מסתמן שסימנס ואולי גם וייט ינופו

אשkלוני

New member
מסתמן שסימנס ואולי גם וייט ינופו

לפי nrg.‎ וynet.‎.כל כך חיכיתי לפתיחת העונה.ואני מאוד מאוכזב.מענין שכל הקבוצות פחות או יותר משחקות נחמד.ורק מכבי עוד לא התחברה.כל הניסים והנפלאות קורות למכבי.אחוזים מחרידים מהקו.מהשלוש.וכל קבוצה שמשחקת נגדה ממטירה ימבה שלשות...

BeN ShaDe

New member
לא , לא , לא!

שניהם שחקנים טובים , אבל יותר מזה - עד שמכבי יימצאו להם מחליפים ועד שהם יגיעו ועד שהם יתחברו לקבוצה (לא שעכשיו הקבוצה מחוברת)... לא צריך את זה.

יש משהו בדברייך

תראה נכון עכשיו להחליף שחקנים זה לא בריא אבל מתי כן בעוד חודשיים ואז צריך עוד חודשיים כדי להתחברואז בכלל כולם כבר יברחו לנו עדיף עכשיו צריך מחליף לפישר או שבעצם פישר יהיה המחליף ,סימונס שחקן טוב וראינו את זה שנה שעברה אבל כנראה הוא לא מתחבר למכבי ,לגבי וויט לא ראיתי ממנו כלום הוא לא פוגע ולפי דעתי עדיף עכשיו מאשר בעוד חודשיים

waviram

New member
רודני ווייט וסימונס

את רודני ווייט הייתי משחרר כבר עכשיו. הוא פשוט לא מתאים לקבוצה. הקבוצה צריכה שחקן מטרה בעמדה מס' 4, שיודע לקבל את הכדור ב- Low post וללכת אחד על אחד באחוזים גבוהים (בדומה לפייזר), ומהצד השני של המגרש יודע לשמור על שחקנים מאסיביים ולמנוע מהם את ההתקרבות לסל כשהוא נעזר ביכולת החסימה של פישר מאחוריו... פייזר נתן לנו 50% ממה שכתוב למעלה כי הוא התעצל בהגנה ולא השקיע מספיק בשביל לעצור שחקנים מאסיביים. אם וכאשר הוא היה חוזר מהפציעה אני בטוח שההגנה שלו לא הייתה משתפרת בשל הדאגה לברך, אבל בצד ההתקפי אני חושב שהוא עדיין היה מספק את הסחורה, לכן חשבתי (ואני עדיין חושב) שהשחרור שלו לפני שידענו מה יהיה עם ווייט הוא טעות גדולה. ווייט נוטה לשחק בעיקר עם הפנים לסל ועושה רושם שהוא מתאים יותר לעמדה מס' 3 בהתקפה (העמדה המאוכלסת ביותר במכבי העונה) מאשר לעמדה 4. הוא מתקשה להתחבר לקבוצה ופשוט לא משקיע בהגנה! אני חושב שהפן ההגנתי לא ישתנה אצלו במהלך העונה ושהמקסימום שנקבל ממנו הוא משהו ששואף מלמטה ליכולת של פייזר - שזה לא מספיק טוב... לכן עדיף לשחרר אותו כבר עכשיו ולחפש מישהו אחר, כשבינתיים ג'ייסון וויליאמס וליאור אליהו מכסים את עמדה 4. עצם השחרור שלו גם יביא לניעור משמעותי בשחקנים הזרים של הקבוצה שיעורר אותם מחוסר ההשקעה (בעיקר בהגנה) במהלך המשחק. בנוגע לסימונס, אני חושב שהוא צריך בעיקר ניעור טוב. כבר כתבתי כאן לפני כמה משחקים שההצלחה שלו תתחיל בהגנה. ברגע שהוא ירד נמוך עם הרגליים, ישמור טוב על השחקן שמולו, ייפול על כדורים ויצליח גם לחטוף, הוא גם יצליח יותר בהתקפה. עד אז, העתיד שלו בקבוצה ימשיך להיות בסכנה... באופן כללי, אני חושב שלתת לזרים רכב שטח לפני תחילת העונה הייתה בדיעבד טעות גדולה. היו צריכים להשאיר את הרכבים בחניון סגור ולשחרר אותם אחד אחד - בכל משחק שבו מכבי מנצחת, לתת את רכב השטח מתנה לשחקן הזר שהיה משמעותי ביותר בניצחון, זה שהשקיע ונתן את הנשמה שלו במשחק ויצא לו לבדוק איך הפרקט נראה מקרוב... (לכל היותר רכב שטח אחד לכל שחקן). הייתי מעדיף שהרכבים יעלו אבק בחניון ולא יימצאו אצל שחקנים שלא ראויים להם... גם לא הייתי פוסל שהרכבים יינתנו לשחקנים הישראלים במקום לזרים בהתאם ליכולת שלהם ועד לגמר המלאי...

gambit forever

New member
וויט יכול להיות השחקן ההתקפי הטוב באירופה

יש לו יכולת סיום מצוינת גם מרחוק וגם מקרוב והוא גם מהיר מאוד, הוא יתאים מאוד לפילוסופיית המשחק של מכבי השנה שמתבססת על משחק מעבר. לפי מה שאני רואה הקבוצה הזו של מכבי לא תנסה להתמקד במשחק איטי ובמשחק מהפוסט אפ ולכן אני לא חושב של-4 של מכבי צריך להיות יכולות פוסט אפ גבוהות. זה שהוא לא מוסר אני מניח שיפתר יחד עם חיזוק התיאום הקבוצתי, ויחד עם התיאום הקבוצתי יהיה לו גם יותר קל להתבטא בהתקפה. שחקן הגנה גדול הוא כבר לא יהיה אבל בשביל זה הביאו את פישר שיוכל להוריד את עול ההגנה מוויט. בכל מקרה פייזר לדעתי הוא היה סיכון שזה פשוט לא נכון היה לקחת אותו. כשהוא היה בריא הו היה שחקן ענק, אבל יש לו ברכיים מזכוכית והוא לא היה אמור לחזור בכל מקרה עד ינואר (ולפי ראיון עם אפי בירנבוים פייזר חזר לארץ עם כמה קילוגרמים עודפים והוא לא שמר על כושר בזמן הפציעה). לשלם לו מיליון דולאר לעונה בשביל שיוכל לשחק במקרה הטוב חצי עונה זה מוגזם ביותר.

waviram

New member
משחק מעבר

בשביל להגיע להתקפות מתפרצות או לנקודות במשחק מעבר הקבוצה צריכה לייצר עצירות בהגנה, ועם היכולת ההגנתית של ווייט לא נראה לי שזה יקרה כשהוא על המגרש. במובן ההתקפי, לסגנון משחק של ריצה ונקודות במעבר ליאור אליהו יותר מתאים ממנו. ליאור יותר מהיר וזריז מווייט ולדעתי הוא גם יודע להגיע להתקפת מעבר כטריילר הרבה יותר טוב מווייט. גם ג'ייסון וויליאמס כ- 4 עדיף מווייט בסגנון הזה... למכבי יש הרכב שיודע לרוץ גם בלי ווייט - ארויו (1), סימונס/חג'ג'/שארפ (2), כספי (3) (וגם בורשטיין ברגע שיחזור ליכולת המלאה שלו של מהירות/זריזות), אליהו/וויליאמס (4), פישר/גרין (5). אבל מכבי (טובה ככל שתהיה) לא תהיה מסוגלת לרוץ 40 דקות. אני לא מאמין שאפי יוכל להביא את כל השחקנים לרמת כושר כזו. אפילו נבחרת החלומות האמריקאית לא מסוגלת לרוץ 40 דקות. לכן הקבוצה צריכה שחקן שאפשר ללכת אליו גם ברגעים בהם משחק הריצה לא עובד. ווייט כרגע לא מספק את הסחורה הזאת, על באטיסטה לא הייתי בונה כשחקן מוביל במקרים האלה, המסקנה היא שצריך להביא שחקן אחר...

gambit forever

New member
וויט מראש לא בא בתור שחקן הגנתי

כפי שאמרתי פישר (וגם גרין מהספסל) אמורים לחפות על ההגנה הגרועה של וויט, הרי כל התפקוד של פישר וגרין הוא כמעט רק הגנתי. זו גם הייתה שיטת המשחק של אפי בבני השרון עם סיסה בתור הסנטר ההגנתי. בנוסף לפי מה שראיתי בשנים קודמות אפי מבסס את ההגנה על שמירה קבוצתית ולא שמירה אישית וסוג הגנה כזו יכול להחביא את חוסר היכולת ההגנתי של וויט. זה שיש הרכב שיודע לרוץ בלי וויט לא אומר שצריך לוותר עליו כל כך מהר, וויט הרבה יותר מגוון התקפית ויש לו ארסנל מהלכים הרבה יותר גדול משל אליהו גם בהנחה (שאני לא מסכים איתה) שאליהו יותר מהיר ואתלטי ממנו. על ג'ייסון ווילאימס אני בכלל לא רוצה לדבר, מדובר בשחקן שכונה שניזון אך ורק מכל מיני טעויות ולא ממש משחק כדורסל יפה (עולה לריבאונד התקפה או עושה חדירות גמלוניות), כאשר הוא יהיה טוב המשמעות של זה היא שמכבי משחקת שוק (די דומה לאלכס גארסיה מהשנה שעברה). למכבי יש אפשרות לרוץ כל ערב 40 דקות בגלל שיש לה עומק כל כך גדול, אבל בכל מקרה אין צורך לרוץ כל הזמן ואם מכבי תצליח ליצור כמות די גדולה של התקפות מעבר היא תצליח להכריע כל משחק. ככל שהתיאום ההגנתי של מכבי ישתפר אני מניח שגם תשתפר יכולת הקבוצה לצאת להתקפות מעבר. בשביל התקפות חצי-מגרש מתחת לסלים אני חושב שיספיקו וויט, פישר ובאטיסטה. השחקן היחיד שאני חושב שצריך לחשוב על להחליף אותו זה באטסיטה, הוא זה שאמור להיות שחקן הפוסט אפ הטוב של מכבי ולספק את הסחורה במשחק עומד (שלא לדבר על כך שיש שמועה שאפי רצה לחתוך אותו כבר לפני תחילת העונה). רק הבהרה: אני לא חושב שצריך להשאיר את וויט בכל מחיר, אני רק חושב שיש לבחור הרבה כדורסל שהוא עדיין לא הראה ומעט סבלנות כלפיו כרגע יכולה להסתיים בהצלחה.

waviram

New member
מכבי צריכה שחקן לעמדה 4 שיודע גם לשמור

ההגנה האיזורית של אפי בליגה בעונה שעברה הייתה צריכה להסתיר רק יכולת הגנתית לא טובה של שחקן אחד - טפירו, שחקן חוץ. בפנים היה לו ראש שקט עם היכולת ההגנתית של סיסה ושל ג'ייסון וויליאמס שהוא השתמש בו הרבה כ- 4. זה עבד מול רוב הקבוצות בליגת ווינר, אבל ביורוליג אני סקפטי אם זה היה עובד... במכבי אסור שיהיה פער הגנתי בעמדה 4. פישר אמנם יודע לעזור בהגנה ולהגיע מאחורה כדי לחסום (מה שגרין פחות יודע לעשות), אבל אם יבודדו עליו סנטר אירופאי מאסיבי הוא לא יהיה מסוגל להתמודד מולו לבד (גם לא גרין) והוא יהיה חייב את העזרה של השחקן בעמדה 4. רודני ווייט הראה במשחק מול אולימפיאקוס שהוא מסוגל לתת גם הגנה (כמו שגם פייזר הראה את זה בכמה הזדמנויות), אבל עושה רושם שהוא (כמו פייזר) פשוט מתעצל ולא רוצה, ואת זה אי אפשר לקבל. לא צריך לזלזל ביכולת של וויליאמס. לדעתי הוא יהפוך להיות כלי מאוד חשוב במשחק של מכבי. רואים שהוא עוד סובל מחוסר ביטחון בכניסה לקבוצה החדשה, ובכל זאת הוא משקיע מעצמו, נותן מאמץ רציני מאוד בהגנה ומשתדל בשביל האנשים שסביבו. ההחטאות שלו בליי-אפים ומהעונשין יעלמו עוד מעט כשהביטחון שלו ישתפר, ועם האימונים הוא גם יתחבר לתרגילים של מכבי ולא יפגע במשחק הקבוצתי. ראיתי שוב חלק מהמשחקים של מכבי מטורנירי ההכנה ואני מודע לארסנל ההתקפי של ווייט. הוא שחקן התקפי טוב מאוד, עם יכולת אחד על אחד מצויינת עם הפנים לסל, אבל הוא נוטה לקחת את הכדור רחוק מהסל ובכך הוא משבש את הנעת הכדור ומבטל את התרומה ההתקפית של השחקנים שלידו (סימונס, בורשטיין). כשהוא מחטיא בהתקפה, ומזלזל בהגנה, הוא גורם יותר נזק מתועלת... אני לא בטוח שזה מה שמכבי צריכה העונה. אם ווייט ישקיע יותר בהגנה, יתן את הגוף ויתאמץ יותר, גם אם זה אומר שהוא ישחק 5-10 דקות פחות במשחק, זה יהיה סיפור אחר לגמרי... אתה צודק בזה שצריך יותר סבלנות כלפיו ברגעים אלה, אבל כזה זלזול בהגנה פשוט משגע אותי! כאוהד אני לא יכול לסבול את זה!! הוא לא כמו וויצ'יץ' ואליהו שרוצים בהגנה אבל לא יכולים בגלל פערים פיזיים, הוא שחקן שיכול אבל לא מספיק רוצה! אני שמח שאפי סיפסל אותו במשחק מול הגליל. לדעתי אפי צריך לתת לו לעלות למגרש כמחליף עד שהוא יראה יותר השקעה.

gambit forever

New member
אני מוכן לקבל כל מה שאתה אומר

(למרות שאני עדיין לא כל כך מסכים) אבל אני חושב שאליהו יכול להיות שחקן הגנתי הרבה יותר טוב ממה שהוא כעת. אמנם הוא לא יכול פיזית להתמודד עם רוב מספרי ה-4 באירופה, אבל יש לו מספיק אתלטיות וזריזות כדי להיות חוסם טוב והוא מספיק מהיר כדי שמספרי 4 ו-3 לא יעברו אותו בקלות, הוא לא מספיק משתמש ביכולות שלו בהגנה.

waviram

New member
מסכים איתך בקשר לאליהו

ליאור אליהו שחקן מהיר, זריז, עם יכולת אתלטית שלא ראיתי אצל אף שחקן כדורסל ישראלי מעולם. יד רכה יש לו (למרות שהוא לא מרבה לזרוק מרחוק), התמצאות במגרש ותנועה ללא כדור יש לו מהטובות שראיתי בארץ, וזה בסיס טוב מאוד לשיפורים. כישרון יש לו, ואם הוא ישקיע הרבה באימונים אישיים מעבר לשעות האימון של הקבוצה הוא יכול להיות שחקן בלתי ניתן לעצירה בהתקפה ולשפר מאוד את היכולת ההגנתית שלו. הוא צריך לעבוד קשה בחדר כושר ולפתח כמה קילוגרמים של מסת שריר, ובמקביל לעבוד על פיתוח יכולת ג'אמפ שוט ועבודה על הקליעה מהעונשין. להוריד כדור לריצפה הוא יודע בצורה סבירה מאוד. אם תהיה לו היכולת לעצור את התנועה שלו לסל לג'אמפ שוט מהיר ולקלוע את הזריקה באחוזים גבוהים, אני לא רואה מישהו שיוכל לעצור אותו...

Raz Amir

New member
אלו האשמים? לא נראה לי..

אולי יעיפו את מי שהביא אותם? סתם.. סימונס ו-וויט לא האשמים , הם פשוט לא שחקנים שמתאימים למכבי ואני לא מבין מה חשבו כשהביאו אותם. סימונס יכול באמת היה להיות נחמד, אבל הוא מתגלה כבלוף, אז לחתוך ולהביא גארד נורמאלי. ובמקום וויט אם כבר מחליפים, ללכת על אופצייה אירופאית שמסוגלת לנהל משחק גם בהתקפה, סוג של ניקולה ככל האפשר כי רואים בבירור שכספי, בורשטיין וגם ארויו מייחלים לדמות כזו שלפחות תוכל לעזור קצת להניע את ההתקפה. וויט כרגע לא עושה את זה, פשוט מקבל כדור וזורק.

נמשל

New member
אבל מאיפה תביא?

העונה התחילה כבר ברוב בליגות, הסגלים סגורים, ומילא גארד מחליף במקום סימונס, אבל בעמדה 4 מכבי צריכה שחקן שיהיה עוגן התקפי, שהרי אין לנו בכלל צובר נקודות מלבד ארויו. על מה תבוסס ההתקפה? על פישר? על הריקודים של בטיסטה, על גרין? לא מאמין שאפשר למצוא שחקן סטייל וויציץ, אם יש כזה, הא כבר מזמן חתום בצסקא או ביוון...

הליגה הישראלית לא מעניינת אותי

כי בכל מצב מי כמוך באלים כבר זכתה ביותר מדי תארים בביצה הצרה היא שבניגוד לאשתקד מי כמכה גם לא תנגן ביבשת

lb22

New member
הביצה המקומית

זה הדבר הכי חשוב. אני רוצה את האליפות חזרה , לזכות ביורוליג זה בונוס של טיול לגרמניה השנה. לך תשאל את שמעון מה הוא מעדיף וזה מה שהוא יענה לך. קודם כל אליפות וגביע אחרי זה היורליג.

בימים הטובים ההם היתה לזה חשיבות מכרעת

שכן רק האלופה השתתפה בטורניר האלופות לגלגוליו בעידן השריונים זה ממש לא מזיז לי להתחלק באושר עם קבוצות אחרות(לא היה מאושר ממני בזכיה של חולון)כי לאליפות בביצה אין כל משמעות בעיני אם זה 50 או 500 זה לא אתגר לקחת אליפות בארץ שימון הוא דינוזאור שעבר זמנו וכל הקרקס השיווקי שהתנהל סביב הסגל החדש רק ממחיש זאת

נמשל

New member
אותי הליגה בארץ לא מעניינת

אז איבדנו אליפות לחולון, קרה משהו? עדיין כל העניין בתקשורת הוא סביב מכבי, אפילו עניין רב יותר לאור איבוד האליפות, הגיע שחקן תותח (ארויו), תקציב הכי גבוה אי פעם הליגה בארץ לא מענינת אותי, אירופה זה העיקר

Raz Amir

New member
וזו בדיוק הסיבה שצביקה שרף לא במכבי היום.

גם אותה הליגה בישראל לא עניינה , היא הייתה תחנת מעבר לניסויים כדי להגיע לפיינל פור, במטרה הזו הוא עמד ואפילו הגיע לגמר. ועדיין, הפסדנו אליפות להפועל חולון. פעם אחת ב15 שנים זה עוד מתקבל, אבל אם העונה מכבי לא לוקחת את כל התארים בישראל (אחד כבר אין) זו תהיה בושה וכבר יותר מסתם אפיסודה חולפת. קשה להסביר לאנשים מה מכביזם אומר כשהם פשוט לא כאלו, ביטויי כמו אותי הליגה בארץ לא מעניינת היא בדיוק הסיבה למה הקהל של מכבי הפך לכזה. עשיר, מפונק, מגעיל. (ואין פה שום דבר נגדך, פשוט המשפט האחרון שלך מייצג יותר מידי חלקים בקהל, אותם חלקים שתלו את צביקה שרף כשלא הביא אליפות..הצביעות..)

נמשל

New member
סורי, אין אצלי יותר "מכביזם" כמו שאתה רואה

את הגדרת המונח. בעבר אני זוכר שכילד ממש היו לי דמעות כשפיגרנו 20 הפרש במחצית מול בית"ר ת"א (בסוף ניצחנו). לא רוצה יותר לחיות בחוסר פרופורציות, אולי זה הבגרות בשנים ששינתה אותי, אבל תמו הימים שהפסד בליגה גרם לי לעצבות קשה של כמה ימים, נכנסתי לפרופורציה, זה רק ספורט, מנצחים, מפסידים, וזה לא אומר להשפיע על החיים. זה תחביב, זה הנאה, זה כיף, אבל לא כזה שהחיים שלי יסתובבו סביבם.

למעלה