מסתור לאיגואנה!!!

dudy555

New member
מסתור לאיגואנה!!!

לפי מה שהבנתי צריך לשים מסתור לאיגואנה... אבל כל מי שאני מכיר עם איגואנה לא שם שום דבר שקשור למסתור... האם זה באמת נחוץ? או שהאיגואנה תוכל להסתדר גם בלי זה? תודה מראש דודי!!

אני חושב שזה יכול להיות נחוץ

בעיקר לאיגואנות שנלחצות מזה שמסתובבים ליד הטרריום שלהן. נראה לי שמסתור מענפים יתן פיתרון טוב, פשוט לתת לה איזה סבך שהיא תוכל להיכנס אליו כשהיא תהיה לחוצה. אם אין לי בעיה של לחץ אני לא בטוח בכלל שיש לזה ערך כל שהוא.

dudy555

New member
זאת בידיוק הבעיה!!

האיגואנה די צעירה והיא נימצאת בטרריום מאוד גדול!!! איך שאני פותח את הדלת היא מתחילה לברוח מצד לצד.. אז השאלה שלי היא... אם אני יוציא לה את המחבוא מהטרריום אולי היא תיתרגל לנוכחותי בחדר וכך לא יפריע לה שאני אתקרב לטרריום וכו'..? או שעדיף להשאיר את המסתור ?

אני לא חושב שיש בזה צורך

אני חושב שחשוב שהוא יוציא אותה להרבה זמן בכל פעם שהוא מוציא אותה. ושישתדל כמה שפחות להחזיק אותה בידיים ויותר לתת לה לטייל עליו בזמן שהוא מלטף אותה ומדי פעם מזיז אותה בעדינות כדי שתתרגל לזה שמתעסקים איתה. אם מחזיקים אותה בכוח היא נשארת לחוצה.

dudy555

New member
אוקי עד לפה הבנתי אבל יש עוד בעיה!!

בחדר שלי יש הרבה חריצים זאת אומרת בגלל שהוא קטן הוא יכול להיכנס מתחת למיטה מתחת לארון מאחורי המחשב וכו'!! זה מקומות שממש קשה להוציא אותו משם... ברגע שהוא עלי ואני משחרר את האחיזה הוא ישר קופץ לי מהידיים ובורח לאחד המקומות האלה... לכן אני יקח לצומת ליבי מה שאמרתם ואני יעשה זאת אבל שהוא קשור ברצועה שמיוחדת לזוחלים זה ניראה לכם בסדר או שהוא עדיין קטן בישביל הדברים האלה?

dudy555

New member
אני יודע השאלה שלי היא כזאת!!

אם בגודל כזה ובגיל כזה רצוי שהוא יפגש עם ריתמה ? או שזה עלול להכניס אותו לעוד יותר לחץ וכרגע עדיף פשוט לא להשתמש בריתמה?.

אילון פ

New member
ריתמה לחיה לחוצה לא נשמעת רעיון טוב

נעזוב את זה שזוחלים הם אינם חיות מחמד, וריתמה בשבילם היא דבר מגוחך בפני עצמו, תאר לעצמך מה יקרה כאשר האיגואנה שלך תהיה קשורה בריתמה ותקפוץ לך מהכתף לכיוון המיטה/הרפצה. במצב רגיל, היא תנחת ביעדה בשלום, אבל כאן הרתמה תעצור אותה באמצע דרכה באוויר והיא תמשך אחורה/תפול על הרצפה. זה עלול לגרום לפגיעות. לפי דעתי, ריתמה - רק לחיות סופר רגועות, אם בכלל.

dead me

New member
לדעתי..

האיגואנה שלי בת שנתיים וחצי.. יש לה את המסתור שלה..בול עץ חלול כזה שלרוב היא ישנה בו.. אגב בקשר לרתמה אני משתמשת באחת כזו כשאני יוצאת איתה לטיולים בדשא או משהו כזה.. אם היא נלחצת כלכך כשאתה נכנס לחדר חשוב שתחזיר אותה אצלך בידיים לפחות שעה ביום לדעתי ככה היא תתרגל אליך , אומנם יקח קצת זמן אבל בסופו של דבר היא תפסיק להילחץ.. מקווה שעזרתי במשהו :)

למעלה