מס רכישה לנכה

eytanon

New member
מס רכישה לנכה

שלום, אני בעל נכות רפואית 50% ואי כושר 100% לצמיתות.
יש ברשותי דירה שקניתי בשנת 2002, ואני רוצה כעת לרכוש דירה קטנה למגורים.

האם אני זכאי לפטור או הקלות במס הרכישה?

תודה רבה ובריאות.

מס רכישה לנכה

לצורך רכישת דירה למגוריו יהיה בגובה 0.5% בלבד מערך הדירה וינתן פעמיים בחייו של הנכה בלבד.
&nbsp

eytanon

New member
תודה, אך מה זה נקרא "נכה" בשבילם

כדי לקבל את ההנחה?

מי יוכר כנכה לעניין הטבה במס רכישה

מי שנקבעה לו ע"י המוסד לביטוח לאומי דרגת אי כושר השתכרות לצמיתות בשיעור של ‎75% לפחות.
• מי שנקבעה לו דרגת נכות רפואית לצמיתות בשיעור של ‎100%, או נכות של ‎90% על פי חישוב מיוחד, בשל צבירת נכויות באיברים שונים (מותנה בוועדה רפואית).
• מי שהוא קטוע יד או רגל, או משותק, ובשל הפגיעה נקבעה לו דרגת נכות לצמיתות של ‎50% לפחות (מותנה בוועדה רפואית).
• מי שנקבעה לו דרגת נכות לצמיתות בשיעור של 19% לפחות על-פי חוק הנכים (תגמולים ושיקום).
•קיימות אוכלוסיות זכאים נוספות: בין היתר לניצולי שואה ונכי המלחמה בנאצים, נפגעי פעולת איבה ועוד.
&nbsp

eytanon

New member
אז לפי נתוניי אני מבין שאני זכאי.

יש לי 50 אחוז נכות רפואית ואי כושר 100 אחוז לצמיתות. מה עליי לעשות כדי לקבל את ההטבה?

eytanon

New member
ההטבה מתייחסת לדירה שניה? יש

לי דירה ואני רוצה להשאיר אותה משום והיא מהווה לי הכנסה משכירות, והכוונה היא לקנות דירה קטנה נוספת למגוריי כאשר הראשונה תמשיך להיות מושכרת.

ההטבה מתייחסת לדירה שתשמש

לשיכונו של הנכה.
אין בתקנות תנאי שתהיה זו הדירה הראשונה שבבעלותו של הנכה.

ועוד משהו שכדאי לדעת

גם מכירת זכות במקרקעין במשותף לבני זוג שאחד מהם הוא נכה הזכאי להטבה במס רכישה תעניק חיוב במס רכישה בשיעור של 0.5% לשני בני הזוג.
&nbsp

eytanon

New member
מה קורה במצב שהדירה תשמש למגוריי, ואז

בע"ה אם אכיר מישהי ונרצה דירה גדולה יותר, ונרצה להשכיר אותה ולשכור דירה אחרת? כל האמור כמובן בינתיים בכלל לא על הפרק, אבל תמיד ישנו סיכוי.
הדירה שאני מתעניין בה כרגע היא בת 2 חדרים, שתשמש למגוריי כי התקציב שלי נמוך. אבל תמיד כדאי להסתכל קדימה..

בחוק לא קיימת מגבלה המחייבת את מכירת דירת המגורים הישנה

ולכן נראה שבדוגמא שהבאת וככל שהדיווח לא יראה כדיווח שקר (לדוגמא, בשל רכישות תכופות מידי) תוכל להנות גם בעוד מס' שנים מההקלה.
&nbsp
זכור שההקלה ניתנת רק פעמיים בחיים והשתמש בזכות הזו בתבונה ובחסכנות.
&nbsp

למעלה