מס הכנסה וניקודות זיכוי

fialka3

New member
מס הכנסה וניקודות זיכוי

חזרתי לעבודה ובתלוש ראשון קיבלתי פחות ניקודות זיכוי מאשר הייתי צריכה. פניתי עם זה למשבי אנוש והם שלחו אותי למס הכנסה להביא אישור כמה ניקודות מגיע לי. שאלה - אולי מישהי יודעת, אני צריכה להביא לשם איזה אישור ששם האב של הבנות שלי לא מופיע במרשם האוכלוסין?

אמאנחל

Member
מנהל
שום דבר הם מחוברים למרשם האוכלוסין

כדאי שתביאי את מספר תיק ניכויים של המעסיקים שלך.

אמאנחל

Member
מנהל
כתוב לך בתלוש משכורת כנראה

אם לא - אז מחלקת כוח אדם.
מן הסתם להביא תעודת זהות שבה הילדים רשומים.

jiminit2

New member
תביאי העתק תעודות לידה ליתר בטחון

ותבהירי פקיד השומה שאת "הורה יחיד" (שאין הורה נוסף רשום במרשם האוכלוסין) ועל כן את זכאית גם לנקודות הזכות של האב.

אמאנחל

Member
מנהל

אני מניחה שעד אמצע חודש יוני אפילו הפקיד הכי ^&*@ כבר נתקל בכמה אמהות שהן הורה יחיד.

fialka3

New member
את חושבת טוב מדי על פקידי מס הכנסה

הייתי צריכה להגיע לפקיד ראשי, כדי שיתנו לי אישור מתאים. אם לא הייתי יודעת בוודאות כמה ניקודות זיכוי מגיעות לי, הם היו משכנעים אותי שמגיעה לי הרבה פחות.
תודה רבה על זה שהמלצת לי לקחת איתי תלוש
תעודות לידה לא צריך

רi תם

New member
גם אני....

בחופשה והחלטתי לגשת למס הכנסה ואחת ולתמיד להסדיר את נקודות הזיכוי!
אני אמא לתאומים,משמע מגיעות לי-13.75.
בתלושי השכר שלי יש גוון
-פעם לא מורידים מס הכנסה,פעם לפי 7.75,פעם לפי 8.75,פעם לפי 12.75.....
ניגשתי עם קלסר תלושי השכר,תעודות לידה,תצהיר עו"ד שהיה לי מבקשת ההנחה בארנונה,הנחתי הכל על שולחן הפקידה ו....
2018-לכבודה מגיעות 13.75!!!
עכשיו אחכה לתחילת השנה,אקבל את הטופס המסכם (101/106,הראש נסתם ולא זוכרת מספרו) ואגיש בקשה להחזרי מס על החודשים שמס הכנסה "חגג" על המשכורת שלי.
ו.....בא לציון גואל

fialka3

New member
אם תביאי לעבודה מסמך ממס הכנסה

כמה ניקודות זיכוי מגיעות לך, הם יחזירו לך הכל שנלקח מעבר לזה מתחילת השנה. לא צריך לחכות לתופס 106. לפחות ככה אמרו בעבודה שלי.

רi תם

New member
תודה.אדבר מחר עם החשבת

משרד החינוך לא תמיד מאורגן
.
אם יחזירו,דייני ואם לא אבצע בקשה להחזר.
מה שפחות מוצא חן בעייני הוא ,שלפי מה שהבנתי מפקידת השומה, ייתכן ובשנה הבאה אאלץ לפקוד את מס הכנסה בשנית כדי לעדכן שוב את נקודות הזיכוי.
נראה,כשתגיע השעה למלא,כמו בכל שנה,את טופס 116 של מס הכנסה,אם הפרטים ייקלטו כראוי או ש...שוב לשם

fialka3

New member
כן, אני גם הבנתי שסגה הזו

היא כל שנה מחדש. מצד שני, הלכתי היום עם אבא שלי למשרד הפנים, אז בהשווה למה שהיה שם, במס הכנסה זה היה סתם טיול נחמד...

אמאנחל

Member
מנהל
אפשר פעם אחת בשנה להוציא אישור ממס הכנסה באינטרנט

זה עובד.
&nbsp
אם בהמשך השנה את מוסיפה מעביד וצריכה תאום מס רק אז את צריכה לגשת.
&nbsp
&nbsp

רi תם

New member
תוכלי להסביר איזה אישור?

אני מועסקת רק במשרד החינוך.משכורת יחידה.
כל ינואר אנחנו נדרשות למלא הטופס למס הכנסה(116 אם אינני טועה),שם זוכרת שצריך לסמן 7+10- חד הורי+הורה יחיד....
על סמך זה הם מחשבים לנו 13.75.
הלא כן?

אמאנחל

Member
מנהל
זה אמור להספיק

אני עובדת בעיריית רמת גן והמילוי של הטופס מספיק בהחלט כדי לקבל את כל נקודות הזיכוי הנדרשות. צריך למלא בכמה מקומות את שנות הלידה של הילדים, גם כשזה נראה כמו כפילות. ואין לי צורך באישור נוסף ממס הכנסה.
&nbsp
אבל אם מקום העבודה שלך לא מספיק מיומן בעניין את יכולה להיכנס לאתר של מס הכנסה ולמלא את הטופס של בקשה לתאום מס, רק במקום למלא כמה מקומות עבודה את רק מבקשת את ההכרה בנקודות הזיכוי המתאימות. אלה אותם סעיפים בדיוק.
&nbsp
אני ממלאת תאום מס כי בחלק מהשנה יש לי מקום עבודה נוסף, ואין בעיות. (הילדים שלי כבר גדולים, אבל לא היו בעיות גם כשהיו קטנים).

רi תם

New member
המינוח....

מאוד מבלבל,עדיין.
אמהות חד הוריות,גרושות עם ילדים קוראות לעצמן יחידניות,יחידניות קוראות לעצמן חד הוריות,מישמש שלם עם הגדרת "הורה עצמאי"....כמעט בכל מקום לא מספיקה ת"ז וצריך להציג גם תעודות לידה.
לטעמי....הזוי.
שבוע טוב ומבורך.

למעלה