מס State ו County

Fellowship

New member
מס State ו County

1. כרגע המצב שלנו פשוט, רק אישתי עובדת (J1), יש פטור לשנתיים ממיסים פדראלים,
יש לשלם מס ל State ול County עצמאית (התשלום הוא לשניהם יחד), ודו"ח שנתי ל IRS ול State (להבנתי).
האם יש טעם שרואה חשבון יטפל בכך בתשלום או שזה אמור להיות מאוד פשוט?

2. העבודה החלה במאי השנה, לא שילמנו מס מקומי ביוני וגם לא בספטמבר, מכיוון שעדיין לא היתה הדרכה בנושא ב NIH, שבוצעה לאחרונה.
הוסבר לנו שזו לא בעיה ועקרונית הרשות סלחנית בנושא, במיוחד לבעלי ויזות זמניות.
כעת נרשמנו לאתר כדי לבצע תשלום, כולל רטרואקטיבי,, אבל התאפשר לנו לשלם רק עבור הרבעון הנוכחי, ללא רטרו, בוצע.
האם המשמעות היא שפשוט נשלם את כל מה שפספסנו בדו"ח הסופי של ה State לשנת 2017?

3. נאמר לנו שיש לנו פטור ממיסים פדראלים למשך שנתיים, האם צריך לבקש/לקבל אישור רשמי לכך,
או שזה פשוט יבוא לידי ביטוי בדו"ח השנתי שנגיש ל IRS? (להבנתי צריך להגיש דו"ח גם אם אין צורך לשלם).
אגב, מתי מגישים את הדו"ח השנתי ל IRS? עד ה 15 לאפריל של השנה העוקבת?

naf86

New member
2 הסנט שלי

לא עדיף בשביל השקט הנפשי ללכת לרואה חשבון שיטפל בהכל?

Fellowship

New member
למה שיהיה חוסר שקט נפשי אם מטפלים לבד במידה וזה פשוט?

naf86

New member
אם זה פשוט, למה לא?

אבל אם יש סיבוך, לא עדיף שאיש מקצוע יגבה אותך?

John the Savage

New member
תשובות

1. מכיוון שאישתך מדווחת כ-Non-Resident-Alien וכל מה שיש לכם זה הכנסות שלה, זה יהיה מאד פשוט. יש תוכנות כגון Glacier שמתמחות בנושא מיסוי חייזרים שהם לא תושבים, ויודעות גם לטפל באמנת המס וכו'. אם אצלכם זה דומה למה שעושים באוניברסיטאות, היא תקבל גישה לתוכנה כזו בחינם. אם לא, אפשר לקבל גישה לתוכנה גם באופן פרטי תמורת תשלום קטן.

לא רואה צורך ברו"ח במקרה שלכם. מה גם שחלק גדולה מהרו"ח לא ידעו לטפל בכם.

2. אכן, תתחשבנו עם הרשויות המקומיות בדו"ח המס השנתי בסוף השנה.

3. תוכנה כדוגמת Glacier תבקש ממכם את כל המידע הרלוונטי ותדע להחיל אוטומטית את אמנת המס על הדו"ח. והדד-ליין זה אכן ה-15 באפריל.

Fellowship

New member
1. מדוע שאצטרך תוכנה?

האם לטובת הדיווח הרבעוני או לטובת הדו"ח השנתי?
אם זה לטובת הדיווח הרבעוני, יש לנו דף הסבר מה NIH, זה די פשוט האמת, כולל דוגמאות.
בנוסף, יש סימולטור באתר של דיווח המס במרילנד,
דיווחתי היום לאחר שביצעתי את החישוב בעצמי ולאחר מכן הרצתי את הסימולטור שהציג את אותה התוצאה ברמה של הסנט, לכן נראה לי שלפחות לטובת הדיווח הרבעוני זה פשוט.
בנוגע לדו"ח השנתי אין לי מושג מכיוון שטרם עשיתי.
&nbsp
2. להבנתי בכל שנה מגישים 2 דו"חות נפרדים, אחד ל IRS ואחד ל State
והתאריך האחרון להגשה (ללא בקשת דחיה) של שני הדוחו"ת הוא זהה, ה 15 באפריל.
האם כל המשפט הזה מדוייק?
&nbsp
תודה!

Gidi Shemer

New member
כן

עוד נקודה קטנה. אשתך משלמת כעצמאית או כשכירה?
אם היא משלמת estimated taxes כשכירה, היא יכולה פשוט לשלם סכום גבוה יותר ברבעון הבא, שיכסה את מה שהיתה אמורה לשלם ברבעונים שהיא פספסה.

בכל מקרה, היות וזו שנה ראשונה, גם אם יהיו הפרשי מס גדולים בין התשלום שהיא עשתה במשך השנה והתשלום שאותו היא תצטרך לעשות בדוח השנתי, לא ידרשו ממנה קנס על הפער

Gidi Shemer

New member
ובעצם

גם אם היא שכירה לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. אני לא מומחה בתחום, אבל אפשר לעדכן את ה- w-4 ולשם יותר לקראת סוף השנה

Fellowship

New member
כשכירה, משלמת Estimated Tax, מה שמוזר מבחינת התאריכים הוא

אלו התאריכים:
http://taxes.marylandtaxes.com/Indi...ed_Tax_Payments/Estimated_Tax_Due_Dates.shtml

קצת מוזר שהתשלומים הרבעוניים הם באפריל, יוני, ספטמבר ובסוף (אם יש צורך) אז ינואר.
בד"כ תשלומים רבעוניים הם אפריל, יולי, אוקטובר ואז ינואר.

You should file your quarterly estimated tax payments using Form 502D, Declaration of Estimated Tax (or your preprinted voucher Form 502DEP) with your payment by the following dates:
First quarter - April 15, 2017
Second quarter - June 15, 2017
Third quarter - September 15, 2017
Fourth quarter - January 15, 2018
If the due date falls on a Saturday, Sunday or legal holiday, then the return or voucher would be due on the next business day.
If you file your first three quarterly payments, you don’t have to file and pay the fourth quarter estimated payment due on January 15 as long as you file your final individual return before January 31 and pay your full balance due with that return.

Gidi Shemer

New member
אז לא מורידים לה מס מהמשכורת?

מדוע היא זו שמשלמת estimated במקום שהמעסיקים יורידו לה מס כל חודש בחודשו?

Fellowship

New member
תיקון טעות

בעוד מספר חודשים היא אמורה לעבור להיות עובדת שכירה לכל דבר במשרה מלאה (FTE),
בינתיים, מאז שהגענו ונכון לעכשיו, היא לא מקבלת תלוש שכר, אלא Stipend.

Boston Guy

New member
אז אל תשתמש בתכנה. וגם לא באיש מקצוע.

אין לי מושג אם ואילו מקורות הכנסה יש לכם מעל ומעבר למשכורת של אישתך (למשל אם אתם מקבלים שכר דירה על נכס בישראל, יש לכם חשבונות השקעות, נכנס כסף ממקורות כאלו ואחרים), ואילו נכסים פיננסיים יש לכם מחוץ לארה"ב שמחוייבים בדיווח (ויש לפחות 2 סוגי דיווח שונים - ה FBAR והטפסים הייעודיים שמוגשים עם דיווחי המס).

אם אתם באמת "ערום וערייה", נטולי נכסים פיננסיים והכסף היחיד שנכנס הוא המשכורת של בת זוגך - אז המקרה שלך הוא פשוט, וסביר שהדיווח שתוציא פחות או יורת "יחזיק מיים".

אבל אם - כמו אצל רובינו - המקרה שלך פחות פשוט, זה קצת יומרני להכריז שאתה מבין לחלוטין את ה TAX CODE הפדראלי והמקומי ולכן "יכול לבד".

Fellowship

New member
יש לנו חסכון בישראל וגם הכנסה משכר דירה בישראל

בכל זה מטפל רואה החשבון המגיש עבורינו דו"ח מס שנתי בישראל,
להבנתי זה לא קשור לתשלום המס הרבעוני ל State וגם לא לדו"ח השנתי בארה"ב.

liviur

New member
אז אתה מבין לא נכון

בהחלט צריך להצהיר על חלק מהדברים פה כמו שבוסטון אמר.

Fellowship

New member
כן, אבל להבנתי זה מסתכם בהצהרה בדו"ח השנתי שאמלא כאן, לא?

אנחנו לא משלמים מיסים פדראלים, אלא רק מגישים דו"ח שנתי (למרות שאין תשלום),
ובו נכלול את מה שהדו"ח ידרוש לכלול, בישראל ובארה"ב.
&nbsp
אנחנו משלמים מיסים ל State ול County, את זה אנו מבצעים דרך האינטרנט,
וגם כאן, דו"ח שנתי.
&nbsp
פספסתי משהו?

Boston Guy

New member
כדי לדעת אם פספסת משהו צריך בעל מקצוע מוסמך.

וכזה - למיטב ידיעתי - יש רק אחד כאן בפורום.
יש למעלה מ 70,000 עמודים שרלוונטיים ל PERSONAL TAX RETURNS ב TAX CODE הפדראלי. בלי לדבר בכלל על החוקים של ה STATE וה COUNTY.

אני, אישית, משתמש בשרותי בעל מקצוע מהיום שבו התחלתי להגיש דו"חות מס בארה"ב - לפני 20 שנה ואסימון. לשמחתי - זה עדיין אותו בעל מקצוע שאיתו התחלתי את הדרך. הוא כבר יכול היה לצאת לגמלאות לפני כמה שנים, אבל הוא טוען שהוא עדיין נהנה לשרת את הלקוחות הקבועים שלו, ועדיין בא לעבודה.

Fellowship

New member
זו תשובה של Text Book, אני מחפש משהו שונה

בישראל, במקביל לעבודתי בתחום שונה לחלוטין, ניהלתי את העוסק המורשה של אישתי.
בסוף העברתי את הנושא לרואה חשבון, לא מכיוון שזה היה מורכב, אלא מכיוון שהיה לי פחות זמן לעסוק בנושא.
&nbsp
גם אז אפשר היה לומר שתמיד עדיף בעל מקצוע שזו עבודתו וזה תחום התמחותו, זה תמיד נכון.
&nbsp
אני מנסה להבין עד כמה המצב שלנו עכשיו מצדיק איש מקצוע,
אם יש לנו פטור ממיסים פדראלים ורק צריך להגיש דו"ח עם הפרטים הנדרשים,
לשלם מס State רבעוני (אני כבר מבצע) ולהגיש דו"ח ל State, זה לא נשמע לי סיפור.
&nbsp
מצד שני, אני חדש כאן ולכן מנסה לקרוא את דעת בעלי הניסיון.

Boston Guy

New member
מדוע אתה חושב שיש *לכם* פטור ממיסים פדראליים?

לבת הזוג שלך יש פטור ממיסים פדראליים. לך - להבנתי - אין פטור כזה.

ואם כבר אחזנו בעניין - מדוע אתה חושב שאתם יכולים להגיש דו"ח מס משותף?
כמה שקראתי כאן בשירשורים בנושאי מחזיקי ויזה J, אם יש לך הכנסות משל עצמך בזמן שאתה גר בארה"ב הסטטוס של אישתך גורם לכך שאתם תצטרכו להגיש דו"ח נפרד לכל אחד מכם.

Fellowship

New member
מכיוון שאישתי היא J1 ואני לא עובד

למעלה