מס' שאלות

אוטוטו12

New member
מס' שאלות

היי,

יש לי מס' שאלות....
הבת שלי היתה בוועדה רפואית וקיבלה פטור.... משם הלכה למדור התנדבות.... היתה שם בראיון ראשון.... בעוד מס' שבועות יהיה לה גם המבחן הפסיכוטכני....
רציתי לדעת מה הלאה... .כלומר - האם ומתי נקבל את הפטור הביתה ? הפטור שהיא קיבלה הוא עם סעיף נפשי.... רציתי לדעת קצת יותר מה זה בעצם אומר מבחינת התהליך....
(הבנתי כבר שתהיה לה בעיה בגלל סעיף בטחוני לקבל תפקידים מסויימים.... וגם שהשרות לא יהיה ישר שנתיים אלא שנה ואז עוד שנה עם המלצה של המפקד).
יש לי עוד שאלות.... אבל נתחיל באלו...

תודה מראש

אמא

Run for a Fall

New member
אהלן

אני שמח שהבת שלך קיבלה החלטה להתנדב לשירות והחלה כבר בתהליך.

את הפטור מקבלים או במקום או הביתה עד כחודש לאחר הוועדה.

לגבי המשך התהליך: התהליך למתנדבים עם פטור על רקע נפשי הינו ארוך יותר, ואכן השירות לשנה, עם אופציה להארכת השירות בהמלצת מפקדים ואישור מדור מתנדבים.

לאחר שתשלים את הנתונים האישיים במבחן הפסיכוטכני, התיק שלה יועבר לגורמי ברה"ן. אם תתבקש, תצטרך להעביר חוות דעת של אנשי מקצוע בקשר לכשירות שלה לשירות אליהם. לאחר מכן תזומן לוועדה בראשות גורמי ברה"ן שיקבעו האם ניתן להמשיך בתהליך ההתנדבות או לא.

במידה וכן, התיק שלה יועבר למדור מתנדבים, שם תקבע לה וועדה רפואית - וועדת התנדבות. רופא מדור מתנדבים, בסיוע חוות הדעת של גורמי ברה"ן, יאשר, או לא יאשר את התנדבותה. במידה ותאושר ההתנדבות, יקבע את הפטורים/המגבלות שלה לשירות בוועדה זו. לאחר מכן, יחל תהליך איתור התפקיד ע"י מדור מתנדבים, בו יימצא לה תפקיד שיתאים לכל מגבלותיה שנקבעו בוועדה.

לגבי הסיווג בטחוני - אכן כך, למתנדבים על רקע נפשי קשה עד בלתי אפשרי לקבל סיווג בטחוני שנחוץ לתפקידים מסוימים, כך שמבחר התפקידים שיעמוד לרשותה יהיה קטן יותר, אך אני מאמין שהיא תמצא תפקיד שיתאים לה ושהיא תהנה בו.

תהליך ההתנדבות בדר"כ ארוך, במיוחד למלש"בים שקיבלו פטור נפשי, ולוקח בין מספר חודשים עד שנה. עם זאת, אפשרי לזרז חלק מהתהליך - לוודא ששולחים בזמן את המסמכים כשמתבקשים לכך, וכן לוודא פעם בשבועיים-שלושה היכן התיק עומד עם הגורמים המתאימים (כלומר בתחילה, עם מדור פרט בלשכת הגיוס ולאחר מכן עם מדור מתנדבים כשיקבלו את התיק שלה לאחר אישור גורמי ברה"ן).

המון בהצלחה, אנחנו פה לכל שאלה

אוטוטו12

New member
הבטחתי עוד שאלות....:)

ערב טוב,

תודה על תשובתך.... יש לי כאמור עוד שאלות....
אני מבינה בעצם שעכשיו עדיין אנחנו לא במדור מתנדבים ? אז לאיפה בעצם היא הגיעה בשביל לעשות את הראיון הראשון שעשתה וששם נתנו לה את הפרטים הראשונים של מה להביא.... / מתי הפסיכוטכני וכו' ?
שנית - מה הסיכוי שלא יאשרו לה את ההתנדבות ? כלומר מתי לא מאשרים התנדבות ? (היא לא מסוכנת לא לעצמה.... ולא לסביבה.... הסעיף הנפשי הוא בגלל דברים אחרים)
שלישית - כתבת שבוועדה ישב רופא ויקבע את הפטורים והמגבלות שלה לשירות.... על סמך מה נותנים את ההתאמות האלו ? האם זה בעקבות דברים שאנחנו מביאים (אישורים רפואיים כאלו ואחרים ? האם בשיחה אישית איתה ? האם אנחנו מגיעים לוועדה הזו בכלל או שזו וועדה שלא בפנינו ?
רביעית - האם במידה והיא מקבלת את אישור ההתנדבות - ואין לה תפקיד - האם המדור בכל מצב מחפש לה תפקיד ? כמה זמן הוא יכול לחפש ? או שיש מצב שהוא אומר - "הרמתי ידיים"..... אין לה תפקיד.... היא לא תוכל לשרת ?
חמישית - תודה שהגעת עד לכאן...
שישית - המשך ערב / לילה טוב....

:) אמא

Run for a Fall

New member
בכיף

אני אענה על השאלות לפי הסדר

1) התיק כרגע עוד בלשכת הגיוס ולאחריו יעבור לגורמי ברה"ן ומשם למדור מתנדבים. כרגע היא אמורה לעבוד מול מדור פרט בלשכת גיוס עד שתשלים את כל הנתונים במבחן הפסיכוטכני וכו', ואז יעבור הלאה.

2) אין ביכולתו של אף אחד בפורום לענות על השאלה "מה הסיכוי שלא יאשרו" כיוון שהדבר נתון לשיקול דעתם של אנשי מקצוע במערכת הצבאית. אולם, הקו הכללי הוא שאם המתנדב יציב מבחינה בריאותית (פיזית או נפשית) והשירות לא יחמיר את מצבו הוא כשיר להתנדבות (בתנאים מסוימים כמובן).

3) הרופא קובע את המגבלות לפי חוות דעת של גורמי ברה"ן מהשלב לפני וועדת ההתנדבות. גורמי ברה"ן נעזרים כמובן גם בחוות דעת שתביאו איתכם ככה שבאופן עקיף - הוא מתאים את המגבלות גם על פי חוות הדעת שאתם מביאים עמכם.
וועדת המתנדבים תהיה בפני בתך, כמובן, כמו גם הוועדה הראשונה של גורמי ברה"ן.

4) חיפוש תפקיד יכול לארוך אפילו מספר חודשים. תפקידים שיתאימו לה - יהיו בטוח, השאלה במה היא תהיה מעוניינת ועד כמה תהיה מוכנה להתפשר במקרה הצורך. קשה לי להאמין ש"ירימו ידיים" אבל כמובן ש"מלאי" התפקידים הינו מוגבל, ויש להתחשב בכך.
אני בטוח שהיא תמצא את התפקיד שמתאים לה, עוד לא שמעתי על מתנדב שהגיע לשלב מציאת התפקיד ווויתרו עליו כיוון שלא היה תפקיד בשבילו

לילה טוב

אוטוטו12

New member
שאלה אחת אחרונה (לעת עתה.... )

בוקר טוב,

האם אפשר להביא חוות דעת נוספות במהלך התקופה הזו עד לאותה וועדה בה יחליטו על המגבלות ?
מה שהבאנו עד כה היה מכתב מפסיכיאטר שהמליץ על פטור.... אבל היא גם מטופלת על ידי פסיכולוגית.... ואני מתארת לי שככל שהיא תמשיך ללכת... וככל שהפסיכולוגית תכיר אותה יותר טוב.... חוות הדעת תוכל להיות יותר אקטואלית .....

שוב - תודה על הסבלנות והתשובות המשכילות.....

שיהיה אחלה יום

ביי אמא

Run for a Fall

New member
בוודאי

כשהתיק שלה יועבר לברה"ן תוכלו וכנראה גם תתבקשו להעביר חוות דעת עדכנית.

אפילו במהלך השירות עצמו, אם חל שיפור במצב הבריאותי ניתן לפנות למדור מתנדבים ולבטל חלק מהמגבלות באישור רופא המדור.

למעלה