מס דברים

turh999

New member
מס דברים

ליהדות יש תשובה לכל שאלה (כפשוטו). לשאול זה טוב, ואין אנו משתיקים את השואל אלא משיבים לו כפי הבנתו. כל מי שיש לו שאלות וספקות כלשהם מוזמן לשאול ולברר במקומות השונים. אני אשתדל לעזור למי שרוצה לברר מס דברים... (דרך הפורום או ב 3311033515) יום טוב אורי.

שלום חבר חדש בפורום

אני שמח שהצטרפת אלינו ומקווה שתהנה וגם תעזור אבל כל זאת יש לי שאלה קטנה אליך - לא נראה לך קצת יומרני להגיד שבגילך הצעיר אתה יכול לתת בשם היהדות תשובה לכל שאלה? האם אתה חושב שבאיזשהו גיל ניתן להתחייב שיש תשובה לכל שאלה? אני לפחות מרגיש שאמנם היהדות נותנת אפשרות לחיות אורח חיים שלם בצורה הטובה ביותר, אך זה לא אומר שיש תשובה לכל שאלה. חלק מהחיים הם, לדעתי, גם לדעת איך להתמודד עם שאלות ללא מענה... יום טוב ובהצלחה!

turh999

New member
יפה שאלת!

עלי להסביר- אני איני מתימר לדעת את כל התשובות לכל השאלות, אולם כיוון שיש לי רב ויכולת לשאול מס רבנים . בעזרת במקורות וספרים היהדות-ז"א התורה עונה על כל שאלה-כלומר אין מצב כזה שמשהו לא "יסתדר" בשכלנו, אלא הכל מתקבל על השכל-תשובות לך ב"ה יש לנו, הרי הדרכתו של הקב"ה, היא האמיתית והטובה ביותר על כן היהודים יכולים לחיות בצורה האופטימלית ביותר, למשל ללא שליט- כולם אנשים טובים העוזרים זה לרעהו וכאשר מתגלעת מריבה כלשהיר היא תפתר בבית הדין. אז לא, איני מתיימר לדעת את כל התשובות. אך בהחלט אני יכול לומר שהם, ב"ה בהישג ידנו. תודה רבה, אורי

turh999

New member
ובכן

אמרתי לעיל, שלכל אחד עונים כפי יכולת הבנתו. אם תשאל אני אברר בדיוק מהו הדבר שאותו אתה רוצה להבין. אברר זאת לעומק ואשדדל ככל שאני יכול להסביר ולהביא מקורות אם רמזת בשאלה שלך האם התשובות, מקורם בתורה, -וודאי! שהרי לא נמצא בשום מקום דבר נפלא שכזה שריבונו של עולם מדריך אותך ואת כל עמך כיצד לפעול בעולמו בצורה הטובה ביותר. אולם בבקשה אל תשאל ברמיזות, אם באמת ממש בוער לך לברר בשמחה . תודה, אורי

אם אומר לך שאינני מאמינה באלוהים,

ואבקש ממך לענות לי איך נוצר העולם? ובנוסף לכך אבקש ממך לענות לי תשובה שהיא איננה קשורה לאלוהים? שהיא שלפיה אלוהים לא ברא את העולם?

turh999

New member
שוב,

אל תרמוז-תשאל אני אברר ואשתדל להסביר בצורה הבהירה ביותר.

אבל מה שאתה בעצם אומר לי,

הוא שאתה תענה על כל שאלה שישאלו אותך. אחר כך שאתה אומר שאתה תענה על כל שאלה שישאלו אותך לפי התורה. אם כך,אתה לא תענה עובדות. אתה תענה על השאלות לפי תפיסת עולמך. מכאן משתמע שהתשובות אינן מוחלטות ומדובר פה בדיעה אישית. אם אני אשאל אותך איך נברא העולם? אם אתה מסתמך על התורה,הרי שהעולם נברא על ידי אלוהי ישראל. אבל מי שלא מאמין באלוהי ישראל ותפיסתו מנוגדת לשלך? ובכל זאת ישאל אותך איך נוצר העולם? האם תענה לו שהעולם נברא על ידי אלוהים?

turh999

New member
את עדיין לא שאלת שאלה....

ואין בכוונתי להתפלסף, אני רוצה רק לעזור. אני לא רוצה להתווכח, אז בבקשה, את יכולה לשאול, כיוון שאת לא מאמינה, תשאלי את הדברים הבסיסיים ביותר, לאחר שתקבלי הסבר תנסי להבין ולראות. איני בא לשכנע את רוצה לדת? לברר? ב"ה יש איפה ואת מי לשאול! אם את לא יודעת מה לשאול, תתחילי מההתחלה, וודאי שאין מה להתבייש , אני הרי אשאל את אותה השאלה ואבדוק איך מסבירים את אותו עיניין. אני מקווה שהבינו את כוונתי. תודה רבה וסליחה, אורי

turh999

New member
את רוצה לדעת

איך ממש? כלורמ את סודות הבריאה? אנא תפרטו יותר בשאלתכם, אני לא רוצה לענות בהתכתבויות מהירות, אלא לנסות ולהביא תשובות מפורטות ועינייניות. לשאלתך אני חושב שלא התכוונת לסודות הבריאה, שהרי אולי והם גלויים למעטים אם בכלל, שהרי אנו, בני אדם ואני אפילו לא מצפה להבין סודות אלו, (אני משתדל אבל בכל זאת להתמיד בשיעורי פיזיקה וב"ה ללמוד גם תואר) . אם אני צודק התכוונת לשאול(באמת תפרטו בשאלות הבאות...) מי ברא? מתי התחיל? וכו' אז ככה, קודם כל יש להבהיר מהי אמונה. אמונה מלשון אני מאמין, אמונה ברורה ווודאות מוחלטת, אך אין עיניין כלל להוכחה. ריבונו של עולם. העולם כולו נמצא תחת ריבונותו של הקב"ה. הקב"ה הוא שברא שבורא בכל רגע, שמחייה בכל רגע ורגע את העולם כולו. ידוע הדבר שנבראו מס עולמות ונחרבו, כולנו יודעים את סיפורו של נוח שמדורו לא יחרב עלמנו לעולם(!) אדם נברא לפני התשסח שנים. אולי התיאוריה של המפץ הגדול נכונה, אולי רק חלקית ואולי לא. אין זה שייך. אולם בוודאות העולם נברא יש מאין. שוב אנא הקפידי בשאילת השאלה, בכדי שאוכל לברר ולענות בבהירות וברצינות. תשובות חפוזות אינם לעיניין במידה ואת רוצה להבין דבר... אני שמח מאוד שאת מתעניית ואני מקווה שאני עוזר. אורי

ישנם אנשים שהעיקרון

השיכלי שלהם טוען לאי אלוקות. לא בטוח שניתן לשכנעם, אני אומרת זאת מניסיון, אסור גם לנסות. אם הם ירצו להבין למה יש אלוקות, הם כבר יגיעו לזה לבד.

primus solus

New member
ויש גם אנשים שהעיקרון

השכלי שלהם טוען לקיום אלוהות. לא בטוח שניתן לשכנעם, אני אומר זאת מנסיון, אסור גם לנסות. אם הם ירצו להבין מדוע אין אלוהות, הם ימצאו עצמם קוראים את הטיעונים האלה.

primus solus

New member
כפייה?

אני בסך הכל הפכתי את דבריך להראות שזה עובד לשני הצדדים.

למעלה