מס' שאלות. סלט בסגנון סיני. טריאקי.

CapitanMorgan

New member
מס' שאלות. סלט בסגנון סיני. טריאקי.

1. יצא לי לאכול סלט עלים ובנוסף סלט קיסר ברוטב מתקתק בסגנון סיני.(עם פירות ים)
משהו מכיר את המנה הזאת? אני אשמח למתכון.
2.טריאקי - יצא לי לטעום טריאקי קנוי ומאד לא אהבתי.
לפי מה שאני מבין במסעדות הם מכינים לבד את הטריאקי.
במידה ואני אכין בבית טריאקי כמה זמן הוא ישרוד במקרר?
 
ניסוי, תהייה וכמות קטנה. זה על בסיס יין וליין יש נטיה להחמיץ

ד"א יש המון חברות שמייצרות טריאקי, אולי במקרה אחד שקנית לא דומה..

יש על בסיס מירין ויש בכלל עם חומץ... בכל מצב, זה עלול להיות ניסוי ארוך מאד....
יש מצב שעושים לרוטב צמצום ובנוסף מכניסים בו גם מיצי פירות...
שווה ניסיון


באיזו מסעדה ומה שם הסלט שם?
אולי "בטעות"
למישהו כאן יש קשרים עם השף...
 

TCHM

New member
יש הרבה סוגי טריאקי לקנות וחלקם לא ראויים לשימוש...

בחלקם יש שימוש בחומרי גלם נחותים כאשר כמויות הסוכר/קרמל
הגדולות נועדו להסוות טעמי לוואי וחומרי שימור.
ברטבים הטובים נעשה שימוש במירין וסאקה וברוטב סויה טוב
ומחירם בהתאם אבל חיי המדף שלהם קצרים.
תכין רוטב בעצמך וכוון אותו לטעמך:
120 מ"ל רוטב סויה טוב (!)
120 מ"ל מירין
120 מ"ל סאקה (אם אין להשתמש במירין)
50 גר' סוכר לבן/חום או לפי הטעם
לבשל בסיר קטן עד להמסת הסוכר, לטעום ולהוסיף סוכר לפי הטעם.
לרוטב ליצקה על סלטים וכו' תערבב 2 כפיות קורנפלור עם 2 כפות מים
ותוסיף בבחישה לרוטב בסיר עד להסמכה קלה.
ניתן להוסיף טעמים כמו שום כתוש / ג'ינג'ר/בצל ירוק/שומשום קלוי...הכל לפי
הטעם.
אחרי צינון לשמור בכלי סגור במקרר עד שבוע.
 

yair_bar

New member
מנהל
היכן אכלת את הסלט?

אני לא בטוח שההגדרה של סלט קיסר רלוונטית לתיאור שנתת
 

CapitanMorgan

New member
עונה

אז קודם כל את צודקת.
קראתי על סלט קייסר, ומה שאכלתי זה סלט קייסר עם פירות ים מוקפצים.

הסלט עם הרוטב הסיני, זה היה סלט עלי בייבי וחסה ועל זה שרימפס בטמפורה.

ומדובר במסעדת KARAS בטיילת בבתים
 

TCHM

New member
זה אמנם לא 'סלט קיסר' אבל נשמע בהחלט טעים.


 
למעלה