מסתמן: תיק המשפטים אצל לבני

trigotrigo

New member
מסתמן: תיק המשפטים אצל לבני

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, החליט אחר הצהריים (ד') למנות את ציפי לבני לשרת המשפטים, בנוסף על תפקידה כשרת החוץ. לבני נענתה לבקשתו של אולמרט לכהן בתפקיד עד הכרעת הדין במשפטו של השר לשעבר, חיים רמון. האחרון, כזכור, פרש מתפקידו לאחר שהחלה נגדו החקירה בפרשת הנשיקה. גורמים במערכת הפוליטית אמרו לאחר החלטת ראש הממשלה למנות את ליבני, כי ראש הממשלה לא רצה שר עצמאי בעל אג'נדה משלו אלא החליט למנות "אישה כלבבו". ליבני עצמה מסרבת עד כה להגיב על המינוי.

armbruster

New member
אין למינוי חשיבות מרובה

הממשלה הזאת לא תשרוד את 'המפץ הגדול' הבא העשוי לבוא מוקדם מכפי שחושבים.

trigotrigo

New member
אני אשמח אם תכתוב משהו רחב יותר

ותתייחס גם לתגובה של שטרית, למשל, או ליחס בין לבני לאולמרט

טשאפק

New member
אני לא אוהב את שטרית

אבל כדי לחסוך טלטלה מיותרת, היה עדיף כבר להשאירו במשרד המשפטים עד לתוצאות משפטו של רמון. אם רמון יזוכה, כמו שצפוי, להחזירו למשרד המשפטים, ואם יורשע - למנות שר קבוע במשרד המשפטים שזה עיסוקו היחיד. התפקיד מספיק חשוב והמערכת משוועת לרפורמות וזקוקה ליד מכוונת. אין כל הצדקה והיגיון שיהיו בממשלה שרים בלי תיק מצד אחד, ומצד שני שרים יחזיקו בכמה משרדים (אולמרט שר רווחה, לבני שרת חוץ ומשפטים, שטרית, עד כה, שר שיכון ומשפטים).

gershon17

New member
זו הצעה מטופשת לגמרי

אלא אם כן הכוונה היא שלבני תהיה רק שרת משפטים ולא גם שרת החוץ. דווקא תיקי החוץ והמשפטים הם תיקים רציניים, ומגיע לכולנו שיהיו שם שרים במשרה מלאה ולא שר אחד שקופץ מתפקיד לתפקיד. בעצם, ניתן לה גם את האוצר והבטחון, ויפתרו כל צרותינו.

Haemek

New member
כמובן, הניהול של משרד החוץ היה

כל כך טוב, שהוא נותן לה עכשיו עוד משרד להרוס. למה מראש הוא נתן את משרד הביטחון לפרץ? "האיש הנכון לתפקיד" או "בואו ונראה לעם איך פרץ נכשל" ומה איכפת לאולמרט בקשר לתוצאות? מה עובר לאולמרט בראש? למה כל מה שהוא עושה הוא אולי מצליח לשרוד עו תקופונת במנעמי השלטון אבל למה הוא דופק את המדינה תוך כדי, ללא ניד עפעף?

trigotrigo

New member
לא הייתה לו ממש ברירה עם פרץ,

כשתוצאת הבחירות הייתה כזו צמודה, זה או הכל או כלום.. פרץ היה צריך להתעקש על תיק אחר, או לחלופין, לתת את הביטחון למישהו שיש לו קצת יותר ניסיון בתחום.

גם לאולמרט הייתה אפשרות...

קדימה ממילא כבר ווירה על אידיאולוגיה מדינית. גם בלי לדעת את ההיס' של קדימה, ממשלה שבה יושבים גם העבודה וגם ישראל ביתנו ברור הוא שבסיס אידאולוגי מדיני אין לה. כך שאינני מוצא את הסיבה מדוע אולמרט לא פנה מלכתחילה לקואליציית ימין-חרידים, כך הוא היה עושה טובה גם לעצמו (חוסך לו את כל המשברים הקואליציונים ומחלוקות הכלכליות) וגם לנו.

trigotrigo

New member
זה לא חייב להיות כל כך אופורי

כשראש ממשלה מצליח להקים קואליציה שבה גר זאב אם כבש (תחליטו אתם מי זה מי
), זה לא משהו שכיח במיוחד..

trigotrigo

New member
זו קואליציה רחבה,

שבינתיים מחזיקה מעמד. אני חושב שבלי קשר למי עומד בראשה, צריכים גם לתת לה לעשות את העבודה. במידה והיא לא, זה כבר יהיה עניין אחר..

ראינו איזה עבודה היא עשתה..

ואני חושב שמרבית העם לא רוצה לראות מהעבודה הזו עוד.

מה שמדאיג הוא שעוד לא עברה שנה

וכבר כ"כ הרבה כשלנות ו קרוב לאפס הישיגים אם בכלל.

trigotrigo

New member
זוהי רק ההתחלה.

אי אפשר לצפות מאף אחד להישגים מרגע הכניסה לתפקיד. צריך לראות השקעה ומאמץ, תוצאות באות אחר כך.

Haemek

New member
למה לא היתה ברירה? האוצר

זה מה שפרץ רצה ואני לא מבין למה אולמרט נתן לו את הבטחון ואתה בא ומספר לי שלא היתה לאולמרט ברירה? על מה אתה מדבר, זה אולמרט שרצה שפרץ יקבל את הבטחון. פרץ לא ממש רצה בזה, לפרץ לא היתה ברירה. הנקודה שלאולמרט לא ממש חשובה ההתאמה של האיש לתפקיד (תפקיד כל כך מרכזי, שילדינו נהרגו מההחלטה האומללה של אולמרט). הוא רוצה להראות שפרץ נכשל, ואכן אולמרט הצליח. אבל לאולמרט ממש לא איכפת מתוצאות. הוא זחוח גם אם בנינו נהרגים מהשטויות שלו. הוא זחוח.

למעלה