מס הכנסה על מע"מ

• פותח הנושא moed
  • פורסם בתאריך

moed

New member
מס הכנסה על מע"מ

שלום לכל באי הפורום יש לי שאלה שקשורה לתשלום מס הכנסה. אתאר את מצבי: אני שכיר במשרה חלקית(מאד חלקית, ברוטו של 700 ש"ח וזה המצב בשנה האחרונה), מלבד זאת ביצעתי כעת עבודה חד פעמית לחברה בתחום תיכנון והוצאתי לה "טופס דיווח על עיסקת אקראי" שזה טופס מע"מ8355 . כמובן שבמקביל גם הלכתי למס הכנסה וביצעתי תאום מס. אני מדגיש שאין לי תיק במס הכנסה(ואני גם לא מעוניין לפתח כזה). במע"מ אין לי תיק קבוע אלא מה שהם קוראים לו:"תיק זמני" כלומר אני לא מנהל ספרים אלא רק ממלא את טופס עיסקת אקראי ומשלם את המע"מ בעצמי על העיסקה בבנק. השאלה היא האם אני אמור לשלם מס הכנסה גם על סכום המע"מ בעיסקה? ראיתי בפורום תשובה לפונה מתאריך 27/6 שלפיה מישהו נדרש לשלם מס הכנסה גם על המע"מ, נאמר לו לטענתו שהוא יתקזז עם מס הכנסה בעת הגשת הדו"ח השנתי. המצב הזה נראה לי מוזר והוא גם שונה ממצבי. אמנם אני מקבל צ`ק שכולל את המע"מ מהחברה אבל בעצם אני רק מעביר את המע"מ הזה לרשויות המס וזה הרי מס שמקבל השירות אמור לשלם. ובנוסף מכיון שאין לי תיק במס הכנסה אז אני לא יכול בסוף השנה לבקש החזר על מס ההכנסה שירד מהמע"מ. מקווה לתשובתכם העניינית בתודה מראש

gil_35

New member
תראה את השאלה שלי והתשובות להם...

סה"כ לפעמים יש מס כפי שכתבת גל על המע"מ ואכן בסוף השנה זה מתקזז- ככה היבנתי מהתשובות שניתנו לי פה. אני במקומך ההיתי כן פותח תיק במס הכנסה וכפי שכתבתי למטה - אם אתה עושה הכל כחוק אתה לא צריך לפחד מהם . זמן מילויי דווח מס הכנסה פעם בשנה מסתכם במקרה הגרוע בשעה אחת בלבד! - מילוי ערכים בסעיפים המתאימים . כל בוגר כיתה ו' מסוגל למלות אותו וכל החישוב שצריך לעשות זה חיבור פשוט בלבד במחשבון . בנוסף יש לך שירות של יעוץ ללא תשלום בסניפי מס הכנסה והם שמחים לענות כל שאלה במידה ואתה נתקל בבעיה ללא צורך בחשיפה של השם שלך . במקרה שלך , נראה לי, הם רק יחזירו לך כסף בעיקבות הדו"ח. גיל.

rdss

New member
תשלום המס על המחזור ללא מע"מ

אולם אם לקוח מנכה לך במקור זה על סכום כולל מע"מ. לא שווה לך לפתוח תיקים ואז גם לנכות הוצאות?

moed

New member
מס הכנסה על מע"מ

תודה על התשובות כפי שרשמתי כרגע אני לא מעוניין לפתוח תיק אז כל הסיבות מדוע זה כדאי לא רלוונטיות. הייתי בפגישה עם יועץ מס של מס הכנסה, אחד מאילו שמס הכנסה מפעיל ללא צורך להזדהות והוא אמר לי שללא שום ספק לא משלמים מס הכנסה על המע"מ. אני אכן מבצע ניכוי מס במקור ועדיין לטענתו "אין מס על מס" והמע"מ לא נכנס לחישוב הזה.

dudu182

New member
טעות בידך

זכותך לא לפתוח תיק במס הכנסה. אבל לפי הנתונים שאתה מוסר יתכן מצב שאתה לא צריך לשלם מס הכנסה. בפועל אתה משלם מקדמות ( לא חשוב לדיון הסכום) בגלל נתונים שמסרת במס הכנסה . במידה שאתה לא תגיש דוח למס הכנסה כאילו נתת כסף מתנה למס הכנסה ,וזאת החלטתך וכנארה אתה לא צריך את הכסף. ברווח שנתי של כ -50000 מס הכנסה הוא אפס. רווח שנתי= הוצאות-הכנסות

למעלה