מסתבר שלא כל המרפאות הן מסחטות כסף

Fellowship

New member
מסתבר שלא כל המרפאות הן מסחטות כסף

באופן כללי ועקרוני, לדעתי מערכת הבריאות בארה"ב היא קטסטרופה קולוסאלית, מסיבות ידועות,
אבל חבר היה בייעוץ במרפאה מומחית מסויימת, ולמרות המטופלים הם צ'קים מהלכים,
(אגב, למה משתמשים בצ'קים כל כך הרבה?!),
הרופא המליץ לו שלא לבצע את הפרוצדורה שהמטופל ביקש לבצע, מכיוון שלדעתו אין צורך בביצוע.
חשוב לציין שגם בישראל אמרו שאין אינדיקציה לביצוע,
אבל הציעו לו לבדוק בארה"ב מכיוון שבארה"ב "האינדיקציות רחבות וגמישות יותר".

הרופא אמר שבטוח שהמטופל יכול למצוא רופאים שיסכימו לבצע זאת,
אבל הוא מאמין בעקרון הראשון של Do No Harm ומכיוון שלדעתו אין הצדקה לביצוע הפרוצדורה,
הוא מסרב לעשות אותה.
אגב, אותו רופא אמור היה לבצע פרוצדורה נוספת לאותו המטופל בעוד שנה, כפי שהמליצו הרופאים בישראל,
אבל הוא אמר שלדעתו זה בסדר גמור לבצע זאת בעוד שנתיים, אין שום דחיפות.

ממש מסרב לקחת כסף

אין לי את כל הפרטים, אבל אני רק יודע שזה רופא עם שם מעולה ואחד המומחים המאוד מומלצים בתחומו,
לא יודע אם זה קשור והאם רופא עם פחות מוניטין לא היה מסרב לכסף, אבל היה נחמד לשמוע.

danakama10

New member
לא מבינה את ההתלהבות

נשמע שמדובר בפרוצדורה שסיכון בתוכה. הרופא מגן על עצמו בכך שלא מבצע אותה כשאין אינדיקציה עבורה. הרי אם אכן יקרה לחבר שלך HARM בגלל פרוצדורה שלא היה חייב בה, הוא יכול לתבוע את הרופא מדוע סיכן אותו לשווא.
הרופא מרוויח מספיק, תודה, ולא רוצה לסכן את עליית פרמיית הביטוח שלו בגלל תביעה שעלולה להסתבר כמוצדקת.

Fellowship

New member
הסיכון בפרוצדורה נמוך.

פשוט אין כ"כ הצדקה קלינית לבצע אותה, נכון להיות, ע"פ הספרות,
אבל יש רופאים שמבצעים אותה באותו המצב בדיוק, זה לא שחור ולבן.

ההתלהבות היא לאור מה שראיתי ושמעתי עד כה,
כולל רופאי שיניים שכדי לספק חתימה על טופס תקינות השיניים לבית הספר,
מחייבים לבצע ניקוי ושאר ירקות בעלות של 550$.

danakama10

New member
ניקוי שיניים כדאי בכל מקרה שילדים יעברו

אם הרופא מגזים ודורש יותר מאשר בדיקה על מנת למלא את הטופס הולכים לרופא אחר. לחילופין, יש אפשרות לפחות אצלנו לציין שלא מעוניינים למלא את הטופס הזה, ושלום על אמריקה.

Fellowship

New member
זה ברור

עברו ניקוי שיניים לא מזמן וכרגע אין צורך שוב,
גם אנחנו בסוף לא מילאנו את הטופס, זו רק היתה דוגמא הפוכה

Anat Shemer RDI

New member
בפעם הבאה שיצטרכו

ניקוי, חפש גרופון למרפאה באיזור שלכם. אני מצאתי גרופון של $49 לבדיקה מקיפה, צילומים וניקוי עבור אחת הבנות.

KallaGLP

New member
בארה"ב תובעים על כל שטות.

לא יודעת, כמובן, מה שיקול הרופא, אבל כל פרוצודורה פולשנית כרוכה בסיכון. אפילו אם היא לכאורה נראית פשוטה ולא מסוכנת.

placid1

New member
מסתבר שהכללות לא תמיד נכונות.....

באמת הפתעה גדולה כשיוצאים מנקודת הנחה שכל הרופאים חמדנים ורודפי בצע, טפו עליהם!

Fellowship

New member
זו הכללה

ובלי קשר, לי בקושי יש מושג, רק הגעתי, זו בעיקר התרשמותי מהקריאה בפורום.

John the Savage

New member
הכללות אף פעם לא נכונות

זו הכללה.

הכללות לפעמים לא נכונות זו לא הכללה

Ani15

New member
לפי המידע יד שלישית

הרופא נרתע מיישום פרוצדורה מיותרת, כי גם אם הסיכון בה נמוך, המטופל יכול לתבוע על, ובכן, ביצוע פרוצדורה מיותרת... העלאת פרמית הביטוח תעלה יותר ממה שהוא יכול להרוויח מביצוע הפרוצדורה.
סליחה על ניפוץ הבועה. וכמובן יתכן שהוא גם צדיק (אבל יותר סביר להניח שהוא מציאותי).

אחד מהדברים הכי מאתגרים זה למצא ספקי שרות אמינים

אני קצת בהלם מהכותרת של ההודעה שלך שאומרת שרוב המרפאות, להוציא את הרופא הספציפי הזה, הן מסחטות כסף. אם זה באמת מה שאתה מרגיש, אז זה הזמן לעשות מחקר מעמיק באיזור שבו אתה גר, לקבל המלצות מחברים, עמיתים לעבודה, שכנים ומכרים על רופאים שהם מכירים ומאמינים בהם ולמצא את איש המקצוע שתוכל לסמוך עליו. אני עובדת עם רוב הרופאים שלי כבר שנים רבות, לקח לי זמן להגיע אל בעלי המקצוע הכי טובים והכי אמינים לדעתי ואני דבקה בהם ועושה החלטות לגבי בחירת סוג הביטוח בהתאם לביטוחים שהם מקבלים. בחירה לא נכונה של רופא או הרגשה שהמרפאה היא מסחטת כסף, יכול לגרום לנזק גדול עבורך, זה דבר חשוב מידי מלעביר באמירה מכלילה שכולם כאלה.

ספק השרות הבא שהכי קשה למצא, אחרי הרופאים, זה עוזרת בית טובה ואמינה... וגם שם, כשמגיעים לאחת כזאת לא משחררים

Fellowship

New member
הניסיון שלי הוא אפסי

למעט ביקור סטנדרטי אצל רופא ילדים לטובת רישום לבית הספר, לא יצא לי כמעט להשתמש עדיין בשירותי הרפואה,
את אשר כתבתי, כתבתי לפי הבנתי של הנכתב בקומונה/פורום,
למיטב זכרוני, אפילו את הביטויים כגון "צ'קים מהלכים" ו"מסחטת כספים" שאבתי מהפורום

למעלה