מס על שכ״ד

מס על שכ״ד

שאלה

אם אני בעלי דירה ואני מקבל שכד של 6000 שח.
מה המס שאני אמור לשלם?

להבנתי יש שני מסלולים.

או שאני משלם 10% על כל השכד. כלומר 600 שח
או שאני משלם לפי מדרגת המס שלי על החלק הלא פטור?

כלומר אם הפטור נניח עד 5070
6000-5070 = 930 שח

930 שח ימוסה לפי מדרגת המס שלי
5070 יהיה פטור ממס

אגב, איך אני מצהיר ומשלם את המס? פעם בשנה? איזה טופס?
אני יכול לשנות מסלול מס לפי שינוי שכד שאני גובה?

היות ולא קיבלת תשובה מוסמכת אנסה לעזור

ישנם 3 מסלולים לתשלום מס הכנסה על דירה שמשכירים
1. מסלול של 10% מס הכנסה מהשקל הראשון שמקבלים.אם איני טועה יש לדווח ולשלם למס הכנסה בחודש ינואר .יצא לך מס חודשי של 600שח לפי הדוגמא שנתת.
2.מסלול פטור .
לפי הדוגמא שנתת.שכ"ד 6000 שח לחודש,תיקרת 5070 שח לחודש.הפרש 930שח.
הטוויסט בעלילה-היות וחרגת מתיקרת הפטור החודשי ,אתה ניקנס על ידי מס הכנסה.ולכן תיקרת הפטור החודשית שלך יורדת .כעת תצטרך לשלם מס הכנסה חודשי על כפל החריגה מתקרת המס.930X2=1860
אם אינך בגיל גימלה תצטרך לשלם למס הכנסה אם בחרת במסלול הפטור ובשל החריגה מהסכום הפטור סך של 30% מס הכנסה(שלא מיגיעה עצמית)על החריגה של 1860שח מתיקרת הפטור.
כלומר מס הכנסה חודשי של 1860X30%=558שח.
3.מסלול תשלום מס הכנסה לפי מדרגת המס שלך מהשקל הראשון.במסלול זה ניתן לקזז פחת והוצאות שהוצאת לצורך ההשכרה כמו דמי תיווך,שכ"ט עו"ד ,ביטוח וכדומה.
כאמור איני יועץ מס ונותן לך המידע על סך הידע והניסיון שלי.
מפנה אותך לחפש בגוגל את המיסמך המתפרסם במס הכנסה מדי שנה ונקרא:דע את זכויותיך וחובותיך למס הכנסה שנת 2016.
במיסמך זה חפש את מסלולי תשלום מס הכנסה על השכרה.ההסבר מלווה בדוגמאות.
&nbsp
&nbsp

מס על שכ"ד למגורים

שלום רב,

ניתנה לך תשובה מקיפה . אני רק אוסיף למסלול השני כי מס התחלתי הינו 31% ולא 30%.

התשובה ניתנה על ידי ג'נט סורי, יועצת מס.
ממונת תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

תשובה

אם אתה בוחר במסלול 10% אין חובת הגשת דוח . ניתן לפנות למס הכנסה לפתוח תיק מסוג 95 על ידי מילוי טופס 3302. במסלול זה אתה מחוייב לשלם את המס תוך 30 יום מתום שנת המס.
אם אתה בוחר במסלול רווח והפסד או תקרת הפטור , עליך להגיש דוח למס הכנסה ולכן ראשית עליך למלא טופס 5329 . לאחר פתיחת התיק תוכל להכין ולהגיש את הדוח האישי שלך שיכלול את כלל הכנסותיך (מלבד שכר דירה ) ושל בת זוגך כולל ילדים עד גיל 18.
ניתן להגיש את הדוח באינטרט באתר של רשות המיסים.

התשובה ניתנה על ידי ג'נט סורי, יועצת מס.
ממונת תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

לגבי אופציה 3

3.מסלול תשלום מס הכנסה לפי מדרגת המס שלך מהשקל הראשון.במסלול זה ניתן לקזז פחת והוצאות שהוצאת לצורך ההשכרה כמו דמי תיווך,שכ"ט עו"ד ,ביטוח וכדומה.
&nbsp
&nbsp
=======
אני יכול להתקזז עם שכ״ד שאני משלם כשוכר בדירה שלא בבעלותי? מניח שלא

למעלה