מעבד + קירור משוחרר מדיי? (ושאלה נלווית בעניין צירוף סרטון)

נוף-צלול

Active member
אתמול יצא לי לאתחל את המחשב (נייח, וינ 10). לפני שעלה יצאה לרגע הודעה שהמעבד חם מדיי, ושאולי צריך לחזק אליו את יחידת הקירור, או משהו כזה. כעבור רגע הווינ' עלה בסדר.
בבדיקה הטמפרטורה באמת גבוהה (66-67 מעלות, צבע כתום, קרוב לגבול העליון).
ניקיתי את המחשב ושמתי לב שכל היחידה מאד חופשית ייתכן שכך צריך וזה למניעת רעש. אבל אולי זה לא בסדר?
אגב, אי אפשר לצרף באתר הזה קבצי mp4 ? - מנסה לצרף סרטון כאנימציית גיפ וגם כמצגת פאוארפוינט
תודה רבה ושבת שלום

קבצים מצורפים

• tempr.pptx
    KB 774.1 · צפיות: 3
  • tempr_30.gif
    tempr_30.gif
    KB 734.3 · צפיות: 6

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אתמול יצא לי לאתחל את המחשב (נייח, וינ 10). לפני שעלה יצאה לרגע הודעה שהמעבד חם מדיי, ושאולי צריך לחזק אליו את יחידת הקירור, או משהו כזה. כעבור רגע הווינ' עלה בסדר.
בבדיקה הטמפרטורה באמת גבוהה (66-67 מעלות, צבע כתום, קרוב לגבול העליון).
ניקיתי את המחשב ושמתי לב שכל היחידה מאד חופשית ייתכן שכך צריך וזה למניעת רעש. אבל אולי זה לא בסדר?
אגב, אי אפשר לצרף באתר הזה קבצי mp4 ? - מנסה לצרף סרטון כאנימציית גיפ וגם כמצגת פאוארפוינט
תודה רבה ושבת שלום
יא חביבי כל הקירור הזה לא יושב טוב..לא ברור אם זה רק המאוורר ..בעל מקרה צריך קירור טוב יציב הוא לא אמור לזוז בכלל..בעיקר בחיבור למעבד...
הייתי קונה חדש...עם משחה טרמית מנקה את המעבד טוב עם אלכוהול , אם יש משחה על הקירור החדש מה טוב..אם לא אז לרכוש ליישם..ולהרכיב את המאוורר כהלכה, אם אתה לא יודע איך קח אותו לחנות בו אתה קונה מאוורר שירכיב לך זה 5 דקות עבודה...זה חשוב להרכיב נכון מעבד, חם לא יעיל ומקצר חיי מעבד! לא טוב לשאר הרכיבים מסביב וכמובן לא נותן את היכולת האמיתית של המעבד...
הנה קירור כמו שלך 48 ש"ח בהחלט שווה לרכוש חדש

יש אותו מן הסתם בעוד חנויות הוא קירור בסיסי סביר.

נערך לאחרונה ב:

HelpSupport

Active member
חשוב היה לציין איזה מעבד יש במחשב ואיזה דור !!! יש מעבדים של אינטל שמפיקים חום גבוהה גם במצב התחלתי.

מראות עיני ב-GIF - מה שזז זה רק המאוורר ומחובר לגוף הקירור עם בולמי גומי - אז בוודאי שזה יזוז. אם גוף הקירור (גוף האלומיניום) מחובר היטב - אין צורך לבצע דבר.

נוף-צלול

Active member
חשוב היה לציין איזה מעבד יש במחשב ואיזה דור !!! יש מעבדים של אינטל שמפיקים חום גבוהה גם במצב התחלתי.

מראות עיני ב-GIF - מה שזז זה רק המאוורר ומחובר לגוף הקירור עם בולמי גומי - אז בוודאי שזה יזוז. אם גוף הקירור (גוף האלומיניום) מחובר היטב - אין צורך לבצע דבר.
תודה רבה!!
המעבד הוא לדעתי איכותי: Intel Core i7 9700 @ 3.00GHz ובהמשך כתוב: Coffee Lake 14nm Technology
תודה רבה לך! שבוע טוב!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה רבה!!
המעבד הוא לדעתי איכותי: Intel Core i7 9700 @ 3.00GHz ובהמשך כתוב: Coffee Lake 14nm Technology
תודה רבה לך! שבוע טוב!
המעבד חם לו מידי..בפירוש. טוב ששאלו על הדגם..המאוורר שיש לך בסיסי מידי למעבד כזה חזק...אז אני הייתי בכלל שם חדש..וטוב יותר , אפילו אם לא עושים המהרה זה טוב לשמור טמפרטורה נמוכה ככל הניתן.. עקרונית כ10 מעלות מעל טמפרטורת החדר עם קירור טוב. כמוכן אם כבר פתחנו צריך קירור טוב למארז עצמו גם .
משהו טוב וסביר במחיר בקישור. זה קירור בסיסי ..יש יותר טובים כמובן או קירור נוזלי שיותר אידיאלי אפילו...

נערך לאחרונה ב:

HelpSupport

Active member
המעבד חם לו מידי..בפירוש. טוב ששאלו על הדגם..המאוורר שיש לך בסיסי מידי למעבד כזה חזק...אז אני הייתי בכלל שם חדש..וטוב יותר , אפילו אם לא עושים המהרה זה טוב לשמור טמפרטורה נמוכה ככל הניתן.. עקרונית כ10 מעלות מעל טמפרטורת החדר עם קירור טוב. כמוכן אם כבר פתחנו צריך קירור טוב למארז עצמו גם .
משהו טוב וסביר במחיר בקישור. זה קירור בסיסי ..יש יותר טובים כמובן או קירור נוזלי שיותר אידיאלי אפילו...

עקרונית מסכים לדבריך, אולם פתרון גוף הקירור שהצעת פחות טוב מגוף הקירור שאציע בקישור - גם זול יותר.

הסיבות - לגוף הקירור של Antec (בהצעה שלי) יש יותר צינורות וכל הבסיס התחתון עשוי כולו נחושת.

נוף-צלול

Active member
עקרונית מסכים לדבריך, אולם פתרון גוף הקירור שהצעת פחות טוב מגוף הקירור שאציע בקישור - גם זול יותר.

הסיבות - לגוף הקירור של Antec (בהצעה שלי) יש יותר צינורות וכל הבסיס התחתון עשוי כולו נחושת.
תודה רבה ירון! תודה רבה HelpSupport!
אנסה להגיע היום לחנות מחשבים ולראות על מה אפשר להניח יד.
תודה לכם אנשים יקרים!

נוף-צלול

Active member
תודה רבה ירון! תודה רבה HelpSupport!
אנסה להגיע היום לחנות מחשבים ולראות על מה אפשר להניח יד.
תודה לכם אנשים יקרים!
עדכון: מפתיע, קצת עצוב והרבה שמח:
הנה העדכון: הצלחתי להגיע היום לסניף אייבורי וקניתי קירור Arctic Freeezer 34
בבית פתחתי וחשכו עיניי: חשבתי שזה שניים-ארבעה ברגים+משחה תרמית+קונקטור לחשמל.
והנה בתוך הקופסה של המקרר מצורפת עוד קופסה קטנה עם איזה 20 חלקים קטנים, אולי יותר, שנראה לי משימה רצינית ומסובכת להרכיב הכל. ממש פאזל.
אזדקק להסבר מפורט וכנראה למעבדה.
ליתר ביטחון עד שאחשוב בזהירות מה עושים, הידקתי חזרה כמה שאפשר את שני הברגים של המקרר הקיים אצלי.
וראה זה פלא: הטמפרטורה ירדה באיזה 25 מעלות!!! (צמורפת תמונה)
אז בינתיים נסעתי לחינם (אמנם שילבתי זאת עם עוד כמה דברים שהייתי צריך) ושילמתי על מקרר, אבל כרגע נראה לי שהבעיה פשוט נפתרה באמצעות הישן!
אז זה מפתיע, קצת עצוב ואולי גם מאד שמח, אם הטמפר באמת תישאר סבירה מאד ללא כל החלפה.

קבצים מצורפים

• kerur.jpg
    kerur.jpg
    KB 29 · צפיות: 1
נערך לאחרונה ב:

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
עדכון: מפתיע, קצת עצוב והרבה שמח:
הנה העדכון: הצלחתי להגיע היום לסניף אייבורי וקניתי קירור Arctic Freeezer 34
בבית פתחתי וחשכו עיניי: חשבתי שזה שניים-ארבעה ברגים+משחה תרמית+קונקטור לחשמל.
והנה בתוך הקופסה של המקרר מצורפת עוד קופסה קטנה עם איזה 20 חלקים קטנים, אולי יותר, שנראה לי משימה רצינית ומסובכת להרכיב הכל. ממש פאזל.
אזדקק להסבר מפורט וכנראה למעבדה.
ליתר ביטחון עד שאחשוב בזהירות מה עושים, הידקתי חזרה כמה שאפשר את שני הברגים של המקרר הקיים אצלי.
וראה זה פלא: הטמפרטורה ירדה באיזה 25 מעלות!!! (צמורפת תמונה)
אז בינתיים נסעתי לחינם (אמנם שילבתי זאת עם עוד כמה דברים שהייתי צריך) ושילמתי על מקרר, אבל כרגע נראה לי שהבעיה פשוט נפתרה באמצעות הישן!
אז זה מפתיע, קצת עצוב ואולי גם מאד שמח, אם הטמפר באמת תישאר סבירה מאד ללא כל החלפה.
חחח קנית קירור טוב. אל תתרגש לא צריך את כל החלקים יש גם חלק מהם ל AMD החיבור פשוט ..עדיין רצוי שתחליף אם כבר רכשת...
הנה מדריך וידאו פשוט לזה...כמה חלקים והרכבה קלה..תעשה בדיוק חשובה ההצלבה והאופן בו מבריגים שיצא אחיד המגע..
זה טוב שהסתדר השאלה אם זה יחזיק..קנית כבר תחליף הסיכון למעבד לא שווה לשחק עם הקירור...
וידאו התקנה קלה:

תעדכן..:)

נוף-צלול

Active member
חחח קנית קירור טוב. אל תתרגש לא צריך את כל החלקים יש גם חלק מהם ל AMD החיבור פשוט ..עדיין רצוי שתחליף אם כבר רכשת...
הנה מדריך וידאו פשוט לזה...כמה חלקים והרכבה קלה..תעשה בדיוק חשובה ההצלבה והאופן בו מבריגים שיצא אחיד המגע..
זה טוב שהסתדר השאלה אם זה יחזיק..קנית כבר תחליף הסיכון למעבד לא שווה לשחק עם הקירור...
וידאו התקנה קלה:

תעדכן..:)
תודה רבה. אעדכן, אבל כרגע זה פחות דחוף לי, אז כשקצת יותר אתפנה.
תודה רבה!!

למעלה