מסתמן: צפירה נוספת ביום השואה

מסתמן: צפירה נוספת ביום השואה

מסתמן: צפירה נוספת ביום השואה יום שני, 23 ביולי 2007, 8:36 מאת: מערכת וואלה! הצפירה החדשה תימשך דקה אחת (צילומים: רויטרס) אביטל. "האם הצפירה תיתן לחם או תרופות לניצולי השואה?"ועדת השרים לסמלים וטקסים צפויה לאשר צפירה גם בערב יום השואה. ח"כ קולט אביטל זועמת: האם הצפירה תתן תרופות לניצולים? היום תובא להצבעה בוועדת השרים לסמלים ולטקסים הצעתו של יו"ר הוועדה, השר יעקב אדרי (קדימה), ולפיה החל מהשנה הבאה תושמע ביום הזיכרון לשואה ולגבורה צפירה נוספת בשעה 20:00 בערב יום השואה. הצפירה תימשך דקה ותציין את פתיחת אירועי יום השואה ברחבי הארץ. עד כה הושמעה צפירה אחת בלבד, בת שתי דקות, שנשמעה ביום השואה בשעה 10:00, ורק ביום הזיכרון לחללי צה"ל נשמעו שתי צפירות. ההצעה זוכה לרוב בקרב חברי הוועדה שצפויים לאשרה. נציגת 'יד ושם' שהשתתפה בדיון מוקדם בנושא התנגדה להצעה וטענה כי צפירה נוספת תפגע בייחוד של יום השואה וכי הציבור נכנס ממילא לאווירה. ח"כ קולט אביטל (עבודה) זעמה על ההחלטה ואמרה: "במקום להתעסק בעיקר ולכבד את אלו ששרדו, מתעסקים בצפירה נוספת. האם הצפירה תיתן לחם או תרופות לניצולי השואה?".
 

deebeebee

New member
בכל כנסת ישנם כמה חכי"ם

שכדי להצדיק את עצמם- לא שהם מצליחים לעשות זאת- מציעים את התפל ומתעלמים מהעיקר.
 

ישרון

New member
מה טעם בעוד דקת דומייה??

מי צריך את זה בדיוק?? רובינו גם לא זקוקים לשתי דקות דומייה אנחנו זוכרים תמיד ולעולם לא נישכח!!!! שתי דקות דומייה הן די והותר לכלל עם ישראל כל המוסיף גורע!!!!!!!!!!!!
 

masorti

New member
אני צריך את זה...

כל שנה עולה לי על העצבים שמדינת ישראל קובעת שנספי השואה שווים פחות מנופלי צה"ל. אחרת מדוע נופלי צה"ל זוכים לשתי צפירות ונספי השואה רק לצפירה אחת? אז סוף סוף נעשה צדק, ובוטלה ההפרדה הנלוזה בין "יפי הבלורית והתואר" לבין ה"סבונים" שהלכו כצאן לטבח.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif גם לי זה תמיד צרם. מובן שהתיקון הזה לא מכפר על הפקרת הניצולים לעוני וחרפת רעב; וגם לא על בורותם של תלמידי ישראל שיודעים לנופף בדגלים, אבל לא את ההבדל בין גיטו למחנה ריכוז.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
הבעתי כבר דעתי, שלא- "לא מכפר" אני לא מאמינה בהכל או לא כלום. הצפירה הנוספת לא תתקן את כל הכשלים, רק את העיוות הקטן של מתן פחות כבוד לזכר השואה מלזכר הנופלים.
 

עב

New member
לא צריכה צפירות ../images/Emo124.gif

בתור ילידת הארץ הזאת הצפירות עולות לי על העצבים ומזכירות לי את כל המלחמות שחוויתי. אפשר לכבד את זכר חללינו באשר הם בדרך פחות קולנית (איזה מן דומיה זאת כאשר הצופרים מיללים?) אבל אני בדעת מיעוט.
 

ישרון

New member
לעב אני איתך במיעוט???

לטעמי האישי לחלוטין יש מן הצדק בטענותיהם של האומרים כי הצפירה היא מנהג הגויים. כחילוני מובהק מעיד אני על עצמי כי מבחינתי אין הבדל לו היו קובעים ממלכתית כי תבוטלנה הצפירות לחלוטין ובמקומן היו מקדישים את אותן דקות ספורות לקריאת פרק תהילים.
 
למעלה