מס' שאלות לגבי גני ילדים ובתי ספר

roz האחת

New member
מס' שאלות לגבי גני ילדים ובתי ספר

אז ככה, היום הבת שלי בת שנתיים אני מניחה שכשנעבור היא תהיה בת 5 +- והבן יהיה בן 8 +- ל איזה גן זה היא תצטרך ללכת ? ומה מחירו לחודש ( על מנת לחשב כמה נצטרך להביא איתנו לפחות לחצי שנה עד שנמצא עבודה ) במידה והיא תגיע לפני גיל חמש , למרות שזה אופטימי מידי..אבל אולי..לאיזה גן הולכים מגיל 4 עד 5 ? ומה מחירו ? וכמו שאני מבינה בתי ספר ציבוריים הם בחינם , נכון ? הם טובים ? תודה !!

כמה עולה חליפה ליתום?

האם את באה לאיזור טורונטו? למניטובה? לאלברטה? לבריטיש קולומביה? בכל מקום זה אחרת. באונטריו גן ילדים או מעון יום על חשבונך עד גיל 4 ועולה 700-1100 דולר לחודש, מגיל 5 ומעלה חינוך חובה חינם בבתי ספר מצויינים.

roz האחת

New member
היי מושבניק..

מזמן לא דיברנו , מה שלומך ? אנחנו מתכוונים כנראה להגיע לטורונטו , אבל הכל יכול להשתנות בשנתיים שלוש , לא ? בכל אופן התשובה שנתת לי היא בדיוק מה שחיפשתי. תודה !!

למה שנתיים שלוש?

למיטב זכרוני את מאלה שעזרתי להם להכין מסמכים באוגוסט והגשת ממש בתחילת ספטמבר, כך שאת ממש בתחילת התור, אני מנחש שתוך שנה וחודשיים כלומר בדצמבר תקבלי את המכתב, כל התיק יהיה מוכן תוך שבוע (אני מכיר אותך ובטוח שטיוטה של שלושת הנספחים כבר מוכנה אצלך עם כל המסמכים התומכים) ובתוך חודשיים שלושה (הם מבטיחים 4 חודשים) תקבלי את הזימון לרופא. להערכתי ביולי 2008 את כאן אלא אם כן תרצי לבוא באמצע שנת לימודים.... הבעיה היא עם אלה שהגישו בנובמבר דצמבר ינואר, בגל שאחרי המלחמה, יש בשגרירות ערימה אדירה של טפסים משולמים שנצטברו ב 4 החודשים האחרונים כתוצאה מהמלחמה, שכניראה גם העלייה הכללית במכסות ל 2007 לא מצליחה להדביק, חוץ מזה שנרמז כאן על ידי חברי פורום שייתכן שהעלייה הכללית במכסות ל 2007 , פסחה על ישראל בגלל היחסים המיוחדים בין אולמרט להארפר. להערכתי אם המצב בישראל ישתפר ויתייצב, אלה שהגישו את הטפסים בגלל הטראומה של המלחמה ודחף נפשי זמני, יעשו חשבון נפש, יקחו בחשבון את הלחץ של המשפחות, וביום הולדת שנה לטופס, הם ימשכו את הבקשה ויבקשו החזר של הכסף, מה שיפנה המון מקום בתור. גם מי שייכשל עד אז ב IELTS ימשוך את הבקשה כדי לקבל את כספו בחזרה...ויפנה עוד מקום בתור. דרך אגב אשמח לקבל דיווחים על כמות האנשים בחדר ההמתנה בימים האחרונים, זה ייתן לנו אינדיקציה האם גל פותחי התיקים נמשך או שתסמונת "שש אחרי המלחמה" נמשכת. יש מאות אנשים שהם קוראים פאסיביים כאן ולא משתפים את הציבור בחוויותיהם ביום פתיחת התיק, כך שאין לנו מידע מלא.

מצב השגרירות יום שישי

כפו שציינתי הגשנו את המסמכים אתמול הגענו ב 8 וחצי בבוקר והיו בערך 6,7 אנשים חלקם סינים שבאו לרעיונות סופיים וקיבלו אישור כבר חלקם הורים לילדים שגרים בקנדה ומאט צעירים האמת ציפינו לראות יותר אנשים! ב 9:30 כבר היינו בחוץ אבל לקראת השעה הזאת המקום התחיל להתמלא באנשים למושבניק!! אנו מאוד מקווים שאתה צודק ושיזמנו אותנו לפני כי לחכות 3 שנים ואז עוד מספר חודשים זה ממש המון ציפינו תוך שנה וחצי שנתיים להיות כבר בטורונטו... היה לנו קצת עצוב אתמול לראות על הטופס 30-36 חודשים אתה באמת חושב שיש סיכוי שיפנו אלינו לפני?

לא יודע, זה עניין לפסיכיאטר הראשי

של משרד הבריאות שמודד את מצב הרוח הלאומי בישראל. בחודשים ספטמבר-ינואר הוגשו אלפי טפסים במסלול המפושט מה שגרם למכתב השנתיים להפוך למה שאתה קיבלת. במידה וכל האנשים שהגישו, יחליטו להתמיד בתהליך ולא יבקשו לבטל את הבקשה ולקבל את כספם בחזרה, ולא יכשלו ב IELTS והמכסות לא ישתנו, וכמות קציני ההגירה בשגרירות בתל אביב לא תשתנה, המצב יישאר כפי שהוא ההמתנה תהיה מעל שנתיים, אם תתחלף ממשלה, ומצב הרוח הלאומי יישתפר הרבה אנשים יתחרטו ולא יתמידו בתהליך, ואז תזומנו להגיש מסמכים בעוד זמן קצר מאד. יהיו גם הרבה אנשים שבגלל לחץ אדיר של ילדים, הורים, אחים, דודים וחברים ישנו את דעתם ימשכו את הבקשות ויפנו מקום בתור. אני לא פסיכולוג, לא אנתרופולוג, לא סוציולג ולא פסיכיאטר, ואנחנו נמצאים עדיין קרוב מדי למלחמה, ורחוק מדי מהמועד שבו אי אפשר יהיה יותר לקבל מהשגרירות את ההחזר של אגרת פתיחת התיק מהשגרירות, דעתי בשאלה טובה בדיוק כמו דעתך, והספקולציה שלי לגבי מה יעשו האלפים שהיגישו בקשות מתוך אימפולס ריגשי בלתי רציונלי אחרי מלחמת לבנון השנייה, טובה בדיוק כמו הספקולציה שלך. גם השאלה הם הקנדים יתנו תוספת כוח אדם בשגרירות ומכסה נוספת לישראלים כדי לנצל את המצב או ייתחשבו באולמרט ויקפיאו מכסות היא עניין לספקולציות פרועות.

זאת אכן היתה שאלה לא לענין

מושבניק, אכן השאלה היתה לא אליך , זה פשוט מתוך תסכול, מצטערים, אנו יודעים שאתה לא פסיכולוג.... המון תודה לך, עזרת לנו המון (מציאת הNOC והעצות שלך) בלעדך הגשת המסמכים היתה מתעכבת נקווה שנוכל להודות לך אישית יום אחד

lishorsh

New member
גם אנחנו היינו ביום שישי

אנחנו הגענו ב-11:00 וחוץ מאיתנו רק זוג אחד הגיש בקשה. השאר באו לראיונות, הגשת מסמכים או דברים אחרים שאין לי מושג מהם. גם ראינו זוג סינים (העובדים הזרים מהגרים דרך תל-אביב?). סה"כ לא היה לחץ, היו שני אנשים בתור לפנינו.

למעלה