מס שבח - נושא ממש ממש לא ברור

מס שבח - נושא ממש ממש לא ברור

אבקש עזרה ממי שמבין... אנחנו זוג צעיר , רכשנו את דירתנו לפני 2.5 שנים , דירה ראשונה. הדירה עלתה 740,000 ש"ח (לא כולל הוצאות נלוות) אנו מעוניינים למכור ולרכוש דירה אחרת. מכל מה שקראתי בנושא מס שבח לא הצלחתי להבין האם אנו נצתרך לשלם או לא ואם כן כמה אחוזים ובגין איזה סכום? את הדירה נוכל למכור בערך ב 1,220,000 ש"ח. אשמח לקבל תשובות תודה

michael48

New member
הדרך הנכונה

היי טולי חתולי, ראשית, בעניין רכישת ומכירת דירה יד שניה, אני ממליץ לך לקרוא מאמר זה. שנית, חוק מסוי מקרקעין מורכב מאוד וגם משפטנים מנוסים, טועים בו לעיתים. עם זאת, במקרה שלך, הנסיבות פשוטות והרכישה בוצע לא ממזמן ולכן, השבח יהיה 25% מהשבח בפועל, קרי, ההפרש האינפלציוני בין מחיר הרכישה למכיר הקנייה, בניכויי ההוצאות המותרות בחוק. אשמח לסייע בכל שאלה נוספת, מיכאל

cpini

New member
יותר מידע תמצא בפורום של נדל"ן בהנהלת אבי שנע

ולניסיוני האישי מס שבח משולם עבור הרווח שבין רכישה ומכירה (50%) ככלל. עם זאת קיימים מספר פטורים שהעיקרי בהם הוא זכאי למכור אדם בפטור ממס שבח בתנאי שבארבע השנים האחרונות לא מכר דירה מכאן שאתה פטור מתשלום שכן לפי דברך זאת הדירה הראשונה שקניתה בחיים אז במשך ארבעת השנים האחרונות לא מכרתה דירה לכן אתה פטור ממס שבח עם זאת פנה לייעוץ אצל עורך דין בהצלחה

2 תגובות - כל אחת תשובה שונה ../images/Emo4.gif

לפי הבנתי אני מסכימה עם תשובתך שמגיע לנו פטור מכיוון שזאת דירתינו הראשונה ולמרות שאנחנו מוכרים אותה תוך זמן קצר. אבל המשיב מעלייך מערער את בטחוני בנושא זה... אז תודה לשניכם ואבקש עוד תגובות המסכימות עם תשובתך או תשובתו. תודה

תשובה

אכן קיים פטור אחת ל-4 שנים ללא כל קשר כמה דירות נמצאים בבעלותכם. קיימים פטורים נוספים אך זה הנפוץ ביותר. כמו כן, באם אתם רוכשים דירה ומוכרים כאמור תוך שנתיים ממועד הרכישה רשויות הנמס יראו אתכם בעלי דירה יחידה ואז תהנו מההטבות בהתאם קרי עד למחיר רכישה של מליון וקצת תהיו פטורים ממס רכישה. אלה הם מדרגות מס. תלוי בכמה תרכשו את הדירה החדשה. בהצלחה. אין באמור משום ייעוץ משפטי מסוג שהוא.

bennymo0

New member
מכירת דירה שניה תוך שנתיים.

היו לי שתי דירות , רשומות אלי עשרות שנים . מכרתי דירה אחת לפני שנתיים וחצי ועכשיו אני רוצה למכור את השניה. אם אני אשלם יותר מס, או לחכות. תודה.

למעלה