Fellowship
New member
מסתבר שלא כל המרפאות הן מסחטות כסף
באופן כללי ועקרוני, לדעתי מערכת הבריאות בארה"ב היא קטסטרופה קולוסאלית, מסיבות ידועות,
אבל חבר היה בייעוץ במרפאה מומחית מסויימת, ולמרות המטופלים הם צ'קים מהלכים,
(אגב, למה משתמשים בצ'קים כל כך הרבה?!),
הרופא המליץ לו שלא לבצע את הפרוצדורה שהמטופל ביקש לבצע, מכיוון שלדעתו אין צורך בביצוע.
חשוב לציין שגם בישראל אמרו שאין אינדיקציה לביצוע,
אבל הציעו לו לבדוק בארה"ב מכיוון שבארה"ב "האינדיקציות רחבות וגמישות יותר".
הרופא אמר שבטוח שהמטופל יכול למצוא רופאים שיסכימו לבצע זאת,
אבל הוא מאמין בעקרון הראשון של Do No Harm ומכיוון שלדעתו אין הצדקה לביצוע הפרוצדורה,
הוא מסרב לעשות אותה.
אגב, אותו רופא אמור היה לבצע פרוצדורה נוספת לאותו המטופל בעוד שנה, כפי שהמליצו הרופאים בישראל,
אבל הוא אמר שלדעתו זה בסדר גמור לבצע זאת בעוד שנתיים, אין שום דחיפות.
ממש מסרב לקחת כסף
אין לי את כל הפרטים, אבל אני רק יודע שזה רופא עם שם מעולה ואחד המומחים המאוד מומלצים בתחומו,
לא יודע אם זה קשור והאם רופא עם פחות מוניטין לא היה מסרב לכסף, אבל היה נחמד לשמוע.
באופן כללי ועקרוני, לדעתי מערכת הבריאות בארה"ב היא קטסטרופה קולוסאלית, מסיבות ידועות,
אבל חבר היה בייעוץ במרפאה מומחית מסויימת, ולמרות המטופלים הם צ'קים מהלכים,
(אגב, למה משתמשים בצ'קים כל כך הרבה?!),
הרופא המליץ לו שלא לבצע את הפרוצדורה שהמטופל ביקש לבצע, מכיוון שלדעתו אין צורך בביצוע.
חשוב לציין שגם בישראל אמרו שאין אינדיקציה לביצוע,
אבל הציעו לו לבדוק בארה"ב מכיוון שבארה"ב "האינדיקציות רחבות וגמישות יותר".
הרופא אמר שבטוח שהמטופל יכול למצוא רופאים שיסכימו לבצע זאת,
אבל הוא מאמין בעקרון הראשון של Do No Harm ומכיוון שלדעתו אין הצדקה לביצוע הפרוצדורה,
הוא מסרב לעשות אותה.
אגב, אותו רופא אמור היה לבצע פרוצדורה נוספת לאותו המטופל בעוד שנה, כפי שהמליצו הרופאים בישראל,
אבל הוא אמר שלדעתו זה בסדר גמור לבצע זאת בעוד שנתיים, אין שום דחיפות.
ממש מסרב לקחת כסף
אין לי את כל הפרטים, אבל אני רק יודע שזה רופא עם שם מעולה ואחד המומחים המאוד מומלצים בתחומו,
לא יודע אם זה קשור והאם רופא עם פחות מוניטין לא היה מסרב לכסף, אבל היה נחמד לשמוע.