מעבדים לניידים.

נפטון 100

New member
מעבדים לניידים.

דבר ראשון אני יודע שלא לגעת בסלרון כי זה סלרון והוא סתם עצלן כמו במחשב ביתי. כיום אני יודע שיש פנטיום 4 לנייד אבל עם בעיות חימום ולכן ישנו גם את הסנטרינו יש משהו שנקרא דותן ואת האחרון (בנתיים) סונומה. מה ההבדל בין דותן לסונומה? ומה ייחודי בסנטרינו שהוא מיוחד לניידים? כמו כן מה זה 725 או 735 צ'יפים של מה?? תודה

Ixion

New member
בקצרה:

סנטרינו זאת פלטפורמה שמשלבת מעבד פנטיום M (מסוג בניאס) עם כרטיס אלחוטי ומערכת צ'יפים כלשהי (לחסכון באנרגיה?). סונומה זה יעני "הדור השני" של סנטרינו, עם פנטיום M (מסוג דותן, הפעם), כרטיס אלחוטי ומערכת צ'יפים משודרגת. יש לציין שאפשר להתקין מעבד מסוג דותן על סנטרינו, אבל לא תראי מעבד מסוג בניאס על סונומה. ההבדל בין בניאס ודותן זה level two cache שלהם. בבניאס זה מגה אחד (בדומה לפנטיום 4), ובדותן זה 2 מגה (בדומה לפנטיום 4 extreme edition). יש עוד כל מיני שינויים קטנים שאני לא ממש בטוח בהם... בקצרה, Level two cache זה אחד הדברים היותר חשובים בבחירת מעבד, ויש לו השפעה דרסטית על הביצועים. מעבדי אינטל מקבלים מספור לפני הדגם והמהירות שלהם. 725 זה דותן במהירות 1.6 ג'יגה-הרץ, 735 זה דותן ghz1.7, וכן הלאה.

למעלה