מסתמן שאסד שיחד את ישראל.

שמלת תחרה1

Well-known member
האם השוחד היה שווה?
על פי דיווח בסוכנות הידיעות הרוסית TASS, נשיא סוריה לשעבר בשאר אל-אסד מסר לישראל את קואורדינטות ומיקומים של מטרות צבאיות סוריות לפני עזיבתו את המדינה, זאת בתמורה לכך שישראל לא תחסל אותו.

משתפרת1

Well-known member
האם השוחד היה שווה?
על פי דיווח בסוכנות הידיעות הרוסית TASS, נשיא סוריה לשעבר בשאר אל-אסד מסר לישראל את קואורדינטות ומיקומים של מטרות צבאיות סוריות לפני עזיבתו את המדינה, זאת בתמורה לכך שישראל לא תחסל אותו.
המקור הוא סוכנות ידיעות רוסית. אמינות- אפסית.
אסאד נס על נפשו לרוסיה וקיבל שם מקלט. מרגע שהגיע חלף זמן מה, איש מההנהגה לא טרח להפגש איתו. יתרה מזאת, לרוסים יש מגעים עם המורדים והאינטרס שלהם הוא לשמר את נכסיהם (נמל, מחנות, מטוסים) שבסוריה. לא אתפלא אם הם ינסו ללכלך על אסאד, ולו אני אסאד הייתי בודקת אפשרויות מקלט במדינה אחרת.

שמלת תחרה1

Well-known member
המקור הוא סוכנות ידיעות רוסית. אמינות- אפסית.
אסאד נס על נפשו לרוסיה וקיבל שם מקלט. מרגע שהגיע חלף זמן מה, איש מההנהגה לא טרח להפגש איתו. יתרה מזאת, לרוסים יש מגעים עם המורדים והאינטרס שלהם הוא לשמר את נכסיהם (נמל, מחנות, מטוסים) שבסוריה. לא אתפלא אם הם ינסו ללכלך על אסאד, ולו אני אסאד הייתי בודקת אפשרויות מקלט במדינה אחרת.
נוטה להאמין למקור, איך לישראל היה מידע מדיוק?

משתפרת1

Well-known member
נוטה להאמין למקור, איך לישראל היה מידע מדיוק?
מסתבר שאמ"ן והמוסד מחזיקים מידע מפורט. כך ידעו על מיקום מאגרי נשק בעזה, בלבנון וגם בסוריה. כך ידעו על המנהרות מתחת לאדמה ובלבנון (וכשמנהרה איימה לחצות את הגבול מלבנון- פעלו נגדה). כך ידעו בעבר על בניית הכור האטומי בסוריה ועל השלב הנכון לפגוע בו לפני שיהיה רדיואקטיבי. בנק מטרות שכולל מאות ואלפי מטרות קיים במאגרי המידע. גם על מאגרי נשק ומפעלים ליצור כורים באיראן, עירק ותימן יש מידע.
במאמר מוסגר: מסתבר שיש פער בין מאגר המידע לבין הניתוח שלו, מה שיצר את הכשל הנורא ב- 7.10...

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
האם השוחד היה שווה?
מבחינת אסד לא היה שווה לטעמי. ישראל לא הייתה פוגעת בו במנוסתו. לא היה לה שום אינטרס בכך. על כן אם הידיעה נכונה, הרי שישראל נהנתה ממידע שקיבלה ולא נתנה בגינו מאומה בתמורה.

למעלה