מסתיים לו קיץ 2019

debby12

New member
מנהל
מסתיים לו קיץ 2019

נתן יונתן, אשף המילים, כתב את המילים לשיר שהירבה להתנגן ברדיו של ילדותי - הלוא הוא "נאסף תשרי" ששר צביקה פיק.

השיר פותח בשורה:

"מת אב ומת אלול, ומת חומם"

וזו בדיוק ההרגשה פה במחוזותי.... בתום יומיים עברנו מחום קיץ אימתני לקריר (ביום) ועוד יותר קריר (בלילה)

אמנם היום רק כ"ה באב [הלכתי לבדוק], כך שיש עוד 5 שבועות למועד שבשיר. אבל הטבע לא תמיד מציית לשירים, גם בישראל הוא לא מציית והחום שם לא מת לפני כסלו בערך, בשנה טובה... [כך לפחות במישור החוף].

מאז ומעולם סוף הקיץ הוא העונה הפחות חביבה עלי בשנה.הוא מביא איתו תחושה של "עוד שנה חלפה" (מהבחינה הזו ראש השנה העברי ממוקם בעיני הרבה יותר טבעי מראש השנה הלועזי). ומאז שאני גרה באזור אקלים קריר יותר, מתלווה גם התחושה של: "אוי - נגמר הקיץ הקצר גם ככה".

אז איך היה הקיץ שלכם? מה היה כיפי? מה היה טעות ולא יישנה בקיץ הבא? מה לא הספקתם לעשות הקיץ ובשאיפה כן תעשו בשנה הבאה? מה היה השיר שעשה לכם את הקיץ או שהילדים שלכם כל הזמן השמיעו בלופ אינסופי?

<תושבי פלורידה פטורים מהשרשור
>

debby12

New member
מנהל
חלף מהר מדי...

היה כיף... לנפוש בכנרת (
כמעט לא מאמינה שכתבתי את זה אבל היה נחמד).

התכנית שלי בשנה הבאה לקיץ היא לא ליסוע לשום מקום. מקווה לדבוק בתכנית בלי להישבר.

הילדות שלי כל היום שומעות שירים של איזו זמרת בשם דיאה - אבל כנראה שאני לא יודעת את האיות הנכון של השם שלה כי אני לא מצליחה למצוא אותה ביו טיוב. ככה זה כשדינוזאורים....

debby12

New member
מנהל
מסתבר שכותבים את זה Daya

ויש לה, ברוך השם, עשרות שירים. למשל השיר הזה

https://www.youtube.com/watch?v=RwHQfn0s94M

ועוד הרבה. האמת שנעים להאזין להם ואם לא היו לי ילדות לא הייתי מכירה אותה....

danakama10

New member

אנחנו עדיין בעיצומו של קיץ חם. מחכה לימים שהשיר שיתנגן בראשי יהיה תם השרב הגדול וכמעט סתיו. בינתיים השיר של הקיץ שלי הוא בלילות הקיץ החמים, כמו בכל קיץ. שיר שאני מאוד אוהבת.

xbuffalomen

New member
מכור לסתיו ולשלל הצבעים הנילווים אליו

כל כך יותר נעים מהקיץ שכל כולו שמש מעיקה וזיעה מציקה

למעלה