מס רכישה ומס שבח ב2דירות שאחת בירושה -תקפות

ronnenisrael1

New member
מס רכישה ומס שבח ב2דירות שאחת בירושה -תקפות

שלום רב ,
אשמח לעזרה בנושא מס רכישה ושבח במקרה המסויים שלי.
- ברשותי דירה שרכשתי עם אישתי ב 2014 בסכום של כ 1.6 שח נקרא לה דירה x
- ברשותי (בלבד) דירה שהתקבלה בירושה ( אני היורש היחיד) מ2016 היא נקנתה ע"י אבי ב2003 ושוויה היום הוא כ1.4, נקרא לה דירה y כיום יש שם שוכרים ( כשנה בנתיים)
- אישתי ואני רוצים לקנות דירה נקרא לה z בנגיד סכום של 2.4 השנה כלומר ב 2018. או שנה הבאה 2019.
השאלות שלי הן כאלו:
1) אם אנחנו מוכרים את הדירה x (שלי ושל אישתי) ומשאיר את y (זו שלי שבירושה) , האם אנחנו צריכים לשלם מס שבח על הדירה x ? אם כן כמה?
והאם אנחנו צריכים לשלם מס רכישה על הדירה z ואם כן כמה?
האם עצם העובדה שהדירה הנוספת שלי היא בירושה מקנה לי פטור כלשהו ? או הרי עבור אישתי מנקודת מבטה יש לה רק דירה אחת ולא שניים.
2) האם אני חייב למכור את 2 הדירות x וy כדי להפטר ממס הרכישה של z? או שמספיק לי מכירה של אחת מהן אם כן איזו?

תודה רבה לעונים

זהו המקרה לפיצול דיווח

באופן שאישתך תוכל להנות ממעמד של בעלת דירה יחידה ואתה תמוסה כבעל שתי דירות.
&nbsp
אגב קיים פטור ממס שבח במכירת דירה שנקבלה בירושה בהתקיים התנאים הבאים:
&nbsp
(א) המוכר הוא בן זוגו של המוריש, או צאצא של המוריש, או בן זוגו של צאצא של המוריש;
&nbsp
(ב) לפני פטירתו היה המוריש בעלה של דירת מגורים אחת בלבד;
&nbsp
(ג) אילו היה המוריש עדיין בחיים ומוכר את דירת המגורים, היה פטור ממס בשל המכירה.

ועוד משהו שעשוי להועיל לך

לענין סעיף 49ב(2), יראו את הדירה הנמכרת כדירת המגורים היחידה שבבעלות המוכר גם אם יש לו, בנוסף על הדירה הנמכרת, דירת מגורים שהתקבלה בירושה והתקיימו בה תנאי סעיף 49ב(5)(א) ו-(ב).
&nbsp
&nbsp
כדאי להיוועץ פרטנית כמובן.

ronnenisrael1

New member
תודה על התגובה..חידוד?

אני עומד בתנאי המס שבח לדירת הירושה.
אבל רק להבין, אם אני משאיר את דירת הירושה (לא מוכר) וכן מוכר את הדירה המשותפת שלי ושל אישתי וקונה דירה חדשה על שם שנינו האם המס רכישה יהיה גבוה בגלל שיש לי את דירת הירושה או לא? מה גובהו יהיה בערך?

תודה

אין קשר בין מס שבח למס רכישה

כל עוד הדירה רשומה כבר עלייך ולא על ההורים אז כל דירה אחרת שתקנה תחשב דירה שנייה לעניין מס רכישה. לא קיים פטור על מס רכישה כלל . אם הדירה עדיין על שם ההורים ויש לך רק צוואה ללא העברת בעלות אז הרווחת.. תוכל לקנות דירה שנייה כאילו היא ראשונה ואחר כך להעביר את הדירת ירושה על שמך הפטור דירת ירושה .

למעלה