מס הכנסה קנדי

itamar365

New member
מס הכנסה קנדי

הסבירו לי שמס ההכנסה באונטריו עומד כיום על 40% (ארבעים אחוזים). זה אומר שממשכורת של 4000 דולר נשארים לי בערך 2300 $ ? מישהו יכול לאשר את האינפורמציה ? מישהו יכול לפרט קצת על נושא מס ההכנסה? האם יש עוד מיסים על המשכורת ? יש לציין שאני עתיד לקבל WORK PERMIT לאחר שחברה ביקשה את ההעסקה שלי. תודה רבה ושבת שלום

sasha888

New member
עשיתי Excel לחישוב המס באונטריו.

המס מחולק למס פדראלי ומס של פרווינציה. כמובן המס לא כזה גבוה כמו שתיארת. בפועל בגלל הוצאות מוכרות המס נמוך מהרשום בExcel. אשמח לענות על השאלות וגם לקבל תיקונים.

קודם כל מזל טוב, שניר המס הוא מדורג

מצורפת בזה טבלאת מס לפי פרובינציה. הקש את השכר השנתי ברוטו בחלונית ותקבל את את גובה המס, ואת ההכנסה הפנוייה. 4000 דולר לחודש הם 48,000 דולר ברוטו לשנה. מהשכר הזה יורד מס של כ 9000 דולר מה שמשאיר לך נטו 38,700 שהם 3225 דולר לחודש. יש להניח שיהיו לך הוצאות מוכרות למיניהן שייגרמו לכך שיהיה לך החזר מס נוסף שיגדיל את ההכנסה הפנויה ב כ 100 דולר לחודש.

sasha888

New member
הכנסה מתחלקת לכל בני המשפחה כמו בארה''ב?

בעל, אישה וכל ילד - חצי. ואז הכנסה משפחתית מתחלקת במספר הזה?

itamar365

New member
מישהו יכול לפרט קצת יותר

אני מקבל משכורת כל שבועיים לא אחת לשנה...אז איך החישוב נעשה על בסיס שנתי אם המשכורת היא דו חודשית ? ומה ז"א הוצאות מוכרות ? אני לא בעל עסק, אני שכיר. הבנתי שיש כאן החזרי מס ושחייבים כאן ייעוץ מס צמוד אבל מה זה הוצאה מוכרת לאדם פרטי ? נייר טואלט נחשב להוצאה מוכרת ? מטרו-פס נחשב להוצאה מוכרת ? האם למשכורת שלי מתווספות תוספות שכר למיניהן ? או שהחישוב נעשה בצורה מאוד פשוטה : מספר שעות עבודה כפול שכר לשעה בניכוי מס ??? תעשו לי טובה, אם אתם כבר מסבירים אז תתנו הסבר ברור. יכול להיות שהנושא הזה ברור לכם אבל למי שרק עכשיו הגיעה למדינה המדהימה הזאת, זה לא כ"כ ברור. שוב תודה

sasha888

New member
הסבר קצר.

"אני מקבל משכורת כל שבועיים לא אחת לשנה" - סוכמים את כל המשכורות ומקבלים משכורת שנתית. על סמך זה אתה משלם מס. כמו בארץ - אותו דבר. הוצאה מוכרת - הוצאה שאתה לא משלם עליה מס. דוגמא: אתה נוסע לעבודה, מעסיק מחזיר לך את עלות הדלק. כלומר אתה מקבל כסף. אתה לא משלם מזה מס. בחו''ל בד''כ משכנתא, ביטוח בריאות, וכו' - הוצאות מוכרות למס. מוזר שלא נתקלת בזה בארץ. קוראים לזה תיאום\החזר מס. אם לדוגמא בארץ עבדת חודשיים, הרווחת 25000 NIS לחודש ואז הפסקת עד סוף השנה אז אתה לא משלם מזה מס - מקבל 50000 פחות ביטוח לאומי ומס בריאות.

תלתל11

New member
טעות

משכנתא לא מוכרת למס בקנדה (אלא אם מדובר בעצמאי המשלם משכנתא על העסק עצמו), וגם ביטוח בריאות אינו מוכר. הוצאות על תרופות מוכרות מעל לסכום מסוים.

תלתל11

New member
קשה לפרט הרבה יותר

קודם כל, אתה צריך להבדיל בין משכורת כל שבועיים למשכורת דו-חודשית, שני המצבים קיימים בשוק התעסוקה. במקרה הראשון אתה מכפיל את המשכורת ב-26 כדי לקבל את השכר השנתי, במקרה השני אתה מכפיל ב-24. הוצאות מוכרות לדוגמא - מנוי לתחבורה ציבורית ("חופשי-חודשי", שנתי וכד'), הוצאות על חוגי ספורט לילדים, הוצאות שכר דירה (אם ההכנסה השנתית מתחת לסף מסוים), הוצאות מעבר דירה (אם המעבר נעשה לצורך עבודה - בשנה הראשונה תוכלו להנות מזה, תשמרו קבלות). יש עוד, לא כולן רלוונטיות לשכירים. בתור שכיר, המס מנוכה לך במקור. בסוף שנת המס אתה מגיש דו"ח ובד"כ, אם לא היתה לך הכנסה נוספת משמעותית שעדיין לא שולם עליה מס, יוצא שמגיע לך החזר.

itamar365

New member
אז ...

אז איך אני יודע מה יהיה השכר הממוצע שלי בחודש בניכוי מס ? אני צריך לעשות איזשהו חישוב כדי לדעת כמה שכר דירה אני יכול לשלם ומה תהיה רמת המחייה שלי.... איך עושים את זה ?

תלתל11

New member
אוקיי, ננסה לאט

א-ת-ה מ-כ-פ-י-ל א-ת ה-ש-כ-ר ה-ד-ו-ש-ב-ו-ע-י ב-26 ו-ב-ו-ד-ק ב-מ-ח-ש-ב-ו-ן ה-מ-ס כ-מ-ה נ-ש-א-ר נ-ט-ו ל-ש-נ-ה ו-מ-ח-ל-ק א-ת ז-ה ב-12 ו-מ-ק-ב-ל א-ת ה-ש-כ-ר ה-ח-ו-ד-ש-י

itamar365

New member
תלתל, חיכיתי לישראלי המכוער והנה הוא הגיע

יש נושאים שנראים לך מאוד ברורים אבל לי הם בגדר חידות ותעלומות. אין לי צורך בסיוע מסוג זה... תודה בכל אופן ושבת שלום... עוד מישהו ? אולי קצת יותר בוגר וסבלני ?

תלתל11

New member
קטעים איתך

בחברה שמסדרת לך אישור עבודה, הם יודעים עם מה הם נתקעו?

itamar365

New member
חמודה...

חיזרי למדף העופות... בבית שלך יודעים את מי הם תוקעים ? כנראה שלא....רווקה, בת 38, בודדה. ניסיתי שלא לרדת לרמות שלך אבל לא יכולתי להתאפק... לכי תקדשי את השבת ותחפשי מישהו שישחק לך בתלתל...אולי זה מה שאת צריכה כדי לסתום ת'גורה. שבת שלום עכשיו בטח תמשיכי בתגובות הילדותיות שלך והדיון הזה לא ייגמר בינינו...תמשיכי...אם זה גורם לך לסיפוק, אז למה לא. אני מתנצל בפני שאר חברי הפורום שהם נאלצים לראות את המתרחש.

למעלה