מעביר לתנור אפייה ומקרוגל

• פותח הנושא stio
  • פורסם בתאריך

stio

New member
מעביר לתנור אפייה ומקרוגל

האם כדאי לחבר מעביר של 4 שקעים ולחבר עליו תנור אפייה ומקרוגל או לקרוא לחשמלאי כדי שיתקין עוד נקודת חשמל? פשוט יש לי נקודת חשמל אחת ואני צריך לחבר אליה תנור אפייה ומקרוגל. תודה מראש.

ואפילו חובה, (כמעט!). ראה ציטוט:

להלן ציטוט מתוך הרבעון פאזה אחרת, גליון מס' 68 ע' 47: לאור המודעות למגמת הרחבת מצאי המכשירים החשמלים במשקי הבית בארץ, הכינה ועדת ההוראות לביצוע עבודות חשמל שליד משרד התשתיות הלאומיות תיקון לתקנת משנה 10 (ד') בתקנות בדבר מעגלים סופיים כללהלן: "מספר מעגלים סופיים במתקן ביתי": "כל מכשיר חד מופעי, קבוע או נייח, בעל הספק מבוא העולה על 2 קו"ט כגון מכונת כביסה, מכונת ייבוש, מדיח כלים, תנור בישול או אפיה, תנור אוגר חום או מזגן אוויר וכן דוד לחימום מים בעל בידוד תרמי ודוד שמש, יוזן ממעגל סופי בלבדי עבורו; מעגלים אלה לא יכללו במספר המזערי הנדרש של מעגלים סופיים" יוסי

מיקרוגל 2KW ? בואו ניתן עצות מעשיות . אתם יודעים טוב מאוד שלא פשוט להעביר עוד קו. אפשר בשלב ראשון לברר את ההספקים.(לי למשל יש מיקרוגל 2KW שהוא גם תנור, אבל רוב רובם של המיקרוגלים הם בהספק נמוך בהרבה). ואז , ליעץ מבלי להכניס את השואל להוצאות . ולדעתי הוא התכוון לשקע נוסף מקבילי.

חובב ציון, למה קיצורי דרך, אילתור?

ראשית מן האספקט הפורמלי כפי שנאמר לעיל על פי חוק על השקע לתנור אפיה להיות מוזן ממעגל סופי מיוחד. כלומר, אף לא שקע או צרכן נוסף על אותו מעגל. כך גם למיקרוגל. הספקו של כל אחד מהם כ 2.5KW ועוד המקרר זה ביחד 5.5KW. האם נראה לך שזו התקנה נכונה ובטוחה למתקן ביתי? בשום אופן. המלצתי היא איפוא כדלקמן: חלופה א': להתקין מעגל נוסף (סופי) מהלוח הדירתי עבור המיקרו גל. חלופה ב': להשאיר את המצב כמו שהוא ולא לעשות שימוש בו זמנית בתנור האפיה והמיקרוגל. את המעביר להסיר לחלוטין. בכל מקרה שקע המקרר לא יכול להשאר על אותו מעגל ויש לנתקו ממעגל התנור למעגל אחר שלבטח קיים במיטבח. יוסי

stio

New member
אי אפשר לנתק את המקרר

כי יש לו מקום מיוחד במטבח וכנ"ל למיקרוגל ולתנור אפייה יש מקומות מיוחדים בארונות המטבח. חוץ מזה המקרר והמיקרוגל עבדו ככה 12 שנים על אותו קו חשמל ועכשיו חיברתי לשם גם את התנור וכבר שבוע אין בעיות. הפחת לא קפץ גם כאשר המקרר, המיקרוגל והתנור אפייה עבדו ביחד ועל הפחת רשום 16A. (המיקרוגל והתנור אפייה מחוברים ע"י מעביר של 4 שקעים כי אין ברירה). ככה הקבלן תיכנן את הדירה וזה מאוד מסובך להעביר עוד קו חשמל לתנור או למקרר. חוץ מזה אין יותר בעיות כי לקומקום החשמלי יש מעגל בנפרד, למזגן יש מעגל בנפרד ככה גם לדוד שמש, לתנור חימום במקלחת, למכונת כביסה לכולם יש מעגל בנפרד.

אם אי אפשר...

אם אי אפשר אז מוותרים על משהו. תנור אפיה או מיקרוגל? שאלת שאלה וקיבלת את כל התשובות. הבית שלך, תעשה בו מה שאתה רוצה, אחר כך אל תגיד לא ידעתי!!! בהצלחה, יוסי.

stio

New member
קו חשמל

לאותו קו חשמל אצלי בדירה מחוברים המקרר, תנור אפייה ומיקרוגל כאשר למקרר יש שקע נפרד ולתנור האפייה ולמיקרוגל יש שקע אחר שאליו חיברתי מעביר. רציתי להזמין חשמלאי כדי שיעשה שקע נוסף על אותו קו חשמל כך שלתנור ולמיקרוגל יהיו שקעים נפרדים. האם כדאי?

מאגר

New member
החוק מחייב כל גוף מעל 1500W קו נפרד

זה שאתם מעמיסים הרבה מכשירים על קו אחד ומגדילים את הנתיך לגדול יותר מעבר לעובי החוטים הרי שאתם מסכנים את עצמכם בשרפה שבגינה לא תקבלו פיצוי האם החוקר ל השרפה יעלה כיזה היה המקור כי זו עברה על חוק החשמל אני יודע שכל עם ישראל עובד כך אבל בגלל זה כך אנו ניראים רפובליקת MBC מניג'ינג באי קומבינה

למעלה