעה, לבצע במכתבך עריכה , אחרי השליחה!! יש לחצן מיוחד לעריכה.

Addavidi

New member
בת 32
נקבה
אחותי מתחתנת באוגוסט
יש גם הזכרה לסבא באוגוסט
סבתא נפטרה לפני שנה ו3
לאחרונה ביקרתי בקבר.
ביקשתי עזרה והכוונה בנושא תעסוקה.
כרגע בחופשת לידה
יש לי דודה בשם כוכבית שרצו לקרוא לה אביבה
הייתע מאוד קשורה לסבתא תמיד היתה מדליקה נרות לנפטרים ולקראת אירועים חשבוים גם

Addavidi

New member
סבתא שלי ז"ל הופיעה לי בחלום
חלמתי שאנחנו מתארגנים לחתונה והיא שם.
היא ניגשה אלי וביקשה ממני להדליק נר לזכר עובר שלא שרד הרבה ברחם . עובר ממין נקבה שקראה לו אביבה.
ולאחר מכן אמרה לי כמו פסוק מהתנך "ויבואו בדלתות ביתכם , כבדו אותם" והלכה.
היא נתנה לי להרגיש שהנשמה של העובר קשורה אלי באיזשהו אופן אולי אפילו הנשמה שלי.
בחלום סיפרתי לאחיות שלי מה סבתא אמרה והן אמרו עזבי אותך יש לסבתא הרבה סיפורים.
נשארתי מבולבלת והלכתי לחפש את סבתא.
שנגשתי אליה היא שאלה אם היא גרמה לי לקנא?
ואמרתי לה בתגובה שלא הבנתי את מה שאמרה,
האם העובר היה שלה? היא ענה קצת קצת.
הרגשתי במציאות כאלו מישהו נגע לי ברגל והתעוררתי

אלישבע777

Well-known member
שלום רב לאדוידי /עדיוידי

אנסה לפרש את החלום בגרסה השניה לפי הבנתי.

הפתיחה היא התארגנות לחתונה ( של אחותך?) וסבתא ז"ל ( שמועד אזכרתה בחודש הבא והיית קשורה אליה מאוד) גם שם. אבל המשך החלום אינו מדבר כלל על חתונה, אלא ... על מה שקורה בדרך כלל אחרי החתונה – היריון. אבל בחלום ההיריון השתבש עוד קודם לכן! סבתא ואת נפגשות שם בחתונה ומבקשת ממך דבר מוזר מאוד ועצוב מאוד!! ממש לא מתאים לחתונה. להדליק נר לזכר העוברית אביבה שכלל לא נולדה. ואנו ( גם את) לא יודעים אפילו מי היא אימא של העוברית המתה!! אבל אנו יודעים שהנשמה של העוברית אביבית היא נשמתך שלך.

חתונה בחלום היא התחלה של הגשמת פרוייקט לעתיד. ארוע שבו מתחיל עתיד חדש שממנו עתיד להיוולד הפרוייקט הבא. בחלום את והאורחים רק מתארגנים. החתונה בכלל לא קיימת. בנוסף החתונה מתרחשת אחרי שפרוייקט אחד נכשל – העוברית שהיה לה כבר שם ( !!) אביבה, מתה. יש כאן מסר לכשלון של פרוייקט שנהרס או נכשל, או מת בשלבים עובריים, לפני החתונה – לפני חתימת החוזה או כי ההתארגנות לא הושלמה. העוברית שנקראה אביבה, עדין לא הגיע לאביב חייה. האביב הוא תקופת הצמיחה והבשלת הפירות. למרות שמה הרענן והמבטיח, שום דבר לא נולד אלא מת טרם זמנו.

אני יכולה רק לקשר את הקטע הזה למה שכתבת ברקע. נראה לי שיש דברים עמוקים הרבה יותר ממה שכתבת. לאחרונה ילדת בשעה טובה ואת בחופשת לידה. בעיני אחרים – זו חופשה מתוקה מדבש. התגשמות חלום של כל רווקה או נשואה טריה. אבל כל מי שעברה תקופה זאת יודעת שהמציאות אינה כל כך זוהרת ולפעמים קודרת. המציאות אינה תמיד אביבית. לפעמים היא כוכבית במובן של סימן * ואני הייתי אומרת לא סתם סימן כוכבית אלא אולי אפילו סימן קריאה. העוברית אביבה שלא נולדה, היא את בעצמך או לפחות נשמתכן זהה. ( כאן חסר לי רקע עמוק לפרש מה הסימליות פה. הרי רק לא מזמן – ילדת תינוק/ת חי ! נתת חיים לדור הבא ממך! מה יותר טוב מזה?)

את במציאות ביקשת ממנה על קברה, הכוונה מקצועית, אבל בחלום את מקבלת ממנה עצה – להדליק את נר נשמה לעוברית המתה. כאן יש שתי אפשרויות:

העוברית מתה ואיתה מתה תקווה כל שהיא ( או פרוייקט משהו טוב שנהרס בטרם עת) משהו בנשמתך שמת. אבל אחיותייך לא רצו להתייחס לזה לעניין הזה. מכאן אני מסיקה שיתכן שיש פרוש נוסף אופטימי יותר (ויתכן ששני הפרושים מתאימים):

סבתא אומרת להדליק נר מסוג אחר! נר שמח, כמו נר שבת ( 7) או נר של ערב חג. נר שיאיר את חייך ויביא את האביב(ה) אליהם. אם משהו מעיק ומכביד עליך ומשהו נכבה, מת, לא נולד, לא הבשיל, העכיר את חייך ואת רוחך – מכאן תהיה הצמיחה!! . סבתא אומרת לך – את יכולה להתגבר על מה שקרה. לכי תדליקי לך נר והוא יאיר את חייך. הנר בחלום הוא לזכר מי ( או מה) שלא נולד אבל הוא אומר לך – להדליק אור, למרות האבדה!

ואפשרות נוספת - אולי הנר כבר קיים בחייך ואינך שמה לב אליו? יש לך תינוק/ת שדורש ממך להתמסר אליו יומם ולילה. לא קל, אבל ... זה גם האור בחייך. אולי את מתמסרת יותר מדי, וחשה שאת מוותרת על עצמך? במציאות את בחופשת לידה אבל מה שאת מבקשת מסבתא זו בקשה על עבודה חדשה. יתכן שהעבודה החדשה שאת מחפשת היא פרויקט שאת צריכה למצוא (או להקים אותו, ללדת אותו !!) ויש לך חששות מפני הבאות והחלום משקף עניין זה בעקיפין.

הפסוק שאמרה סבתא ( אינו קיים בתנך) אבל משמעותו לדעתי שעליך לפתוח את הדלת לכניסה מכובדת של: רעיונות, ידידים, משפחה, משב רוח אביבי רענן, מציאת פרוייקט, (עבודה), לימודים אנרגיות חדשות וכל מה שחסר בחייך, רק את יודעת מה.

לגבי שאר החלום – לצערי עדיין הוא אינו ברור לי ואינו מנוסח באופן שאוכל להיות בטוחה שאני מבינה אותו. התחושה של נגיעה ברגל שעוררה אותך, אומרת שלחלום היה מסר מעצמך לעצמך ( איני מפרשת את החלום באופן מיסטי וכל החלומות הם מסרים עצמיים, אם כי אינם תמיד ברורים) מה המסר של סוף החלום, הקנאה והעובר שהיה של סבתא קצת קצת , לא היה לי ברור.

אנא חווי את דעתך על הפרושים השונים. מה מהם התאים לך ומה לא. יתכן שכולם או חלקם התאימו לך ויתכן שאף אחד. חוות הדעת שלך – תעזור לי בעתיד לפרש את חלומותייך, כי אז אכיר אותך יותר טוב ואוכל להבין את החלומות כהלכה.

Addavidi

New member
קודם כל תודה. התפארתי מהפירושים.
מההיכרות שלי עם סבתא היא תמיד היתה אומרת להדליק נר ולבקש מה שאני רוצה. אז הנר החגיגי יכול להתאים.
התחלתי תהליכים ראשוניים מאוד לעבודות שלא צלחו וזה באמת הוריד לי את הרוח ואם אני מבינה נכון זה קריאת עידוד להמשיך ולכוון למה שאני רוצה ולבקש את מה שאני רוצה ולפתוח את הראש למה שהדרך תפתח בפני.
אני גם מגיעה לצעד של שינוי עבודה בהיסוס רב ובסתר ליבי לא החלטתי מה באמת נכון עבורי
תודה רבה לך

אלישבע777

Well-known member
קודם כל תודה. התפארתי מהפירושים.
מההיכרות שלי עם סבתא היא תמיד היתה אומרת להדליק נר ולבקש מה שאני רוצה. אז הנר החגיגי יכול להתאים.
התחלתי תהליכים ראשוניים מאוד לעבודות שלא צלחו וזה באמת הוריד לי את הרוח ואם אני מבינה נכון זה קריאת עידוד להמשיך ולכוון למה שאני רוצה ולבקש את מה שאני רוצה ולפתוח את הראש למה שהדרך תפתח בפני.
אני גם מגיעה לצעד של שינוי עבודה בהיסוס רב ובסתר ליבי לא החלטתי מה באמת נכון עבורי
תודה רבה לך

תודה על תגובתך. אכן אני בהחלט תומכת במסר העידוד בחלום. אני מתחברת לתגובתך ומזכירה לך שסבתא אמרה לך - לפתוח דלתות.
ואם אהיה קצת מיסטית (שלא כדרכי) – פתחי את הדלת ל –"שליחי היקום" שעשויים להופיע פתאום ולגרום לך להעלות רעיון מפתיע, לאיזה כיוון ללכת. "שליח יקום" הוא לא בהכרח אדם, הוא יכול להיות אפילו בעל חיים (!), אירוע, תוכנית רדיו, מאמר בעיתון, חלום נוסף, שיחת טלפון, מכתב, תמונה, שיר ששמעת וכל מה שאת מעלה בדעתך. פשוט להיות ערה למה שהסביבה ( אביבה !!) מציעה לך ופתאום תגלי שזה מה שרצית כל חייך ולא ידעת...

למעלה