מסתפקות במשפחה קטנה או בכלל לא

tookmy

New member
מה שמזעזע באמת בכתבה

היא תגובת הגברים. הוא רוצה ילדים, אבל ברור לו שהיא תתעסק איתם. השני רוצה עוד ילדים, אבל הוא לא יחשוב שאולי בשביל זה הוא צריך לשנות משהו בהתנהגות שלו או בדפוסי החשיבה שלו, והאמת- הם צודקים, כי הנשים שאיתם מאפשרות להם להמשיך ולחשוב ככה, לפחות אלה שיש להן ילדים. אגב, הכתבה הזו מיד הזכירה לי חברה שלי, שמעולם לא רצתה ילדים ואף עמדה על שלה תקופה מסויימת. בסופו של דבר היא נכנעה ללחציו ויש להם ילד אחד. היא לא מוכנה לחשוב על שני אבל: בשנים הראשונות היא הייתה בבית בארבע או בצהריים והוציאה את הילד מהגן. בשנים האחרונות, הם בכלל בחו"ל כי הוא עושה שם קריירה וכסף ולה בכלל אין רישיון עבודה. אז נכון שהיא מנצלת את הזמן לעשות כל מיני דברים שמעניינים אותה, אבל מה עם עצמאות כלכלית, למשל? או אפילו סתם ההזדמנות לקדם את עניינייך שהם לא פחות חשובים משלו? ובכל זאת- ברור לי שנשים מאפשרות את זה, כי הן לא רוצות שמטפלת תגדל את הילד. אני מתחברת לאלה שלא רוצות לתת למטפלת לגדל את הילדים, מה שאני פחות מתחברת אליו הוא הקבלה האבסולוטית שלהן את הגברים שחיים איתם , ונדמה לי שזו אחת הסיבות העיקריות לגירושין- שנמאס להן, לנו הנשים מהחלוקה הכל כך מובנת מאליה הזו. אני יודעת שיש פה מספיק נשים שהן נגד נישואין וזוגיות ובכל זאת אני מרשה לעצמי לומר שאולי מודעות לסיטואציה הזו מראש תאפשר לזוגיות להיות מודעת יותר ומראש להגיע להסכמים מסויימים בין בני זוג.

debby12

New member
מנהל
איזו כתבה מייאשת

בילי מוסקונה-לרמן היא אחלה. אבל המציאות נושכת... מתוך 3 נשים שהתראיינו שם - רק הראשונה "העזה" בכלל לדבר על הבחירה שלא להפוך לאם. השתיים האחרות בכלל ב mindset של להצטדק על כך שאין להם כוח לילד שלישי ורביעי. אני בהלם - מגיע להן פרס "האחות תרזה" לאיך שהן דפקו לעצמם ת´חיים עם הילדים שכבר יש להן (בייחוד המרואיינת שלישית)- והן עוד מתנצלות?! ראיתן/ם את המוסכניק שהתייחס למרואיינת הראשונה כ"מופרעת"? מתי לעזאזל אנשים במדינה הזאת יפסיקו להתייחס לרחם של נשים שאינם מכירים כאל רכוש ציבורי? דבי המיואשת

dani09

New member
כתבה חשובה הבאת לכאן חנה

ולדעתי השאלות שצריכות להישאל הן: מדוע אנו,הנשים מרגישות שאנחנו חייבות הסברים או "לדפוק חשבון"? מדוע משתמע שהנשים הן שאמורות לספוג ויתורים למען הילדים? מדוע תמיד לכולם יש דיעה וכולם "חייבים" להביע אותה? אני,אישית חושבת שמה שטוב לי-אני עושה.נקודה. ומותר לי לענות לאנשים מסביבי:"זה ענייני הפרטי" לעיתים. ואגב,בן זוגי תורם מזמנו לא פחות ממני בגידול ילדתנו ואני לא חושבת שזאת לאור העובדה שהוא מרוויח פחות ממני. אני חושבת שהמונח "ילדים משותפים" מגשים את עצמו,או כך צריך להיות.

dani09

New member
כתבה חשובה הבאת לכאן חנה

ולדעתי השאלות שצריכות להישאל הן: מדוע אנו,הנשים מרגישות שאנחנו חייבות הסברים או "לדפוק חשבון"? מדוע משתמע שהנשים הן שאמורות לספוג ויתורים למען הילדים? מדוע תמיד לכולם יש דיעה וכולם "חייבים" להביע אותה? אני,אישית חושבת שמה שטוב לי-אני עושה.נקודה. ומותר לי לענות לאנשים מסביבי:"זה ענייני הפרטי" לעיתים. ואגב,בן זוגי תורם מזמנו לא פחות ממני בגידול ילדתנו ואני לא חושבת שזאת לאור העובדה שהוא מרוויח פחות ממני. אני חושבת שהמונח "ילדים משותפים" מגשים את עצמו,או כך צריך להיות.

למעלה