מסתבר שעם הכלים הנכונים חווית הבישול שונה לגמ

amysh

New member
אני עדיין מחזיקה בדעה

שתרבד אני אמשיך לקנות באיקאה בגרושים ולא אקנה של OXO ב-100 ש"ח או כמה שזה עולה. סירים אני כן קונה איכותיים.
 
תודה מיטלמן. וחשבתי גם על כך שכאשר הייתי עקרת

בית צעירה, לפני לא מעט עשורים, בכלל לא היו כלים איכותיים כמו שיש לנו היום.
סירי אלומיניום היו נפוצים ולא חשבו שהם מזיקים לבריאות, שיא הטיב בסירים היה סולתם, והטפלון רק התחיל.
 

לאה סי

Active member
כנראה, שmיטלמן, את ואני גדלנו על אותו הפתגם

ביידיש...
וקוריוז מעניין. לבושתי, ולחרפתי, לא נתקלתי ב-Joseph Joseph עד לאחרונה: קיבלתי לדירה החדשה מתנה של חבילה ענקית מהאביזרים הנ"ל לחלבי ובשרי. חשבתי עד עכשיו, שקנו אותם לכבודו של בעל הבית...ורק כרגע גיליתי, שקיבלתי אוצר!
 

לאה סי

Active member
כל כך מבינה אותך!! התחלתי קצת להיפטר

מדברים לפני שעברנו דירה. היה מאבק קשה מאד!! בסוף נפטרתי מכמה, ועד עכשיו אינני שלמה עם זה.
 

amysh

New member
גם לי השם לא אמר כלום

גיגלתי, מכירה את המוצרים אבל לא את השם, רואה אותם בסוהו- בשבילי זה רק לראות ולא לקנות. סורי יקר מדי.
 

חנהפ

Active member
תפרדי ומהר, לפני כמה שנים

חולקה ירושה ואני "זכיתי" בערימת סירי אלומיניום, מסיר מרק ענק ועד סירון פיצפון.
האיש לא רוצה לזרוק ואני מעולם לא נגעתי בסירים הללו, חבל על הבריאות שלנו
 

amysh

New member
מסתבר שעם הכלים הנכונים חווית הבישול שונה לגמ

לגמרי

שיפצנו את הדירה ושבועיים היינו אצל חמיי, שהיו בחו"ל. לראשונה בישלתי בבית של חמותי, ואצלה יש רק כלים שווים. היא לא תקנה כלים זולים (כמוני). לה יש תרבד של אוקסו, סירים של ארקוסטיל ו- woll בלבד, וכל המטבח שלה נראה ככה. היה פשוט תענוג לבשל אצלה, כזה כיף, התרבד המדהים שלה מוציא בכזו קלות מהמחבת ותענוג לבשל בסירים שלה.

בכלל נהננו אצלם נורא, הרגשנו כמו באיזו סוויטה באיזה בית מלון, בנופש.

אתמול חזרנו הביתה (אחרי נקיון מתיש), אבל גם כיף לחזור הביתה, בטח לדירה משודרגת אחרי השיפוץ
 
תיהנו מהדירה המשודרגת וככה זה בחיים. גם לי יש

היום בעיקר כלים יקרים ושווים אבל הגעתי לזה אחרי הרבה שנים בהן הייתי עקרת בית צעירה שיכלה להרשות לעצמה בעיקר דברים זולים יותר.
בטוחה שגם אצלך השלב הזה יגיע בהדרגה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יכולה לדמיין את הרגשה ובטוחה שבמטבח המשופץ

גם יהיה נפלא לבשל.
אתם מרוצים מהתוצאה?
 

amysh

New member
את המטבח שיפצנו לפני שנה

עכשיו שברנו קיר, ריצפנו ו"על הדרך" החלפנו צנרת.
אם אנחנו מרוצים? הכל יפה לעין, מקוה שהעבודה אכן מקצועית. היום הוא בא לפינישים אחרונים, הוא קצת "מתחנף" אלינו כי כמה דיירים בבנין הביעו בו התעניינות אז הוא רוצה את המלצותינו.
זה השיפוץ השלישי שאנחנו עושים (עשינו ב"תשלומים"), למדתי שאין שיפוץ מושלם, תמיד יש בעיה או עיכוב. יש לי חברה שכבר 4 חודשים "קבורה" בשיפוץ (שעוד לא ברור מתי יסתיים) שהיה אמור להסתיים תוך חודש וחצי . ההורים שלי רוצים לעשות שיפוץ קומפלט בדירתם ואני מפצירה בהם שירדו מזה. זה לא בשבילם.
 

ביזול

New member
האמת שאני לא תמיד מעדיפה את היקרים

להורים של היה סט של סירי calphalon שהם שמרו לפסח ובסוף לא השתמשו ברוב, אז אימצתי את שארית הפליטה כשהתחתנתי. הם עבים ורציניים ומאסיביים ותכננתי לחרוש עליהם. אז אמנם פיזור החום מאוד אחיד ויפה, אבל לוקח מלא זמן עד שהם מתחממים, ורק להרים אותם זה מעצבן כי הם כל כך כבדים. אני מוצאת את עצמי מעדיפה את סירי הפרפקטו/נעמן שקיבלנו לחתונה. קיבלתי מתישהו סיר של ארקוסטיל, ואין לי כוח להוציא אותו מהקופסא. אני שומרת אותו לפסח, לכשנתחיל לארח ולבשל יותר בחג.
גם בכלי מטבח אני מעדיפה לפעמים את הזול, תלוי בכלי. אני הכי אוהבת כפות ערבוב פושטיות מעץ מאיקאה. הסט המפונפן של תרבדי העץ מטולמנס קצת מתפרק, והגימור יורד. יש לנו כמה כלים של oxo, חלקם סבבה, חלקם מגושמים ומעצבנים. הבעיה היא שכשמאבזרים את המטבח לראשונה, לא יודעים מה עובד ומה לא, מה מעדיפים ומה מעצבן...
 
לא תמיד הכי יקר הוא הכי טוב. נראה לי שהתכוונו

כאן היום לאיכותי ולא לפושט. למשל חביתות ובלינצ'ס אני מעדיפה לטגן במחבת לא עבה אלא במשהו דק יותר שבו הטיגון יותר מהיר.
 
למעלה