מס' זהות ופרטי לידה

מס' זהות ופרטי לידה

מתי תינוק מקבל את מספר הזהות שלו? ואם מרגע שנולד, האם כל אדם יכול לפנות לבית החולים שבו נולד כדי לקבל מידע על הלידה שלו (למשל אם היו סיבוכים וכו') לפי מס' הזהות שלו או שיש צורך במס' הזהות של האם לשם כך?

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב הבנתי בבית החולים. ודאי ידעו יותר בפורום היריון ולידה.

באשר לקבלת מידע רפואי מבי"ח, אין קשר לתינוק או למס' ת"ז, מדובר בסודיות רפואית ואי אפשר לקבל סתם כך מידע כזה (באופן כללי).

מחדדת את השאלה

הכוונה לא הייתה לגבי קבלת מידע על אדם אחר. אם לדוגמא אני רוצה לקבל מידע על נסיבות הלידה שלי בבית החולים שבו נולדתי, האם יש צורך במספר הזהות של אמא שלי או מספיק מספר הזהות שלי? אין קשר לסודיות רפואית אם המידע שאני רוצה הוא על עצמי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם כך זו כבר שאלה אחרת. אופתע אם בתי חולים שומרים את המידע

אחרי שנים רבות כ"כ, אבל את מוזמנת לפנות לבית החולים ולנסות...

בינתיים חיפשתי בגוגל לגבי שמירת תיקים רפואיים ומצאתי מידע באתר "כל זכות":
http://www.kolzchut.org.il/he/שמירת_הרשומה_הרפואית

וגם כאן: (ויש עוד)
http://www.rashlanut-refuit.org/שמירת-רשומה-רפואית/

לגבי מס' ת"ז, אני מניחה שבכל מה שנוגע לטיפול ביולדת יש צורך במס' ת"ז שלה (ובמקרה כזה לא תוכלי להוציא עליה מידע כי זו היא ולא את) ובכל מה שנוגע לטיפול בתינוק אולי זה כבר שמור על מס' ת"ז שלו, אבל בהחלט ייתכן שגם זה נשמר עם פרטי היולדת. חוזרת על ההמלצה לשאול בפורום היריון ולידה או בפורום הורים לתינוקות וכו', כלומר של גולשים שעברו את הפרוצדורה לאחרונה (אם כי ייתכן שחלו שינויים עם השנים, כמובן).

be_roo

New member
יש פרקי זמן מחייבים שונים לשמירת מסמכים רפואיים

דוגמאות:
תיק רפואי של חולה בבית החולים- צריך להישמר למשך תקופה של עשרים שנה לאחר האישפוז או הטיפול האחרון.
גליון סיכום מחלה - יש לשמור כמאה שנים.
צילום רנטגן - יש לשמור בתיק הרפואי רק כעשר שנים מתום הטיפול האחרון.
&nbsp
מכאן: http://www.kolzchut.org.il/he/שמירת_הרשומה_הרפואית

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, וזה בדיוק הקישור שצירפתי בהודעתי...

אכן תיק רפואי בבי"ח ל-20 שנה, לפי הכרטיס שלה היא בת 41, כלומר הלידה הייתה לפני זמן כפול.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כנראה שבפועל זה נשמר הרבה יותר זמן

נולדו לי שני נכדים שטופלו במחלקת פגים באחד מבתי החולים, כשבאנו לקחתם עם ביתנו (שילדה אותם) וביקשנו לראות את התיק הרפואי שלהם הביא לנו מנהל המחלקה כאילו בטעות את התיק הרפואי של הבת שטופלה באותה מחלקה למעלה מ 25 שנים קודם לכן (את התיק הרפואי שלי הם לא מצאו כי כשאני נולדתי באותו בית חולים מחלקת פגים לא היתה קיימת)

trilliane

Well-known member
מנהל
ייתכן, לכן כתבתי לה שתנסה לבדוק מולם. אם לא מנסים לא יודעים

אני לא יודעת מה נסיבות חייך

אבל בתיק הרפואי בקופת חולים יש המון המון מידע על הלידה.
לא פעם אני בגילי המופלג עושה איזו בדיקה וקופצים לי כל מני נתונים שפעם שאלו את אמא שלי.
רופא ילדים, רופא התפתחות בטיפת חלב, וכן הלאה - כולם מלאו את כל הפרטים אודותיך. רק צריך לראות מול הקופה איך מקבלים את התיק וזה לא ענין מסובך. (אם למשל את תובעת נזקי גוף כל עורך דין בעזרת אישור שלך מוציא דברים משנת קום המדינה).

be_roo

New member
במחלקת היולדות יש משרד רישום המקושר למשרד הפנים

שם מבצעים את רישום הרך הנולד.
&nbsp
אין לזה קשר למידע הרפואי הנשמר במסמכי בית החולים . סביר להניח שהתיק הרפואי של הלידה הוא על שם האם, אבל אם לתינוק היו סיבוכים לאחר מכן מן הסתם יהיה לו תיק משלו.

למעלה