מס' שאלות (סליחה על האורך..)

daniela21

New member
מס' שאלות (סליחה על האורך..)

שלום רב, 1. הייתי אצל דיאטנית השבוע במטרה להתחיל דיאטת השמנה. אני 1.71 ושוקלת 45.5. מרוב היסטריה שאני מעונינת להעלות כבר שיותר מהר במשקל, אכלתי בכמויות לא שפויות מלא עוגיות, פיצוחים וכו' ונשקלתי היום. התוצאה: ירדתי במשקל 0.3 קילו. איך זה יתכן??? כל פעם שאני אוכלת הרבה עוגיות אני יורדת במשקל. נשמע אבסורד, נכון, אבל זה כך ודווקא שעשיתי שבוע דיאטה מיוחדת לראות האם יש לי בעיה עם קמח/קקאו או שאר מרכיבים (אכלתי הרבה סלט, פירות, תפוח אדמה וכו') עליתי קילו וחצי!! איך אפשר להסביר את זה? 2. האם זה נכון שלקיחת גלולות למניעת הריון גורמות להיווצרות מחזור "לא טבעי", כך שיכול להיות שאני בעצם לא מקבלת מחזור תקופה מסויימת, אלא רק מחזור דמה ושבמשקל שלי אין לי מחזור? אם כן - האם יתכן שהמצב בלתי הפיך? 3. למרות שאני אוכלת מאוד בריא - בשר, פירות, ירקות, פחמימות, שומנים, הכל ובלי חשבון, הגוף שלי לא סופג טוב ויטמינים של B12 וחומצה פולית. לפני חודשיים וחצי התוצאה של B12 בבדיקות יצאה 303 (אחרי טיפול) וכשהפסקתי, קיבלתי השבוע תוצאה של 180. ממה זה יכול לנבוע?? סליחה על האורך, בבקשה השתדלו לענות!

מספר תשובות

1. ההסבר היחידי לכך שעלית במשקל בניסיון השני הוא שסה"כ צרכת יותר קלוריות יחסית לכמות הקלוריות שהוצאת. ממחיצה לשמוע להנחיות של הדיאטנית ולהעלות בפניה את הבעיות שלך עם השאלות הרלוונטיות. 2. גלולות למניעת הריון מונעות למעשה את הביוץ- משמע אין מחזור . בסוף החפיסה מתרחש דימום בלבד .באם את רוצה לבחון אם את מקבלת מחזור במשקל שלך את חייבת להפסיק את הגלולות ע"מ לבחון את המצב. רצוי להתייעץ עם גורם מוסמך. המצב הוא בודאי הפיך תלוי במצבך הגופני. 3. ייתכן מצב של מחסור ב-B12 משתי סיבות- צריכה לא מספקת או- ספיגה לקויה .

solola

New member
הפסקת גלולות

לא אמורה להיות גם הפסקה במחזור? כי מאז שהפסקתי (לפני שלושה חודשים) אין מחזור והרופאה אמרה שזה נורמלי.. אותי זה מלחיץ ואני רק משמינה מאז.

daniela21

New member
תודה, שאלה נוספת,

ממה יכולה להיות בעיה בספיגת ויטמין B12? אני אוכלת בשר 4 פעמים בשבוע ובנוסף כדורים שנטלתי הנקראים "קומפלקט B" לא העלו את הרמה. עוד משהו - האם יש אפשרות של בעיה בספיגת/רגישות לקמח או לקמח לבן? אם אני אכן חושדת שבכך מדובר האם להפסיק לתקופה מסויימת לצרוך קמח או רק קמח לבן? תודה רבה-רבה!

למעלה