מסתבר ששון ג'ונסון שוב רוקדת

trilliane

Well-known member
מנהל
מסתבר ששון ג'ונסון שוב רוקדת

בעודי קוראת על חוויותיה מהעונה השמינית של DWTS, החלטתי להיכנס ליוטיוב כדי לצפות שוב בריקודיה עם מארק. ובעודי מחפשת ריקוד מסוים, פתאום יוטיוב מציע לי "שון ודרק"... לא הבנתי מה קורה, ואז התברר לי שלפני חודש בדיוק החלה העונה ה-15 של DWTS והיא עונה All-stars ושון חזרה להשתתף בה!

כל הספורטאים האולימפיים שהשתתפו בתכנית לפניה גם זכו בה (הרצף נשבר אחרי שון; אחד הגיע לגמר וסיים שני, אחד הודח שישי...) אז לא חשבתי שיש לה סיבה לחשוש. בניגוד לידוענים רבים שעבורם שגרת החזרות היא סוג של הלם נפשי וגופני, ספורטאים הישגיים לא מתרגשים מעבודה קשה ומחזרות מתישות של שעות, הם בכושר, הם מגיעים עם גוף מתוחזק, שרירי וגמיש והם כמובן תחרותיים להפליא...
שון עצמה גם מגיעה מספורט שמוגדר "אמנותי" ונושק לתחום הריקוד, היא קפיצית, גמישה ויש לה כל הנתונים להצליח. לכאורה – קטנטן עליה! כשצפיתי בסרטונים לראשונה, הדיבורים למצלמה בחזרות על חששות שהם לא יהיו טובים מספיק וכו' נראו לי כמו תירוצים מלאכותיים שנשלפו רק כדי לא להצטייר כיהירה ומתנשאת. מתברר שטעיתי לחלוטין; זה היה רק קצה הקרחון...

בדיוק סיימתי לקרוא בספר על כל הדרמות שהיו לה במהלך התכנית הראשונה, כמה זה היה קשה, מפחיד, מלחיץ... הייתה לה שנה קשה – מהאימונים לאולימפיאדה היא נסעה ישר לסין ולא ראתה חודש עם הוריה (ולקחה את זה מאוד קשה; היא בת יחידה והם משפחה מלוכדת מאוד). אחרי כמעט חודשיים בסין היא חזרה לארה"ב לסיבוב ההופעות של נבחרת ההתעמלות ובמשך שלושה חודשים הם חרשו באוטובוסים את כל היבשת; וכמעט בשנייה שהיא חזרה סוף סוף הביתה ותכננה לנוח, התקשרו מההפקה להציע לה להשתתף בתכנית ובעקבות זה היא עברה לגור בלוס אנג'לס עם אמה אחרי שהיא כבר התרגלה להיות עצמאית ולהסתדר בלי ההורים וגם זה לא היה לה קל. לא ראו את זה בתכנית, אבל כיוון שהיא הייתה קטינה, הפקת התכנית נדרשה לקבל אישור מיוחד משופט, והוא ניתן בתנאי שמבוגר אחראי מטעמה ילווה אותה כל הזמן. אז אמה הייתה איתה 24/7, ישבה בסטודיו בכל החזרות ובעצם הייתה איתה בכל מקום וזה די הטריף אותה.

היא התקשתה מאוד להשתחרר ולוותר על החינוך שקיבלה כמתעמלת – להיות אסופה בגוף ומאופקת בפנים, לא לשקשק את הגפיים ולא לחשוף רגשות בפנים. היא גם הייתה חסרת ביטחון לגבי תנועות "סקסיות"... בשבוע השני היא הייתה צריכה לנענע את האגן בסלסלה ובחזרות היא לא הצליחה להביא את עצמה לעשות זאת, נכנסה ללחץ, פרצה בבכי והסתגרה לשעה בשירותים(!) עד שמארק התייאש ועזב והם איבדו יום חזרות. אמנם על הרחבה היא הפגיזה גם אז ובכל שבוע, אבל בחזרות היה לה קשה להיכנס למוד של ריקוד, ללמוד להשתחרר, להיות יותר נשית ובוגרת ועוד. התברר לי שהיו לא מעט רגעים לא קלים עבורה בחדר החזרות שלא נכנסו לסרטונים ולא נראו על הרחבה. במקביל היא התמודדה עם הפסקה מההתעמלות ולא ידעה אם היא רוצה או יכולה לחזור וזה ערער לה את הביטחון. היא גם עלתה קצת במשל בעקבות זה (יציאה משגרת האימונים הלחוצה וממשטר הדיאטה) וגם זה לא עזר. אם לא די בכך, במהלך העונה עצרו סטוקר שכנראה עמד לפגוע בה והצמידו לה מאבטח אישי צמוד...
בקיצור, דם יזע ודמעות.

עכשיו, אחרי יותר משלוש שנים, היא כבר לא קטינה אלא אישה צעירה בת 20, בשלה, מנוסה ובוגרת יותר (לפחות בכל מה שקשור לריקודים בתכנית
). היא אמנם פרשה לצערה מההתעמלות עקב פציעה ישנה בברך (הרופא אישר לה לעשות כל דבר פרט להתעמלות) אבל ממש באותו היום קיבלה את הטלפון מההפקה ונענתה לאתגר. היא לא הנערה חסרת הביטחון שנכנסה לסטודיו בתחילת העונה משוכנעת שהיא לא יודעת לרקוד ורק רוצה לשרוד בלי להתפדח, אלא הזוכה הצעירה ביותר בתכנית שהוכיחה שהיא רקדנית מצוינת ויש לה את זה ובענק. הפעם היא הולכת עד הסוף כבר מהחזרה הראשונה ורוצה להניף שוב את הגביע בסוף העונה. זו כמובן גם עונה הרבה יותר מאתגרת כי התחרות עזה... לדעתי היא גם נראית טוב יותר (שיער, איפור, גוף) והיא משדרת ביטחון עצמי ורעב לקרוע את הרחבה. מרגישים שהיא נהנית מכל רגע, הרבה פחות לחוצה, מחייכת באמת ולא בעיקר ממבוכה, מציעה לדרק הצעות בסטודיו איך לשדרג את הריקוד ולהדהים את השופטים ומודה באדישות שכדי להגשים זאת לא אכפת לה גם לעבור על החוקים ביודעין... בקיצור, הילדה גדלה וקיבלה תיאבון. איזה כיף!

תראו איזה מדהימים הם כבר על השבוע הראשון בפוקסטרוט:
http://www.youtube.com/watch?v=OjPE_Kr0Lr0

שבוע שני בג'ייב:
http://www.youtube.com/watch?v=Y7iIKkDnbko&hd=1

שבוע שלישי בקוויקסטפ גדוש בכל טוב, פשוט מ-ד-ה-י-ם! השופטים בהחלט לא נותרו אדישים...

http://www.youtube.com/watch?v=9CJGc1wkk8s&hd=1

שבוע רביעי בממבו (היה מצוין כמובן) – הפתעה! במהלך השבוע טסו שון ודרק לווסט דה מוין, ביתה של שון, כי סיבוב ההופעות של נבחרת ההתעמלות הגיע לעיר והיא נפגשה עם צ'או והבנות באולם ההתעמלות (אגב, מעניין אם מקיילה חזרה להופיע; בסרטון רואים שיש לה תמיכה אורתופדית סביב הרגל, לא יודעת בדיוק איך מגדירים את זה).
http://www.youtube.com/watch?v=L3FZvUp5U-A&hd=1

שבוע חמישי (התכנית האחרונה ששודרה) רקדו רומבה לצלילי שיר הנושא של טיטאניק. שון עדיין מדברת על כך שקשה לה להוציא החוצה רגשות בריקוד כי היא מרגישה חשופה אבל כבוגרת היא מודעת לחולשות ומודה בהן בלי להיכנס לפאניקה והיא פשוט מבינה שזה אומר לעבוד יותר קשה.
לצערי לא מצאתי סרטון HD...

http://www.youtube.com/watch?v=6CTlbjG31o4
אבל הנה ריקוד הרומבה עצמו במסך רחב:
http://www.youtube.com/watch?v=Ze6sUHqSYgo

ובתכנית יום לפני כן הם רקדו ריקוד קבוצתי בסגנון חופשי (יעני freestyle) ולצערי את הקטע המלא עם כל החזרות מצאתי בינתיים רק באיכות ממש נמוכה:
http://www.youtube.com/watch?v=VL-CF06Vw1s
אבל הנה הריקוד עצמו (ספורטאים ומעודדות צמודות) באיכות HD:
http://www.youtube.com/watch?v=3kskoJYCg6s

לסיום, בונוס: מתראיינים (בקטנה) אצל אלן בתחילת החודש:
http://www.youtube.com/watch?v=8TYOMBU5Bj8
ורוקדים (בקטנה) ג'ייב באולפן:
http://www.youtube.com/watch?v=l344yGsWRaM
אני חייבת לציין שהבגדים האלה הרבה יותר מחמיאים לה לעומת הבגדים ה"טווסיים" שהיא לובשת בתכנית. שחור, פשוט, ספורט-אלגנט והמכנסיים גורמים לה להיראות קצת יותר גבוה. הם נראים נהדר!

אמא לה3

New member
האמת?

אותי לא מעניין, לא אוהבת את התוכנית הזאת באף אחד מהפורמטים, לא אמריקאי ולא ישראלי....
אוהבת לראות ריקודים אבל לא בפורמט הזה, ולא, לא מעניין אותי אפילו לראות את שון..

trilliane

Well-known member
מנהל
לגיטימי

גם אני לא צופה בכל התכנית, רק בריקודים שלה... ובעבר צפיתי גם באלה של ג'ניפר גריי כי גם היא עניינה אותי. בישראל אני צופה לפעמים כי זה מה שנשאר אחרי שגזלו ממני את "נולד לרקוד"... אבל אני פחות מתחברת לריקודים סלוניים ורמת המשתתפים בארץ נמוכה יותר וגם הריקודים פחות מרשימים. בארה"ב אין להם שום בעיה לשבץ גם ידוענים עם רקע מסוים בריקוד או עם פוטנציאל להצליח, בישראל הרבה פחות. משבצים כל מיני ידוענים סתם, שחקנים לילדים וכו' וכל מיני אנשים שלא יודעים לזוז בכלל אבל זוכים למסרונים רבים כי יש להם תומכים וזה מוריד את הרמה וחבל.

חלק מהפרטים מפוקפקים

"היא התקשתה מאוד להשתחרר ולוותר על החינוך שקיבלה כמתעמלת – להיות אסופה בגוף ומאופקת בפנים, לא לשקשק את הגפיים ולא לחשוף רגשות בפנים"
מאיפה זה בא? מתעמלת לא אמורה להיות מאופקת בפנים, לא לחשוף רגשות או לא לשקשק גפיים. זה שרבות מהמתעמלות הן לרוב כאלו, זה בגלל הקושי הרב להשקיע בכך בעת ביצוע אלמנטים קשים. אולם זאת בהחלט הדרישה מהמתעמלות, להראות רגשות, גם בפנים וגם בגוף, לזוז בצורה רכה ובחן, לזרום בתנועות... יש על זה גם כמה פרקים בחוקה, עם הורדות ספציפיות, על מימיקה, על התאמה למוסיקה, על "קווים" נקיים ולא נוקשים, על התאמה לאופי. בחוקה האחרונה זה אפילו היה אחד הדגשים העיקריים.
"שון עצמה גם מגיעה מספורט שמוגדר "אמנותי" ונושק לתחום הריקוד" זה אנדרסטייטמנט. התעמלות זה הרבה יותר. מחול זה ממש חלק אינטגרלי מהתעמלות. מתעמלת ובפרט אלופה אולימפית, בהכרח חייבת להיות בעלת בסיס טוב במחול. נכון ששון נחשבה למתעמלת פחות יפה בתחום הזה, הייתה יותר אקרובטית, זו הייתה המגרעה שלה. אבל היא עדין הייתה יותר רקדנית מבחורה מן השורה, ויותר מרקדניות חובבניות. ולכן אני חושבת שהתחרות לא ממש פיירית, כי לשון היה פור משמעותי.
כל ההתבכיינות הזו שלה במהלך החזרות [ועכשיו תצאי ותגידי שזאת לא הייתה התבכיינות. אוקיי. בכי] אולי נובעת מהלחץ של הריאליטי, החזרות האינטנסיביות, השיפוט. היה קורה בטח גם לרקדנית המנוסה ביותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
קחי בחשבון שזה עיבוד שלי ולא ציטוטים אחד לאחד

אבל בעיקרון לא מחנכים מתעמלות (או לפחות אותה, היה לה מאמן סיני כידוע) להפגין רגשות בצורה אקספרסיבית כמו במשחק או בריקוד (לזה הכוונה) ואני לא מכירה את החוקה, אבל בפועל לא נתקלתי עד היום בבנות שמשנות את המימיקה שלהן תוך כדי תרגיל (לרוב ההבעה נעה בין ריכוז לחיוך, ולפעמים מאמץ לעצור את הדמעות אם הייתה פשלה). לא ראיתי מתעמלות עם הבעה של רקדנית פלמנקו או של שחקן על במה. הריקודים ב"רוקדים עם כוכבים" הם הרבה פעמים בעלי עלילה וסגנון מסוים, זה הרבה יותר מוחצן ומובחן מהתעמלות, שונה בכמה דרגות.

לגבי "שקשוק איברים" אין הכוונה לזרימה רכה ובחן (זה ברור) אלא להפך – שחרור של האיברים, טלטול, הרטטה (דוגמה קיצונית – תחשבי רקדנית בטן) או לענייננו, נענוע של האגן כמו בסלסלה, למשל. אלה תנועות שונות בתכלית, מתעמלות לא מתנועעות כך על הרחבה.

מחול זה אכן בסיס טוב, אבל לפחות בארה"ב הוא פחות משמעותי וזה לא רק אצל שון. רואים סרטונים מאימונים שלהן באולם ההתעמלות, שמעתי ראיונות, קראתי טקסטים... אני חושבת שהמחול מגיע בעיקר מאירופה; האמריקאיות (וגם הסיניות, ואצל שון זה שילוב של השניים) ממוקדות יותר באקרובטיקה. אני חושבת שגם השינוי בחוקה שמתחשב מאוד בדרגת הקושי ומחפש ביצוע נקי ואין כבר "10" על רושם כולל תרמו מאוד לעניין. כיום מתעמלת נדרשת לבצע אקרובטיקה ברמה גבוהה בצורה נקייה וכמובן להראות קצת חינניות מסביב, אבל ממה שהתרשמתי בתחרויות בעשור האחרון, לא הרבה יותר מזה.

אין כאן עניין של תחרות "הוגנת"; האמריקנים לא נמנעים כלל מלשבץ ידוענים בעלי רקע מסוים בריקוד או בתחום דומה. זוכות קודמות היו מחליקה אמנותית על הקרח (אולימפית), ג'ניפר גריי (מ"ריקוד מושחת") שהיא אמנם לא רקדנית מקצועית ומעולם לא הייתה, אבל לנוע היא יודעת (אם כי שאפו עצבני על הגוף המדהים שהיא הפגינה בגיל 50... היא ממש תופעת טבע, וזה לא שהיא רקדנית מקצועית או מדריכת אירובי, אפילו לא קרוב לכך). הייתה גם מישהי (לא זוכרת את שמה) שחברה בלהקה של זמרות ורקדניות סטייל הפוסיקטס-דולז ועוד. מבחינתם זה לא משנה; כל עוד לא מדובר בידוען שהוא ממש רקדן, אם הוא מביא רייטינג – אחלה. אגב, שון זכתה בהפרש של פחות מאחוז אחד מהמקום השני (אין לי מושג מי הוא היה, לא התעמקתי).

אין ספק שהריאליטי מפעיל לחץ, אבל מדובר במתעמלת אולימפית, זה לא שהיא לא פגשה לחץ בחייה... למעשה היא הצהירה לא פעם שהיא פורחת תחת לחץ בתחרויות. כמו כן היא רגילה למצלמות והיא רגילה לחזרות אינטנסיביות פי כמה וכמה (היא עצמה ציינה שכולם קיטרו על העומס ורק מבחינתה זה היה שטויות, כי היא הייתה רגילה להרבה יותר). אבל היא הייתה רגילה להתחרות רק כמתעמלת, וזה משהו שהיא הייתה בטוחה בו וידעה שהיא עושה טוב. ריקוד סלוני הוא כבר מחוץ לאזור הביטחון שלה, זה לא דומה להתעמלות, זו לא הסביבה הביתית, ועם כל הדמיון והיתרון הפיזי ריקוד זה לא משהו שהיא עושה מגיל 3... אני לא חושבת שזה קורה "לרקדנית המנוסה ביותר" (יש שם רקדנים מנוסים והם לא קורסים ככה) אבל הסיטואציה בהחלט מלחיצה גם אחרים, ללא ספק; במקרה שלה יש לה גם נסיבות מקלות – כולה בת 17, בעיר זרה, בסיטואציה זרה – אני יכולה להבין את זה. היא הייתה המתחרה הצעירה ביותר בכל תולדות התכנית, זו הייתה חריגה שלא חזרו עליה מאז ועד היום.

למעלה