מסתבר שאני לא יודע לעבוד עם JOINTER

פפו

New member
מסתבר שאני לא יודע לעבוד עם JOINTER

נראה פשוט לא? מסתבר שלא כי יש שני משתחי תמיכה האחד נמוך לפני הסכין והשני גבוה אחוריו,אז היכן לוחצים? לחיצה על האחד גורמת לשטח קעור ולחיצה על השני לשטח קמור. יש למישהו יידע שיכול להועיל?

daliashenhav

New member
jointer

פפו, החלק האחורי זה שאחרי הלהבים ,הגבוה יותר , צריך להיות בגובה כזה שיתאים לעובי שהלהבים מורידים מהלוחץ כך שהלוח יכנס מפולס לחלק האחורי ואז לא משנה היכן תלחץ כי הלוח מאוזן.

daliashenhav

New member
תוספת

ככל שאתה מוריד את המשטח הראשון ,למעשה המדרגה יותר גבוהה וכך גם עובי החומר המוסר מהלוח. עדיף ללחוץ קלות מעל הלהבים ולדחוף את הלוח קדימה ביד השניה.

milch

New member
לעבוד עם JOINTER

לא כל כך בטוח שהאשמה בך. בפעולת יישור עליך ללחוץ על פלטת הכניסה כאשר היצאה משמשת כמעין תומך/קולט. אכן פלטת הכניסה צריכה להיות יותר נמוכה מן היציאה ואף ניתנת לכיוון כדי לקבוע את עומק/עובי השבב. התופעה שאתה מתאר היא תוצאה של אי מקבילות של שתי הפלטות. כך סרגל שאתה בטוח שהוא ישר ביותר הנח אותו על פלטת היציאה (אורך הסרגל לפחות שיכסה את כל אורך הפלטות) ומדויק ככל שאתה יכול בדוק את המרחק (הפרש גובה) בשתי קצוות של לוח הכניסה (במימד האורך), חייב להיות זהה. כיוונון זה לא אמור להיות נחוץ במכונה חדשה, זה אמור היה להיות מכוון ע"י היצרן. יתכן שהברגים לא היו מהודקים מספיק. בהצלחה!!! את הטלפון שלי יש לך ויכול להיות שביום ו' בבוקר אני אצל פייר (השכן?)

daliashenhav

New member
הי

אצל פייר ? לא| אצל מרסל ?

milch

New member
אליקו

אצל פייר - מכניס כסף אצל מרסל - מוציא כסף אי אפשר את השני לפני הראשון, ובתרגום חופשי: סדר חייב להיות!

milch

New member
לא

אם תספיק עד יום ו' לעבור לעתלית ולמצוא בעיה שאוכל לעזור בפיתרונה, אכנס גם אליך, מילה שלי.

Ron 99

New member
לוחצים לפי התקדמות

בעיה אחת יכולה ליהיות מה שאלכס ציין אבל יכול ליהיות דברים נוספים. קודם בדוק הצורה של הקרש. אם הוא קמור, תכניס אותו עם הגבעה כלפי מעלה כך ששוכב יציב על הפלטה הכניסה. בהתחלה, תלחץ מצד ימין, בצד של הכניסה ומיד לאחר מכן, כאשר שליש הקרש עבר את הסכינים, תלחץ על צד שמאל, על מה שכבר עבר את הסכינים. תנשה להוריד קצת (0.2 מ"מ - 0.5 מ"מ) כול פעם. הייתי שמח להצטרף לשיעור של אלכס וללמוד ממנו אבל אני טפוס ביום שישי

פפו

New member
אז ככה

הסתבר שהסכינים היו נמוכים מדי. לאחר כוון בעזרת כמה חברים טובים העניין סודר. תודה לאביחי ומושיק אלכס זה לא פוטר אותך מביקור

milch

New member
רון, לא הבנת

אני לא הולך להעביר שום שיעור. אני אצל לקוח בעתלית והצעתי לנצל את ההזדמנות. בכל אופן, גם זה עבר מיום ששי ליום שבת.

Ron 99

New member
אלכס, אתה לא הבנת

בישבילי שיחה אתך זה שיעור בו אני לומד.

yulevi

New member
כשלא מבינים בהתכתבות פשוט נפגשים../images/Emo72.gif

milch

New member
../images/Emo21.gif../images/Emo72.gif../images/Emo21.gif../images/Emo72.gif../images/Emo72.gif../images/Emo72.gif../images/Emo72.gif

yulevi

New member
../images/Emo48.gif../images/Emo174.gif../images/Emo48.gif../images/Emo174.gif../images/Emo48.gif../images/Emo174.gif../images/Emo72.gif|בי

מתאים מאוד.או- מיצ'
מיצ'

למעלה