מס' שאלות

mayamel

New member
מס' שאלות

האמת היא שאני מעריצה שרופה של פינק פלויד (הייתי בהופעה של ווטרס-פיצוץ!) בכל מקרה יש כמה שירים של לד זפלין ששמעתי וממש אהבתי. מי בעיקרון הסולן פלנט או פייג'? כמה דיסקים הוציאה הלהקה?. האם הם עדיין מופיעים סולו כל אחד מהם? איזה דיסק הכי פופולרי שלהם? מאיזו שנה הם מופיעים?

Aeroguy

New member
../images/Emo13.gif ברוכה הבאה!

אני שמח לשמוע שאהבת שירים של זפלין! ובקשר לשאלותייך: סולן הלהקה היה רוברט פלאנט. הגיטריסט - ג'ימי פייג'. הבאסיסט\קלידן ג'ון פול ג'ונס והמתופף ג'ון בונהאם. הלהקה הוציאה 8 אלבומי אולפן, אוסף של שירים נדירים (Coda), ו-3 אלבומי הופעה (אחד מהם פסקול של סרט שעשו על הלהקה בשנות השבעים). יש גם עוד חמישה אלבומי אוסף שונים. הן לרוברט פלאנט והן לג'ימי פייג' יש קריירות סולו: רוברט פלאנט הוציא תשעה אלבומי סולו, וכעת יש לו להקה בשם The Strange Sensation. ג'ימי לא עושה כעת משהו מיוחד, אך פה ושם יש לו פרוייקטים (בין היתר אלבום הופעה מעולה עם ה-Black Crowes בשם Live At The Greek). גם ג'ון פול ג'ונס לא עושה יותר מדי בימים אלה. ג'ון בונהאם מת בשנת 1980, מה שהביא לפירוק הלהקה. לאורך שנות התשעים ג'ימי פייג' ורוברט פלאנט גם הופיעו ביחד ואף הוציאו 2 אלבומים. בקשר לפופולריות, זאת שאלה קשה... בעיקרון, כל ששת אלבומיהם הראשונים נחשבים לפופולרים (1, 2, 3, 4, Houses Of The Holy, Physical Grafitti). עם זאת, יש גם כאלה שמחשיבים את שני האלבומים האחרים שלהם למעולים (Presence ו-In Through The Out Door). בקיצור... כולם מומלצים!
ובקשר לשאלתך האחרונה: לד זפלין קמו והחלו להופיע בשנת 1968, כאשר ג'ימי פייג' הקים אותה מחורבות להקתו הקודמת, אחת הלהקות הגדולות של שנות השישים - The Yardbirds. כאמור, הלהקה הפסיקה להופיע והתפרקה בשנת 1980 עם מותו של המתופף, ג'ון בונהאם.

Mena Rea

New member
התשובה של אירוגאי מצוינת

רק שיש לי כמה שאלות בנוגע לכך: 1.האם לדזפ לא הוקמו בשנת 67 (ואולי רק שמם שונה מ-The new Yardbirds ללז זפלין? 2.מה בדיוק הופך את ההקמה של לדזפ להקמה מחורבות ה-Yardbirds, פרט לעובדה שג'ימי פייג' היה חבר בראשונה ועבר לשניה, ושחלק מהלחנים נכתבו על ידו כשעוד היה בראשונה? תודה.

AeroTom

New member
זפלין הוקמו ב-68...

כדי להשלים את ההופעות של ה-Yardbirds בסקנדינביה, וככה קרה המעבר מה-Yardbirds לזפלין, עם ג'ימי פייג' והמנהל פיטר גראנט, שנשארו מה-Yardbirds והקימו את הלהקה החדשה שתהיה לד זפלין.

Aeroguy

New member
מעבר לכך:

בהתחלה הם קראו לעצמם The NEW Yardbirds, בשביל שאנשים יבינו שזה לא היארדבירדז המקוריים, אבל גם לא להקה חדשה לגמרי - אלא "הגרסא החדשה" של היארדבירדז. אחרי כמה חודשים הם החליטו לשנות את שמם ל- Led Zeppelin.

AeroTom

New member
ב-19 באוקטובר 68 בעיקרון הייתה הפעם

האחרונה שהם הופיעו בתור New Yardbirds, בהופעה באוניברסיטת ליברפול. 6 ימים אחר כך הם כבר עלו בתור Led Zeppelin.

odelia a

New member
שאלה[=

סליחה על הבורות אבל.. האם חברי הלהקה עוד חיים? אני יודעת שהמתופף בונהאם מת.. אבל ג'ימי רוברט וג'ון?

AeroTom

New member
ברוכה הבאה

ענו לך כבר על השאלות ואנחנו כאן גם בשביל כל שאלה שתהיה בעתיד הקשורה ללהקה. את מוזמנת להישאר כאן איתנו

FuNky M0nK

New member
אם כבר שאלות

יש לי שאלה. השיר american woman הוא של guess who, ככה לפחות הבנתי. אבל היום שמעתי גירסא שיכולתי להשבע שזה קול זהה לקול של רוברט. היה לזפלין גירסא לזה? או שרוברט שר את זה מתישהו? תודה רבה

AeroTom

New member
הייתה פעם אחת לפחות

שזפלין ביצעו את השיר בהופעה בתוך Medley של Communication Breakdown ב-1970. לגבי רוברט אני לא יודע, אבל אולי הוא גם עשה זאת בהופעה מתי שהוא. למרות שאני בספק. בכל אופן של זפלין ההכנסה בלייב מ-Medley הזה קרתה פעם אחת לפחות. הם כמובן לא הקליטו מעולם את השיר או שקיימת גרסה של זה שלהם.

FuNky M0nK

New member
אתה יודע מה

שמעתי את השיר שוב. זה לא רוברט, אבל הדמיון בין הקולות מדהים! יש רגעים שזה ממש נשמע כאילו זה רוברט.

Aeroguy

New member
The Guess Who

להקה נפלאה, ומאוד מאוד מאוד מומלצת! ובהחלט יש דמיון בקולות. במיוחד אני ממליץ על אלבום ההופעה שלהם Live At The Paramount. השיר הפותח, Pain Train, הוא אחד השירים החזקים בכל הזמנים לטעמי (מבחינת רגש ועוצמה של המוזיקה), ובכלל, זה אחד מאלבומי ההופעה הכי לא מוערכים.

קניתי לא מזמן תקליט אוסף שלהם..

לא העמקתי בהם, אבל עומק יש בהם (שנון, לא?). שמתי לב ש"המי" עשו קאבר לשיר שהם עשו קאבר לאומן אחר- "Shakin' All Over". הם משהו ממש מניאקי כזה, פסיכדלי, למרות שהלהקה בכלל מקנדה.. אבל עדיין להקה ממש מעניינת.

למעלה