מכבי צריכה שחקן לעמדה 4 שיודע גם לשמור
ההגנה האיזורית של אפי בליגה בעונה שעברה הייתה צריכה להסתיר רק יכולת הגנתית לא טובה של שחקן אחד - טפירו, שחקן חוץ. בפנים היה לו ראש שקט עם היכולת ההגנתית של סיסה ושל ג'ייסון וויליאמס שהוא השתמש בו הרבה כ- 4. זה עבד מול רוב הקבוצות בליגת ווינר, אבל ביורוליג אני סקפטי אם זה היה עובד... במכבי אסור שיהיה פער הגנתי בעמדה 4. פישר אמנם יודע לעזור בהגנה ולהגיע מאחורה כדי לחסום (מה שגרין פחות יודע לעשות), אבל אם יבודדו עליו סנטר אירופאי מאסיבי הוא לא יהיה מסוגל להתמודד מולו לבד (גם לא גרין) והוא יהיה חייב את העזרה של השחקן בעמדה 4. רודני ווייט הראה במשחק מול אולימפיאקוס שהוא מסוגל לתת גם הגנה (כמו שגם פייזר הראה את זה בכמה הזדמנויות), אבל עושה רושם שהוא (כמו פייזר) פשוט מתעצל ולא רוצה, ואת זה אי אפשר לקבל. לא צריך לזלזל ביכולת של וויליאמס. לדעתי הוא יהפוך להיות כלי מאוד חשוב במשחק של מכבי. רואים שהוא עוד סובל מחוסר ביטחון בכניסה לקבוצה החדשה, ובכל זאת הוא משקיע מעצמו, נותן מאמץ רציני מאוד בהגנה ומשתדל בשביל האנשים שסביבו. ההחטאות שלו בליי-אפים ומהעונשין יעלמו עוד מעט כשהביטחון שלו ישתפר, ועם האימונים הוא גם יתחבר לתרגילים של מכבי ולא יפגע במשחק הקבוצתי. ראיתי שוב חלק מהמשחקים של מכבי מטורנירי ההכנה ואני מודע לארסנל ההתקפי של ווייט. הוא שחקן התקפי טוב מאוד, עם יכולת אחד על אחד מצויינת עם הפנים לסל, אבל הוא נוטה לקחת את הכדור רחוק מהסל ובכך הוא משבש את הנעת הכדור ומבטל את התרומה ההתקפית של השחקנים שלידו (סימונס, בורשטיין). כשהוא מחטיא בהתקפה, ומזלזל בהגנה, הוא גורם יותר נזק מתועלת... אני לא בטוח שזה מה שמכבי צריכה העונה. אם ווייט ישקיע יותר בהגנה, יתן את הגוף ויתאמץ יותר, גם אם זה אומר שהוא ישחק 5-10 דקות פחות במשחק, זה יהיה סיפור אחר לגמרי... אתה צודק בזה שצריך יותר סבלנות כלפיו ברגעים אלה, אבל כזה זלזול בהגנה פשוט משגע אותי! כאוהד אני לא יכול לסבול את זה!! הוא לא כמו וויצ'יץ' ואליהו שרוצים בהגנה אבל לא יכולים בגלל פערים פיזיים, הוא שחקן שיכול אבל לא מספיק רוצה! אני שמח שאפי סיפסל אותו במשחק מול הגליל. לדעתי אפי צריך לתת לו לעלות למגרש כמחליף עד שהוא יראה יותר השקעה.