מס הכנסה

dosh76

New member
מס הכנסה

אם באמצע 2003 נסעתי לארה"ב לכמה שנים . חצי שנה עבדתי בארץ וחצי שנה עבדתי בארה"ב (חוקי הכל ). ועשיתי תיאום מס בארה"ב (כי אני עובד פה עכשיו ). מה אני אמור לפי מס ההכנסה הישראלי ?

odedee

New member
על 2003 ייתכן שעליך לשלם בארץ.

החוק החדש ("הרפורמה") מסדיר מצבים כאלה ע"י הגדרת המיסוי כפרסונלי ולא כטריטוריאלי. לפיכך עליך לשלם מס לישראל כל עוד אתה תושב ישראל. קביעת התושבות מורכבת ונעשית לפי מרכז חייך באותה שנה. החוק מגדיר חזקות לתושבות. מי שבשנה קלנדרית מסוימת נמצא מעל חצי שנה בארץ הוא בחזקת תושב ישראל. גם מי שהיה בארץ פחות מחצי שנה, אבל מעל 30 יום, הוא בחזקת תושב ישראל במידה שמספר הימים הכולל ששהה בישראל בשנה זו ושתי הקודמות לה הוא 425 יום או יותר. לפיכך, לפי החוק אתה בחזקת תושב ישראל ב-2003 ועליך לשלם מיסים לפי הנהוג בארץ. מתחשבים כמובן במס שכבר שילמת בארה"ב, וכן בהבדלים מסוימים ביוקר המחייה בין ישראל וארה"ב. שים לב שאם תהיה מעל 30 יום בישראל ב-2004, אתה כנראה בחזקת תושב ישראל גם ב-2004, כי מספר הימים בארץ ב-2004, ועוד מספר הימים ב-2003, ועוד מספר הימים ב-2002 (אני מניח שגרת אז בארץ) יכול לעבור בקלות את 425. צריך לזכור שמדובר בחזקה, כלומר default. יש באפשרותך לטעון שהיית תושב ארה"ב למרות שאתה by default תושב ישראל, אבל נטל ההוכחה הוא עליך ולא על מס הכנסה. כך לפחות אומר החוק החדש על מקרה כזה. לא ידוע לי על אנשים שמס הכנסה באמת דרש מהם השלמת מס במצב הזה. מצד שני, מס הכנסה יכול לדרוש תשלום כזה גם עוד 6 שנים...

טל ר

New member
תיקון קל

הי עודד, בלבלת בין תושבות לבין מרכז חיים. החוק בישראל אינו קובע כלל מיהו תושב, למרות שישנה פסיקה עניפה בנושא (בעיקר לעניין ביטוח לאומי). לעניין מס הכנסה פרסונלי, הנתון הקובע הוא מרכז חיים בישראל. מי שמרכז חייו בישראל חייב במס פרסונלי על הכנסותיו ללא מגבלת טריטוריה (הווה אומר בכל העולם) מי שמרכז חייו אינו בישראל חייב במס טריטורילי על הכנסותיו בישראל בלבד. החוק קובע חזקת מרכז חיים כפי שציינת, וחזקה זו ניתנת לסתירה על ידי הנישום ועל ידי פקיד השומה. מי שחזקת מרכז חייו בישראל, יהיה לו קשה מאוד להוכיח ההיפך. טל.

odedee

New member
טעות בידך.

אמנם אין בישראל הגדרה כללית של "מיהו תושב", אך מבחינת מס הכנסה יש ויש הגדרה כזו. מי שמרכז חייו בישראל מבחינת מס הכנסה, נחשב תושב ישראל מבחינת מס הכנסה. מי שמרכז חייו אינו בישראל הוא תושב חוץ (מבחינת מס הכנסה). הכל מופיע בפירוש בעמוד הראשון של פקודת מס הכנסה. כל מה שכתבתי קודם התייחס כמובן לתושבות ישראלית מבחינת מס הכנסה.

doronf65

New member
מנהל
תסתכל בטאגליינס

של פורום "ישראלים בחו"ל", יש שם התייעצות עם רו"ח בנושא.

somone2

New member
דרום אפריקה

אשמח ליצור קשר עם ישראלים שנמצאים בדרום אפריקה

למעלה