מס בויזת J-1

  • פותח הנושא 1ca1
  • פורסם בתאריך

1ca1

New member
מס בויזת J-1

אהלן לכולם,
אני בויזת J-1, research scholar, עובד באוניברסיטה (פרטית) כאן באמריקה (אילנוי אם זה רלוונטי).
המשרה שלי כעקרון של פוסט-דוק אבל בשונה מרוב הפוסטים, אני כן employee ומקבל שכר מהאוניברסיטה (ומלמד), אפשר לחשוב על זה כ-junior facualty non-tenure track. אני לא בפולברייט או בכל מלגה ישראלית (או אמריקאית) לצורך העניין.

האם אני זכאי לפטור ממס ואם כן עד איזה משכורת?

תודה מראש לכל העונים.
 

John the Savage

New member
סעיף 23 באמנת המס בין ישראל לארה"ב

עוסק במורים, ובאנשים שמגיעים לארה"ב לתקופה של עד שנתיים להוראה או מחקר באוניברסיטה. פוסט-דוקים מקבלים פטור ממס מכיוון שהם עונים להגדרה של "מורים" באמנת המס. הינה הסעיף באמנה:

Where a resident of one of the Contracting States is invited by the Government of the other Contracting State, a political subdivision, or a local authority thereof, or by a university or other recognized educational institution in that other Contracting State to come to that other Contracting State for a period not expected to exceed 2 years for the purpose of teaching or engaging in research, or both, at a university or other recognized educational institution and such resident comes to that other Contracting State primarily for such purpose, his income from personal services for teaching or research at such university or educational institution shall be exempt from tax by that other Contracting State for a period not exceeding 2 years from the date of his arrival in that other Contracting State.

בכדי שתהיה זכאי לפטור ממס, תאריך הסיום על ה-DS2019 צריך להיות לכל המאוחר שנתיים מהכניסה לארה"ב. בהמשך תוכל להאריך אותו. תהיה זכאי לפטור ממס פדראלי ומיסי בט"ל לכל סכום. אין תקרה. לגבי מס סטייט, לא מכיר את החוקים הספציפיים באילינוי.
 

1ca1

New member
תודה על התגובה

המשרה היא כרגע לשלוש שנים (ובהתאמה ה-DS), אז זה לא חל עליי?
 

John the Savage

New member
אם קיבלת כבר מההתחלה מינוי ל-3 שנים

אני חושש שאמנת המס לא חלה עליך.
 

Gidi Shemer

New member
מסכים ורוצה לחדד בעניין של תחום אפור

אני הגעתי לארה״ב כפוסט. לא ידעתי על הסיפור הנ״ל ולכן מראש ה- ds2019 שלי היה לשלש שנים. כשעשיתי את הבירוקרטיה דרך האוניברסיטה הם הודיעו לי שאני לא זכאי להשתמש באמנת המס בדיוק בגלל הסיבה שג׳ון ציין.
עכשיו, מבחינתי זה לא היה סיפור גדול כי עיקר המלגה שלי הגיעה מאירופה ולכן לא הייתי צריך לשלם עליה מס, אלא רק על תוספת צנועה ממלגה אמריקנית. עם זאת, זה היה מתסכל לשמוע על חברים מאוניברסיטאות שכנות, כולל אחת פרטית, שבהם הפוסטדוק אושר לאמנת מס. למעשה, הרושם שלי היה שהאוניברסיטאות לא יודעות איך בדיוק לאכול את התבשיל הזה שנקרא פוסטדוקטורנט מבחינת מס. בקולומביה חבר שלי קיבל אמנה ל- 5 שנים, כמו סטודנט. בקיצור, היתה תחושה שהכל מסתיים בתפיסה של האוניברסיטה הספציפית את מעמד הפוסטדוקטורנט.
עוד אוכל לציין שפוסדוקטורנטית ישראלית שהגיעה אחרי נתקלה באותו סיפור. בשבילה היה מדובר בסכומים גבוהים הרבה כי כל המלגה היתה מקומית. היא ביררה הרבה יותר ממני ולבסוף, עם עזרה של עורך דין, היא שילמה את המיסים במשך השנה אבל קיבלה החזר מלא בדוח השנתי. עם זאת, אני לא יודע להגיד אם זה היה עובר מבחן של auditing של רשויות המס. זה דבר אחד להגיש מיסים ולקבל כסף ודבר שני לעבור audit.
 

1ca1

New member
אני לא מעוניין להיכנס למקומות של תחום אפור חס וחלילה

הקטע הוא שבתחום שלי (מתמטיקה) אנחנו לא נחשבים לפוסט דוקים סטנדרטיים (=עכברי מעבדות), אנחנו מלמדים קורסים, ונחשבים junior faculty (כולל להיות employee עם בנפיטס והכל, ארוחת צהריים בתחילת השנה עם הנשיא וכל שאר הכיבודים המעצבנים האלה) ולרוב לא ממומנים ממלגות כלשהן אלא ממשכורת של האוניברסיטה שהיא אפילו יותר גדולה ממשכורת רגילה של פוסטדוק למיטב הבנתי (ובהתאמה יש מיסוי). לעיתים יש גם אפילו הבדלי ויזה (לאחר שחתמתי על החוזה נשאלתי האם אני רוצה H או J למשל, דבר שאיננו נפוץ למיטב הבנתי).
&nbsp
מצד שני, המס (אפילו הפדרלי) הוא 4 ספרות, תכפיל אפילו ב-24 (נניח שאקבל פטור של שנתיים) ואגיע לסכום של כמה עשרות אלפי דולרים, בהחלט סכום נחמד מאוד.
&nbsp
החידוד לגבי הפרטית לא היה משחצנות, פשוט חשבתי שאולי יש הבדל (היתה גם הצעה למשרה דומה ב-UCSD למשל, אבל שם למשל בחוזה עבודה כתוב שאתה regulated by the state of California, כי אתה מועסק ב-UC שהיא ציבורית, חשבתי שייתכן שיש הבדל).
&nbsp
תודה לכולם, למרות שעולה מהתשובות שאני לא זכאי להטבה, אני אנסה לשאול כאן יותר את אנשי ה-HR אם יש להם מושג (כרגע הישראלים היחידים בסטטוס employee באוניברסיטה הם כבר ב-tenure track עם גרין קארד אז הם לא בקיאים בנושא המיסוי של J-1).
 

Gidi Shemer

New member
רק תבדוק לגבי המספרים

בהנחה שאתה מרוויח משכורת סבירה ולא עתק, אז אני לא חושב שבשנתיים מדובר בעשרות אלפי דולרים. תזכור שהאמנה מתייחסת רק לפדרלי. ארבע הספרות מתייחסות לשנה, לא לחודש ואני מקווה מאד שאתה לא בונה על 24 שנים בתור פוסטדוק....
 

ilanvag

New member
המספרים לא מסתדרים.

אם אתה טוען שה-Federal Withholding שלך הוא ארבע-ספרתי *בחודש*, אז זה אומר שאתה מקבל משכורת שנתית באזור שמתקרב לשש ספרות, וייתכן שאפילו קצת יותר משש ספרות.

לא נשמע מאוד מציאותי בשבין junior faculty...

כמו שגידי כתב, הסכום *השנתי* של הפטור (בהנחת משכורת פוסט גבוהה יחסית) יכול להיות ארבע ספרתי גבוה, אבל זה לא מגיע לכדי "כמה עשרות אלפי דולרים" בשנתיים. אולי זה יהיה באזור של 15-20 אלף דולר, עבור משכורת פוסט גבוהה יחסית (שזה בהחלט סכום לא מבוטל), אבל קשה לי להאמין שיותר מכך -- אלא אם המשכורת שלך היא חריגה ביותר.

תיקון קטן לגידי: אתה צודק שהאמנה מתייחסת ישירות רק למס פדראלי. אבל, בסטייטים רבים (אני מכיר אישית את המצב ב-MA, אבל זה נכון גם לאחרים), חוק המיסוי של הסטייט קובע שפטור ממס פדראלי בגין אמנת מס יקנה גם פטור ממס של הסטייט; זה אמנם הרבה פחות כסף מאשר המיסוי הפדראלי, אבל גם זה יכול להיות סכום יפה.
 

ilanvag

New member
בבקשה מראה מקום לגבי מסצ'וסטס:

U.S. Tax Treaties, Income Exclusion:
To the extent that income is excluded federally per a tax treaty, is excluded for Massachusetts purposes.

וקרא גם את המשך הפיסקה, כי עדיין צריך לדווח על ההכנסה הזו לסטייט, אבל אין על זה מס.

הנה מראה המקום:
http://www.mass.gov/dor/individuals...ome-tax/residency-status.html#treatyexclusion

וגם פה ב-FAQ:
http://www.mass.gov/dor/individuals...residents-and-part-year-residents-faqs.html#5

למיטב ידיעתי, עבור כמה סטייטים שבדקתי בעבר - בכולן היה כלל זהה (אבל בדקתי רק כמה בודדות, ממש לא את כולן).
 

ilanvag

New member
אבל שים לב שזה רלבנטי אך ורק לגבי ה-J1

ה-J2 משלם מסים כמו גדול - על הכל.
 
למעלה