מס הבריאות ושימוש מושכל במשאבים

maof45

New member
מס הבריאות ושימוש מושכל במשאבים

האם מס הבריאות הנגבה ע"י המדינה באמצעות הביטוח הלאומי מגיע כולו לקופות החולים? או שמא מוצא עצמו מסייע לפרוייקטים נוספים ושונים האם המדינה במאמת בודקת את קופות החולים, והשימוש שלהם באמצעים והאם אוכפת על קופות החולים את השלכות החוק שחוקק ונכנס לתוקפו בינואר 1995 כך לדוגמה כיצד יכולה להרשות לעצמה קופת חולים לאומית הקופה הקטנה והנכשלת ביותר בהיבט הכספי להרשות לעצמה להוציא הון עתק על פרסומות על גבי אוטובוסים, להסיע לקוחות למרות שהחוק אוסר זאת במפורש כיצד יכול להיות שבישובים קטנים מתחת למספר תושבים קיימות מספר קופות חולים למרות הגדרה מפורשת בחוק האם במדינת ישראל נסתיים השילטון הסטאליניסטי והלקוחות יכולים להתלונן על איש צוות רפואי בלי לצפות לנקמה מאיימת. התשובות בגדול לכל השאלות הללו ששום דבר לא השתנה מאז הפנקס האדום ונוהגים בנו כאילו אנו המטרידים ובכלל עדיף בלי פציינטים. אגב אנחנו לא לקוחות אנחנו מטופלים. וגם למטופלים אפשר למכור ביטוחים משלימים וביטוחי חו"ל ושאר חברויות במועדונים המוזילים שירות כזה או אחר למערכת הבריאות תמיד תהיה עבודה. בעיקר בשל חוסר ההשקעה בתשתיות בריאות גשו לספרו של איואן איליץ' "נקמת הרפואה" הוצאת עם עובד ותראו כיצד מדינות "דופקות" את אזרחיהן. בריאות טובה

מס בריאות ושמוש מושכל במשאבים

השאלות שאת/ה מעלה הן אמיתיות והן חלק מהשאלות שאנו צריכים להתמודד איתן אני לתומי קיוויתי כי בפורום של "פרלמנט הבריאות" יוצגו שאלות כאלה, ולצערי הפורום הופך לפורום בריאות וזכויות המבוטח. אני מקווה כי בפורום זה יציג משרד הבריאות נתונים על היקף הגבייה ע"י ביטוח לאומי וכמה מתוכו עובר לקופות, ויועלו שאלות כגון האם אנו רוצים להלאים את הקופות לחלוטין, דהיינו הממשלה תבדוק את קופות החולים, או שתהיה עצמאות לקופות ועד כמה. החוק מגדיר היקף תקציב שמותר לקופות להשקיע בפרסום ונושא זה נבדק לעומקו. אתה זכאי לפנות למשרד הבריאות ולבקש את דו"ח וויטקובסקי אשר מפרט את הוצאות הקופות בסעיפים השונים - ניתן לפנות דרך אתר משרד הבריאות www.health.gov.il . יש עוד הרבה מה לעשות כדי לשפר את המצב, וחלקו הגדול נתון בידי כל אחד מאיתנו אשר ילמד את המצב, לא יחשוש להתלונן, ולפעמים להגיד מילה טובה כאשר מגיע אני מקווה שפורום זה ימלא את הבטחתו ויהווה עוד צעד קטן לשיפור

על קופות ומרפאות

לא רק שכל מס הבריאות הנגבה מגיע לקופות החולים אלא שהמדינה משלימה מהתקציב הכללי סכום הגבוה פי 2 כמעט מהסכום הנגבה באמצעות מס הבריאות. לגבי ישובים קטנים הבעיה אינה בקיום מספר קופות אלא בקיום מספר מרפאות, השאלה האם לפקח על מספר ומיקום המרפאות של הקופות אינה שאלה קלה אך כיום הקופות מוגבלות בהקמת מרפאות בישובים קטנים ומרפאה אחת משמשת גם את מבוטחי הקופות האחרות.

פרלמנטר

New member
שר"פ

אני חבר בפרלמנט אחד שלכם ואני לא מבין למה אתם לא מתעסקים בשאלות שלשמן הוקם הפרלמנט שלכם ושלנו. אני רוצה לדעת מה חושבים אנשים(לא אנשי מערכת הבריאות אלא סתם אזרחים מהשורה כמוני וכמו יתר חברי הפרלמנטים שעכשיו מתחבטים בשאלה זו) בפורום על החשיבות/נזק של שר"פ? האם יש לאפשר לחולה שרוצה ניתוח על ידי רופא מסויים שהוא בוחר, לשלם כסף במערכת הצבורית ולקבל את הרופא שהוא בקש. האם זו זכותו של חולה כמו שלכל אדם יש זכות לבחור לו ספרית/פדיקוריסט או כל איש שנותן לו שירות ודווקא כשזה נוגע לבריאות הוא צריך לסמוך על אותו רופא שהוא לא מכיר שבמקרה יגיע לתת לו טיפול. מאידך ברור שזה שם את מי שעני ואין לו כסף לשלם עבור בחירת הרופא במקום שלא שוויוני לזה שיש לו. אז אנא חברים יקרים מה דעתכם בדילמה הזו? בואו תשתתפו איתנו בדיון ועיזרו לנו לגבש את דעתנו:האם לאפשר תשלום עבור רופא במערכת הצבורת ואם כן למה ואם לא למה. אנאז

שר"פ - דיון בנושא המיועד לפורום זה

הידד הידד הידד סוף סוף עולה לדיון נושא שלמטרתו הוקם פורום זה. על מנת לדון ברצינות בנושא עם קהל הגולשים, חשוב לתת רקע על הנושא. האם תוכל לשלוח לי את חומר הרקע שקבלתם במסגרת חברותך בפרלמנט?? כתובתי [email protected] אישית אני חושב כי יש להתיר לבתי החולים להפעיל מערכת שר"פ בתנאי שיתקיימו כל התנאים המקדימים הנדרשים כגון: הגבלת אחוז הפעילות במסגרת השר"פ מכלל פעילות בית החולים, איסור על רופאים המנתחים במסגרת שר"פ לעבוד במסגרות אחרות מחוץ לבי"ח וכו'. קיום שר"פ מצד אחד עלול לפגוע בשוויוניות, אך מצד שני מאפשר לבעלי הכנסות בינוניות לבחור רופא בכיר שינתח אותם בבי"ח וזאת בתעריפים סבירים - כיום התעריפים בבתי חולים פרטיים גבוהים מאוד וכתוצאה מכך רוב המנותחים הם מהאוכלוסיה של בעלי הכנסה גבוהה.

חומרים על שרפ ותשלומי השתתפות

כל החומרים שהובאו לידיעת חברי הפרלמנטים של שר"פ ותשלומי השתתפות נמצאים באתר של משרד הבריאות,תחת אתר פרלמנט הבריאות.ניתן גם לפנות למכון גרטנר - שמנהל את כל הפרויקט. הם חילקו לכל המשתתפים חומר רקע על הנושא ואני בטוח שהם יעבירו למי שמעוניין חומר בדואר. הם יושבים בבי"ח ע"ש שיבא והכתובת הדואר האלקטרוני:p[email protected] או [email protected]

שירות רפואי פרטי לפרוטקציונרים

האם ידעתם שבמערכת הבריאות ישנו מושג שנקרא שרפ"פ? ולמי שלא- זה שירות רפואי פרטי לפרוטקציונרים. בכל מקרה, עם שר"פ או בלי שר"פ, חבל שחברי פרלמנט הבריאות לא יכולים טרם החלטה, ללמד את הרופאים בישראל שיעור באנושות ודרך ארץ. מי מכם נתקל בבית החולים ברופא החולף על פניו, עם סטטוסקופ לצווארו, שאינו מניד את ראשו לשמע הקריאה הנואשת "דוקטור"? ואיזה יחס בדיוק מעניקים הרופאים לרוב חוליהם? חבל באמת שצריך לשלם בשר"פ, לא רק כדי לקבל רופא טוב, אלא כדי לקבל יחס מינימלי! רופאים יקרים, אתם אולי משכילים אבל בהתנהגותכם המתנשאת, חסרת הסובלנות, והבלתי מתחשבת, אתם עושים עוול למקצוע בו בחרתם. אבל יש גם יוצאים מן הכלל- שמעתם אולי על פרופ' אבי ריבקינד מבית החולים הדסה עין כרם? אני מאחלת לכל החולים בינינו, ושלא נהיה, להיות מטופלים על ידו. הוא קודם כל אדם ואחר-כך גם רופא מעולה.

gipsi

New member
פרופ ריבקינד אכן נהדר, אבל לצערי

יצא לי ללוות בן משפחה ששהה במחלקתו, הרופאים הזוטרים.... מתנשאים לא מתייחסים, וחבל כי הוא באמת נהדר

למעלה