מס' שאלות

tapuz78

New member
מס' שאלות

שלום, הופניתי מפורום עתודה לכאן. אני חולה צליאק שסיים שנה ראשונה ולומד הנדסת חשמל במסלול עתודה. כשהתגייסתי קיבלתי פרופיל 45. אני מפחד מהשיבוצים כי הציונים שלי לא כל כך טובים והשיבוצים בהנדסת חשמל בצבא ידועים לשמצה. ומסיבות שונות רציתי לדעת אם אני אוכל לקבל מועדה רפואית פרופיל 21 שיתן לי פטור וישחרר אותי משירות? (כמובן שאשלים בעתיד שנתיים.. אולי עכשיו או אסיים ללמוד ואז אקדמיזציה או מתישהו..) מהצבא נאמר לי שאוכל לקבל רק פרופיל 30 אם אזמן ועדה רפואית (מה שממש לא משנה את הסטטוס שלי למעשה.. בכל מקרה גם עם הפרופיל הנוכחי אני זכאי לטירונות מתנדבים וכו') אך מסיבות שונות אני לא חושב שזה נכון. אודה מאוד על תשובה!! נ.ב. אשמח לשמוע גם מה הסיכוי לקבל שיבוץ במקצוע אם אסיים לימודים לבד ואז אבקש להתגייס בעדיפות כמובן לשנתיים.

hillator

New member
תשובה

בתור מהנדסת אווירונאוטיקה שחולה במחלה דומה אני ינסה לעשות. 1. בזמן הלימודים אין לי מושג אולי יפתרו אותך משירות ויתנו לך לבחור מה אתה מעדיף לעשות- כי למדת רק רבע מהתואר. זה נושא שההיתי מציאה לך לברר מול האתר army.co.il יש להם עורכי דין שמבינים בכל הנהלים של הצבא. 2. ברגע שאתה מסיימם 80% אתה נחשב אקדמאי. מכוון שלצה"ל אין הרבה מהנדסי חשמל (חלק מזה נובע מזה שהם הפכו אותם לקצינים טכניים בגדודים וטיסות מה שבטוח לא מצריך לשבת 4 שנים בטכניון) מכוון שמדינת ישראל נמצאת במצב מלחמה מאז 1948 מותר להשאיר בצבא רופאים ומהנדסים עם פרופיל 21 והועדה הרפואית מעלה להם את הפרופיל ל30 הם בתנאים של מתנדבים לכל דבר.הדבר לא נתון לשיקולו של העתונאי וכבר הבנתי שהיו מספר בגצים בנושא. 3. בהנדסת חשמל? ממיטב הבנתי זה עניין של למזל.. מכירה 2 שמאוד מרוצים ו10 אחרים שלא. ספציפית במקצוע הזה יש הרבה לא מרוצים כי אנשים שכחו שצה"ל זה לא חברת היי טק.

tapuz78

New member
המשך

אז יכול להיות שכדי להימנע מהעניין של צהל במצב מלחמה וכו' כדאי לי לוותר על עתודה ואז לבקש פטור?

hillator

New member
אני מציאה שתברר

מול המשרד עורכי דין הזה. אפילו תתקשר אליהם ביום א אני בסופו של יום לא ייעץ לך מה לעשות. אני חזרתי לשירות עם פרופיל 45 כאשר הבעיה הצריכה פרופיל מתנדב. עשיתי השלמה חילית(ח"א) שבמהלכה הייתה התדרדרות במצב הרפואי(אני לא צריכה להסביר לך חשיבות תזונה נכונה והיגיינה לבעיות מעיים) ואני אומרת החמרה זה בכל מובן. (לא אכנס לזה כאן) אחרי ההשלמה הורד לפרופיל 30 ואני ברשימת ההמתנה לקק"צ מתנדבים. לי היה חשוב לשרת והיה לי חשוב לתת מעצמי לכן גם לא באתי לריב עם הועדה ש"נידבה" אותי. השיבוץ שלי היה טוב מבחינה מקצועית (אבל גם ההיתי מצטיינת בלימודים אז אולי זה היה קשור) ובכל מה שקשור להתנדבות ולצד הרפואי המפקדים שלי היו הכי בסדר בעולם. (הבעיות נבאו מגורמים שלישותיים אחרים). אני יכולה להגיד לך שהמפקד הישיר שלי מאז ההשלמה לא הפסיק לדאוג לי ולמצב שלי וככה גם רוב מי ששירת איתי . אני יכולה להגיד לך שכל פעם שעברתי בדיקות בבית חולים או תצלום כזהאו אחר הטלפונים הראשונים שאני מקבלת זה מהחברה ביחידה. אז במובן הזה אין בעיות. איך התנאים כמתנדב שונים משאר העתודאים? נעזוב לרגע את נושא הקקצ כי זה תלוי במצב הרפואי שלך ובבעיה .. ממ אין לי שמירות (קצין תורן) ואבט"שים. אבל גם לעוד חצי מהקצינים אצלנו כי כל שטות פוטרת מלהיות קצין תורן. אצלי בבסיס כל קצין יכול להיכנס עם רכב אז אני לא שונה, יש לי בעיה לאכול אוכל צבאי אז אני מביאה אוכל מהבית תאמת אני זכאית לתוספת הזנה פשוט אין לי כוח לכת לסדר את זה. וזהו ניראה לי.. מה הבעיה שלי בידיוק שלחתי לך בפרטי

למעלה