מס' שאלות

מס' שאלות

יש לי שאלות בקשר לערך קלורי של מאכלים שונים. אם מישהו מכיר אתר שבו אפשר לבדוק ערך קלורי של מאכלים שונים זה יעזור מאוד 1. כמה קלוריות ב1 אבוקדו? 2. מה עדיף לאכול? פת אורז או לחם קל? כי מבחינה קלורית שניהם 35 קלורית, אבל זה לא נראה לי הגיוני שלחם קל ופת אורז משמינים באותה מידה. הפת אורז מתעכל יותר מהר או יוצר פחות שומן? או שאם אני בדיאטה שניהם שווים מבחינתי? 3. דיאט קולה משמין? אני שותה מלא דיאט קולה- זה בשבילי כמו מים. מבחינה קלורית זה לא בעיה כי בכוס פחות מקלוריה. אבל מישהו לאחרונה אמר לי שדיאט קולה מאוד משמין- כי זה לא מתרכב טוב בגוף ויוצר שומנים. זה נכון? 4. האם זה נכון המיתוס שבננה ואשכולית, או הוספת לימון וחומץ למאכלים מונע מהגוף לייצר שומנים/ שורפים שומנים? 5. יש לי חילוף חומירם ממש ממש איטי (צואה פעם בשבוע בערך). יש מאכל ספציפי/ דרך מסוימתץ לזרז אותו?

דרך לזרז את החילוף חומרים

לעשות פעילות גופנית. זה מאוד מזרז את חילוף החומרים

מס' תשובות

1.ב- 100 גר' אבוקדו יש כ-220 קלוריות (הגודל בהחלט קובע...) 2.עדיף לאכול מה שיותר טעים, נעים, משביע אותך אם בפת אורז שלך יש 35-40 קלוריות אז הם שווים מבחינת הדיאטה שלך. 3.דיאט קולה לא משמין. 4.המיתוס הוא מיתוס שום רכיב במזון אינו שורף שומנים 5. העובדה שיש לך יציאה פעם בשבוע אינה מצביעה בהכרח על חילוף חומרים איטי וכדאי: לעשות פעילות גופנית, לשתות הרבה, לאכול מזונות עתירי סיבים תזונתיים ופירות וירקות ופירות יבשים וכמובן לשלב בתפריט היומי שומן מהסוג ה"בריא":אבוקדו, שמן זית, טחינה, וכו'..

למעלה