מסתורי השפה הסינית

מור ד

New member
מסתורי השפה הסינית

בשפה הזאת מה מערך שמות העצם, כינוי הגוף וכו'? איך מורכב משפט בסינית, מה בא קודם... כל המילים זה- צ'ו צ'אנג, גונג וכו'... חוץ מהאינטונצי'ה שבהם המילה נאמרת מישהו מוכן לנסות להסביר לי?

TankMaster

New member
../images/Emo6.gif "כל המילים זה צ'ו צ'אנג, גונג"

זה באמת נשמע כך כשהסינים מדברים. למעשה זה עוד עשוי להיחשב לניתוח מעמיק יחסית של השפה הזאת . . .
TankMaster

renjintso

New member
אתה מתכוון לשאול

מה המבנה התחבירי? נושא-נשוא-מושא. תארים באים לפני השם, כלומר כמו באנגלית והפוך מבעברית. סינית נחשבת לשפה מונו-סילבית (צ'ו, צ'אנג, גונג וכו') אבל האמת שרוב המילים בסינית מודרנית מורכבות משתי הברות או יותר (נניח צ'ו-צ'נג, גונג-פנג, חה-פּינג-יאנג וכו'), כלומר צירוף של שתי מילים שיוצר משמעות חדשה. יש ארבעה טונים שונים (במנדרינית, בקנטונזית יש יותר), והמשמעות כמובן משתנה עם השינוי בטון. וכן, נכון שיש הרבה מילים שנשמעות תו'דבר (אפילו אם מבדילים בין הטונים). שפה קשה ללימוד, אבל משובחת למשחקי לשון
.

bhmi100

New member
מנסיון מבנה המשפט הוא מאוד פשוט.

קודם כל מופיע כינוי הגוף אח"כ הפועל , אין יחיד ורבים (להוציא מילים בודדות כגון אני wo אנחנו women ) אין זמנים אין זכר/נקבה. רק הטונים. דבר שלא ציינת שאין דבר כזה שפה סינית. אלו הן מספר שפות/דיאלקטים קרובים שנכתבים באופן זהה. לכל ניב יש הגייה אחרת מספר שונה של טונים. (ואני חושב שגם אוצר מילים קצת שונה) הבעייה היא לבטא את המילים הבודדות

למעלה