מס ישראלי על תושבי ארה"ב ובכלל

octomay

New member
מס ישראלי על תושבי ארה"ב ובכלל

בעקבות דיונים ממושכים שיוצא לי לקרוא בפורום ובמיוחד בהודעה שמתחתי ברצוני להבהיר מספר נקודות. הנני רואה חשבון שמתמחה במיסים במשרד מהביג 5 (או ביג 4 כרגע). בכוונתי לבצע רילוקיישן כך שבדקתי את הנושא ולהלן המסקנות: השאלה הינה האם חלה חובת "השלמת מס" בישראל על המס המשולם בארה"ב. בכדי לענות על שאלה זו יש לבחון ראשית האם העובד הינו תושב ישראל בזמן עבודתו בארה"ב. באם העובד אינו נחשב תושב ישראל בזמן שהייתו בארה"ב, הכנסתו בארה"ב תהא פטורה ממס בישראל על פי הוראות אמנת המס בין ישראל לארה"ב. לצורך בחינת התושבות של העובד יש להתייחס להוראות האמנה. האמנה קובעת כי תושב מדינה הינו כל אדם אשר נחשב תושב אותה מדינה בהתאם לדיניה הפנימיים. על פי החוק בישראל, יחשב מי שעובד בארה"ב כתושב ישראל מי "שמרכז חייו" בישראל. המשך בהודעה הבאה...
 

octomay

New member
המשך.. מס ישראלי על תושבי ארה"ב

על פי הוראות פקודת מס הכנסה לאחר הרפורמה במס, יובאו בחשבון, לשם קביעת מקום מרכז החיים, מכלול קשריו המשפחתיים,הכלכליים והחברתיים ובהם בין היתר: מקום ביתו הקבוע מקום המגורים שלו ושל בני משפחתו מקום עיסוקו הרגיל או הקבוע מקום האינטרסים הכלכליים הפעילים והמהותיים שלו מקום פעילותו באירגונים, באיגודים או במוסדות שונים וכן אם שהה בישראל בשנת המס מעל 183 יום בשנת המס או, שהות בישראל במשך 30 יום לפחות בשנת המס, ובלבד שסך השהייה בשנת המס ובשנתיים שקדמו לה עולות על 425 יום. זאת לגבי קביעת מקום התושבות בישראל. כפי שאמרתי, מקום התושבות לצורך מס בישראל נקבע על פי הוראות האמנה ולכן יתכן מצב בו אדם נחשב גם כתושב ארה"ב וזאת בהתאם לדיניה הפנימיים של ארה"ב הנוקטים גם הם במבחנים טכניים המבוססים על מספר ימי השהות בשנה בארה"ב. במקרה זה תיקבע תושבותו של אדם על פי מבחני "שובר השיוויון" הקבועים באמנה. על "שובר השיוויון" בהודעה הבאה...
 

Boston Guy

New member
AND YOUR POINT IS ???

עד עכשיו אתה מצטט בצורה נאמנה מהוראות הרפורמה במס. כל שאמרת נכון הוא. אתה גם מוכן להגיד לאנשים מה הם צריכים לעשות כדי שלא להחשב ל"תושב" לעניין מס הכנסה הישראלי? קח לדוגמא: אדם שיצא לארה"ב לפני שנה וחצי. האזרחות שלו היא ישראלית. גר בארה"ב, ילדיו לומדים בארה"ב, משלם מיסים לארה"ב. ביקר בארץ נגיד שבועיים בכל שנה שהיה בחו"ל. יש לו חשבון בנק בארץ, ויש לו ביטוח מנהלים בישראל. הוא משלם תשלומי מינימום לביטוח לאומי. האם הוא חייב לשלם מס הכנסה לישראל? אם כן - האם הוא חייב לשלם מס הכנסה גם על הכנסותיו בשנת 2002 ? אני יודע שאין על זה תשובה ברורה - אבל כרואה חשבון ממשרד מוביל - מה היא הערכתך האישית בנושא?
 

octomay

New member
עדיין לא סיימתי... קצת סבלנות

ובכל מקרה, אכן התשובות לא יהיו חד משמעיות וניתנות לפירוש באופן שונה על ידי מס הכנסה. לגבי הכנסות בשנת 2002- בכל מקרה אם לא נכנסתה להגדרת הכנסה חייבת בישראל שהייתה לפני הרפורמה (לדוגמא העברת המשכורת ישירות לארץ) - ההכנסה אינה חייבת בישראל. אני מקווה להשלים את הרשימה כולל המלצות היום או מחר. אני מסייג ואומר כי כל הנאמר הן ברשימות והן בתשובה זו הוא דעתי וכי יתכן ופקיד השומה יטען אחרת.
 
שאלה לגבי שהות בארץ ובכלל

הי, אנחנו ברילוקשיין בארה"ב כבר שנה (החל מספט' 02). בעלי עובד כאן ואני לא. אנחנו מתכננים בספט 03 ביקור בארץ. הוא ישאר שלושה שבועות ואני 5. האם אני צריכה לקצר את הביקור ל-30 ימים ??? האם העובדה שיש לנו הכנסות מהשכרת דירה (שבקושי מכסה את המשכנתא, אבל נו שויין) נכנסת למבחן שובר השיוויון ומפילה אותנו למטה? האם אסור לנו להתפרנס בכבוד גם מחוץ לגבולות המדינה (שאלה תאורטית שנובעת מתסכול צרוף) תודה מראש,
 

Boston Guy

New member
יש לך דירה בישראל - אכלת אותה.

עזבי את ההכנסה משכר דירה... זו לא הבעייה. הבעייה היא שיש לך דירה בבעלותך בישראל. זה אומר שאת מחזיקה ביית במטרה לחזור אליו. אתם גם פחות משנה כאן - ואם הבנתי נכון אתם מתכננים לחזור אחרי 3 שנים, משמע בספטמבר 2005. איך שלא תסובבי את זה, את נחשבת "תושבת" לפחות עד 2005... לגבי שהות בארץ: קודם כל - לפי מה שאמרתי למעלה, זה באמת לא משנה. זה רק עוד "מסמר בארון" (סליחה על המאקבריות) שנית - החוק מדבר על מספר ימים של שהות בארץ בשנתיים. היית בארץ בערך 240 יום (8 חדשים כפול 30)בשנת 2002. עכשיו את מדברת על עוד כ 35 יום ב 2003. זה יוצא 275 יום בישראל בשנתיים. איך זה נראה לך - יעזור או יזיק?
 
לאו דוקא

מי שיש לו דירה בישראל נחשב בעיני לעשיר כקורח. זה לא בדיוק מזל רע להיות עשיר כקורח...
 

SupermanZW

Well-known member
ועל משכנתא שמעת?

לרוב הישראלים יש דירה בבעלותם אבל עם משכנתא חונקת, לאנשים כאלו אתה קורא עשירים?
 
כן, שמעתי

ולאנשים כאלה אני קורא או עשירים או אמיצים (אתה ודאי יודע שהגבול בין אומץ לטפשות דק מאוד...) כשלי היתה הזדמנות לקחת משכנתא בתנאים המקובלים במדינת ישראל, הגעתי מהר מאוד למסקנה שהרבה יותר משתלם כלכלית להגר. ואכן צדקתי.
 

SupermanZW

Well-known member
אתה צודק

באמת משתלם יותר להגר, אבל לא כל מי שרוצה להגר יכול, קודם צריך ללמוד מקצוע מבוקש, לרכוש ניסיון מקצועי ולשלם שכירות... אחר כך גם צריך להחזיר את כל החובות שהצטברו בינתיים ולחסוך עד שיש מספיק כסף להתחיל חיים חדשים בחו"ל. למסקנה שאתה הגעת אני גם אני הגעתי מזמן, אבל אני רק בתחילת הדרך (בשלב הלימודים), וללמוד בחו"ל זה פשוט יקר מדי...
 
זרים רבים מחזיקים דירה בישראל

בתור השקעה או בתור דירת נופש, וזה עדיין לא הופך את ישראל למרכז חייהם.
 

SupermanZW

Well-known member
תתעורר

מדובר בזרים שאינם אזרחי ישראל, מבחינת מס בכנסה מי שיש לו דירה לחזור אליה בישראל נחשב לתושב ישראל, כלומר מי שרוצה להמלט מלשלם מס הכנסה לישראל במהלך שהותו בחו"ל עליו למכור את נכסיו בישראל וכדאי גם לסגור את חשבון הבנק בישראל ובמועד החזרה שוב לקנות דירה ולפתוח חשבון בנק חדש, אלא אם כן לא מתכוונים לחזור לישראל לעולם ואז לישראל לא תהיה היכולת לגבות מהם מיסים בכל מקרה.
 

17205

New member
אנחנו מפספסים את העיקר

אנשים נכנסים לפרטים כמו דירה או חשבון בנק, שני הדברים האלו לעצמם אינם מעידים על מרכז החיים, אנשים מזיזים כסף ממדינה למדינה בגלל הרבה סיבות וגם אנשים קונים דירה בשביל השקעה. מצד שני יש אינדיקציות ברורות מאוד האם אתה "מהגר" (מה שנקרא בלשון העם "יורד") או שנסעת באופן זמני. למשל את מעידה שאת נמצאת שנה, האם ביקשת או פעלת להשיג "תושב קבע" בארה"ב? ברור שאם כוונתך הנה להגר את לא תוכלי לחיות כאן לנצח על ויזת L2 או משהו דומה. או למשל האם בחוזה הרילוקשיין יש סעיף של החזר הוצאת חזרה הביתה, ברור שמי שמהגר לא מכניס סעיף של חזרה הביתה ומנסה להכניס בחוזה סעיפים אחרים. אז אחרי שכל אחד יענה לעצמו על השאלה האם הוא "הגר" מהארץ כן או לא,לרובנו התשובה בדרך כלל הנה חד משמעית כן או חד משמעית לא. וחשבון בנק או יום ביקור פחות או יותר לא ישנו את התמונה. למה צריך לשלם ? ככה ! במיסים אין קשר בין השימוש במשאבי המדינה לבין התשלום, השלטון העותומני היהודים שילמו מס לפחה הטורקי, והמתישבים באמיריקה שילמו מס לאנגלים (הויכוח היה רק כמה לשלם) כמה צריך לשלם ? זה בדיוק העיקר שאנחנו מפספסים ! מעיון בתקנות נראה שניתן לנקות הרבה הוצאות שקשורות בהפרשי עלות המחיה (שכר דירה לדוגמא), איך עושים את זה בדיוק? שאלה טובה, אחרי שנגמור את התסכול נצטרך למצוא את הדרך להבין כמה ואיך אפשר לנקות, לדוגמא, האם טיסה לביקור בארץ מוכרת כן או לא? מוכר לנקות "הוצאות חינוך ילדים" כאן עולה שיעור שחיה 60 דולר שעה לעומת 60 שקל בארץ, האם זאת הוצאה מוכרת לחינוך הילד?
 

mal1

New member
לא חושבת שאנחנו מפספסים את העיקר

גם הגאונים שהחליטו על המס עוד לא החליטו כנראה מה יהיה מוכר ומה לא. על חלק מהדברים שיהיו מוכרים כבר נכתב כאן (כמו שכ"ד ובערך 450$ לילד הוצאות אם אני זוכרת נכון) אבל הרבה לא ידוע. בעיקרון - מס אכן אמור להיות משולם על שירותים הנתנים ע"י המדינה. היהודים שילמו מס לשלטון העותומני והמתיישבים באמריקה שילמו לשלטון הבריטי ושני אלו היו אמורים בתאוריה (גם אם לא עשו זאת בפועל) לספק שירות תמורת התשלום (הגנה למשל וכו'). המתיישבים באמריקה מרדו במיסים לבריטים אבל כל זה לא קשור. לגבי העובדה שכל אחד מאיתנו יודע אם הוא מהגר או לא גם זה לא מדוייק. לפעמים מגיעים לתקופה מוגבלת (על ויזת עבודה) ומשתנות הנסיבות ומחליטים (חוקית) להשאר. לפעמים מגיעים כדי להשאר ואחרי מס' שנים מחליטים לחזור. בצורה זו או אחרת כל עוד החוק לא מגדיר בפירוש - זה רלוונטי לכולם. ובשלב זה של תסכול עוד קשה לי לחשוב על מה אוכל לנכות מהמס. כרגע עוד לא הרמתי ידים סופית ואני מנסה לגלות מה אפשר לעשות כדי לא לשלם בכלל. שלמנו מס בארץ כשעבדנו בארץ. נשלם שוב מס בארץ כשנחזור ונעבוד שם. כרגע אנחנו חיים פה ומשלמים פה והאמת - אני לא בטוחה בכלל אם כשנגלה לפני שנחזור לארץ שיש לנו חבות מס של אלפי דולרים (אם לא עשרות אלפים) אם זה לא ישנה את ההחלטה ויוביל אותנו להמשיך ולהשאר פה.
 

AdiBos

New member
../images/Emo12.gifאין לי מה לאמר

אני מזמן כבר לא מוכר כתושב אז אני לא מודאג
 
למעלה