מס בארה"ב על מכירת בית בישראל

xbuffalomen

New member
מס בארה"ב על מכירת בית בישראל

מכרנו בית בישראל ללא רווח דולרי ( קנינו לפני 19 שנה ב כ 300 אלף דולר מכרנו באותו סכום דולרי). האם יש לי איזו חבות למסים בארה"ב ?

אם אין רווח דולרי -אין מס

בדגש על רווח דולרי.
אבל לא לשכוח שגם אם אין מס -זאת עסקת ברת דיווח בדוח השנתי
&nbsp
אשר טוריאל רו"ח (משפטן)

Kender00

New member
אשר, אם הדירה היתה מושכרת והם ניקוי פחת אז בארה״ב אז יש מצב

שכן יהיה מס על סכום הפחת, נכון?

סעיף 1250 לקוד המס האמריקאי

אם הדירה הושכרה ונוכה פחת
אזי מרכיב הפחת ברווח יסווג כהכנסה בשיעור מס גבוה יותר מהמס על רווח הון אך הוא לא ייצור יש מאין.
במילים אחרות -נכון שפחת מוריד את הבסיס (העלות) של הנכס ובכך מגדיל את הרווח אבל בנתוני השאלה היא אמרה שהרווח הוא אפס.

במכירה של נכס שנתבע (או לא נתבע אבל ניתן היה לתבוע פחת) בשלו פחת, ראשית מחשבים את הרווח
ואז את הרווח מחלקים לכמה מרכיבים שכל אחד מהם ממוסה לפי שיעורי מס אחרים
הרווח (עד גובה הפחת שנצבר אבל לא יותר מסכום הרווח) ממוסה בשיעור מס של 25 אחוזים.

מה שחשוב כאן זה שאם אין רווח או אם יש הפסד -אז הדרישה של הפחת בעבר לא יוצרת רווח חייב במס יש מאין אלא רק אם יש רווח, אזי יש פיצול שלו.
ניסיתי לייצר דוגמא מספרית
של בניין שנרכש בשני מליון דולר ונתבע בשלו 500000 דולר פחת
בתרחיש א נמכר ב5 מליון ובתרחיש ב נמכר ב1.6 מליון

בתרחיש הראשון מתוך רווח של 3.5
500000 שזה בגובה הפחת שנתבע מקבל שיעור מס גבוה
(רואה? הפחת לא הוסיף אלא פילח את הרווח

בתרחיש השני בגלל שהרווח הוא רק 100000 -כולו יחטוף רווח בשיעור גבוה אבל
זה שלקחתי 500000 פחת בעבר -לא יבואו אליי ויבקשו להגדיל את הרווח מעבר.
ואם אין רווח או אם יש הפסד
אז הסעיף לא חל

(A)In generalIf section 1250 property is disposed of after December 31, 1975, then the applicable percentage of the lower of—
(i)
that portion of the additional depreciation (as defined in subsection (b)(1) or (4)) attributable to periods after December 31, 1975, in respect of the property, or
(ii)
the excess of the amount realized (in the case of a sale, exchange, or involuntary conversion), or the fair market value of such property (in the case of any other disposition), over the adjusted basis of such property,
shall be treated as gain which is ordinary income

אשר טוריאל רו"ח (משפטן)

זה הצילום מסך שרציתי להעלות

Kender00

New member
תודה רבה

ורק הבהרה אחת בשביל להבין (היות וחשבתי שזה אחרת)
עם היתה לי דירה שקניתי ב 500 אלף דולר, אחרי מספר שנים מכרתי אותה באותו סכום
אבל נוקה 100 אלף דולר פחת במהלך בתקופה שהיה היתה ברשותי,
אם הבנתי נכון, אז לא היה רווח?
&nbsp
היות ותמיד חשבתי (אולי כך זה בישראל ולא פה) שיחשב שיש לי רווח של 100 אלף, היות והפחת יופחת ממחיר הרכישה ואז מכרתי ברווח
כלומר 500 אלף עלות פחות פחת יוצא 400 אלף, מחיר מכירה 500 אלף אז יש רווח של 100 אלף.
&nbsp
ואילו הבנתי ממה שרשמת שבארה״ב לא נוצר רווח אז אין מיסוי, ואילו בדוגמה שלי הדירה היתה נמכרת ב 650 אלף אז היו מחלקים את הרווח לשני סלים, אחד עד גובה הפחת (100 אלף) ושני אחרי הפחת (50 אלף) וכל סל ממוסה אחרת (100 אלף ב 25% ו 50 אלף ב 20%)

אתה רשמת נכון

תראה -היא רשמה בשאלה -אין רווח
בעיני כרואה חשבון -זה אין רווח חשבונאי ולצורכי מס

אתה בדוגמא -מציין ונכון שפחת מפחית את העלות לצורכי מס. אז אם קנית ב500
ותבעת פחת ב-100
העלות לצורכי מס 400
ואם מוכר ב-500 -יש רווח

בדוגמא השנייה שנתת:
מכירה: 650
עלות מתואמת500-100 =400
רווח: 250
מרכיב חייב ב-25 אחוזים -100
מרכיב חייב בשיעור מס רווח הון (לאו דווקא 20 אחוזים) 150

כתבתי מקודם שהפחת לא יוצר רווח RECAPTURE
התכוונתי:
נניח מכרת ב:450
נכון שהרווח לצורכי מס הוא
450-400=50
אז רק 50 חוטף מס גבוה

נניח מכרת ב-400
אז אין רווח כבר -והעובדה שתבעת פחת לא תוסיף רווח

זה הכלל של סעיף 1250 (דן בנדלן

אשר

Kender00

New member
תודה, אז יכול להיות שהם לא הבינו רווח כפי שרו״ח

היות והם רשמו ״מכרנו בית בישראל ללא רווח דולרי ( קנינו לפני 19 שנה ב כ 300 אלף דולר מכרנו באותו סכום דולרי). האם יש לי איזו חבות למסים בארה"ב ?״
&nbsp
כלומר לפי הרשום הם התיחסו למחיר הקניה והמכירה בלי להתייחס לעלות ניקוים וחיובים (לפי הבנתי
)
&nbsp

xbuffalomen

New member
אם עד היום לא הבנתי למה לא הפכתי

רואה חשבון הצלחתם להבהיר לי ... הדברים מאוד פשוטים (מבחינתי ) קניתי ב X מכרתי באותו X ... איזה עלויות ניכויים וחיובים יש לי או בקיצור מה צריך להגיד לרואה חשבון האמריקאי ... תודה !!

Kender00

New member
בגדול זה לא מסובך, צריך to be on the same page

אני לא רו״ח אבל אני מכיר כמה, לרוב שמדברים איתם על רווח או הפסד, זה במינוח המקצועי, כלומר רווח חשבוני והפסד חשבוני.
&nbsp
אבל קניתי ב X ומכרתי ב X לא מספר את כל התמונה לגבי רווח חשבוני או ההפסד.
למשל עם קנית ב X ומכרת ב X אבל במכירה היתה לך הוצאה של תיווך שלא היתה הקניה, אז ההוצאה של התיווך ירד ממחיר המכירה (כלומר היה הפסד)
&nbsp
יש מקומות שימסו על רווח ריאלי או נומינלי, למשל בישראל מס שבח עבר מספר שינוים במהלך הזמן, ולכן יש כמה שיטות חישוב היות והיו תקופות שזה על הרווח הריאלי ותקופות שזה על רווח נומינלי (רווח ריאלי הוא רווח בניקוי אינפלציה ונומינלי ללא)
&nbsp
לכן אם הדירה היתה מושכרת ובדוחות מס לארה״ב ביקשת ניקוי פחת על שווי הדירה אז שווי זה יורד ממחיר הקניה... ולכן קניתי ב X ומכרתי ב X לא מחזיק
&nbsp
&nbsp

xbuffalomen

New member
תודה ולו בגלל שאת שכר המתווך אני יכול להוריד

מערך הבית - הנה עכשיו אני מפסיד

למעלה