מעברים ושינויים בחיים

מעברים ושינויים בחיים ../images/Emo178.gif

לאחרונה חלו הרבה שינויים בחיי: עוד פחות מחודש אני הופכת להיות סטודנטית
, נפרדתי מיוזמתי מהחבר עקב דברים שהתגלו לגבי האופי שלו שלא מצאתי לנכון שמתאימים לי בקשר, התחלתי להיות אסרטיבית יותר- לעמוד על שלי מול אחותי, ויש עוד שכרגע בחרתי לא לפרט. איך מתמודדים עם כל שינוי ומעבר שכזה
מהי דרך ההתמודדות שלכם עם שינויים בחיים כמו תחילת לימודים, תחילת שירות צבאי וכו'

ניאו30

New member
אולי צריך לעשות הפרדה בין

שינויים שנכפים עלייך לבין כאלו שאת יוזמת בעצמך. להמנע כמה שיותר מהראשון ולהתחיל כמה שיותר מהשני. אפילו הפרידה מהחבר זה משהו יום,נכון?אף אחד לא כפה עלייך להיפרד ממנו. לכן,כבר בכך יש נחמה מסויימת,אני חושב. אני בעצמי גם מתחיל בקרוב דרך חדשה עם הלימודים,ובכלל כל השנה האחרונה היתה בשבילי שנת שינוי אחת גדולה.באופן כוללני משהו,אני מאוד מאוד בעד שינויים כיום,אבל יחד עם זאת צריך להבין את הקושי לשנות ולהשתנות,וזה שהמוח שלנו התרגל לצורת מחשבה מסויימת זה לב הקושי. חוץ מזה,עכשיו אני במקום בו אני רואה את הקושי שלי לשנות דברים מסויימים כאתגר בשבילי,ויותר מזה מכיוון שאני משתדל לראות בדר"כ את התמונה הגדולה אז גם ששינוי מסויים קשה לנו או אפילו לא מצליח אסור שזה יסיט אותנו מהמיקוד,והוא שהחיים(בדר"כ) תלויים בנו ובהחלטות שאנחנו לוקחים. לפעמים מצליחים,אבל לפעמים גם טועים(או מאוכזבים) ואז מנסים לשנות,וממשיכים לנסות,וממשיכים עד ש...מצליחים!

נסיכת האהבה

הדרך שלי להתמודד עם שינויים ומעברים היא לאט לאט. להתחיל להיכנס לתוך זה ולאט לבדוק את החשש, ועד כמה הוא מחובר למציאות החיצונית ולא רק למציאות הפנימית. ישנם אנשים שקופצים ראש בברכה. אני קודם בודקת עם האצבעות את חום המיים ורק אז ניכנסת.

לא לחשוב. לעשות.

היו לי המון שינויים שממש לא הצלחתי להתמודד איתם בלי לברוח להתנהגות הרסנית. וזה קרה בעיקר בגלל שכל הזמן חשבתי על גודל השינוי, ובעצם חייתי את הפחד ממנו. עכשיו, בחודש שעבר - הגיע שינוי גדול מאד. עבודה חדשה. והנה, אני מקבלת את זה בלי בריחה. איך זה? לא בדיוק ברור לי, אבל ההשערה שלי היא שזה בגלל שאני פשוט מכריחה את עצמי לא לחשוב יותר מדי. לחיות כל יום עבודה לגופו וזהו. בלי כותרות. פשוט לחיות.

ניאו30

New member
../images/Emo45.gif לא לחשוב,לעשות!!

איך עושים את זה זו כבר שאלה אחרת...אבל את צודקת.

רננהלי

New member
יפה

את באמת לא מדברת על זה כמעט בכלל. לא מספרת איך זה. כנראה זה בגלל שבחרת לעשות ולא לחשוב ולדבר. יש שני צדדים לאמירה הזו: לא לחשוב. לעשות. זה מה שאני עשיתי שנה שעברה כשהתחלתי עבודה חדשה. אבל אצלי זה היה מתוך בריחה מהתמודדות. כשלא הייתי בעבודה פשוט רציתי לשכוח. אבל זה כלל גם חוסר השקעה מצדי בעבודה בעקבות זה. והמון קושי וכאב בכל יום עבודה חדש. כל הזמן הרגשתי בהשרדות ולא נהניתי בכלל. כשלדעתי אפשר ליהנות מעבודה, אפילו אם היא קשה, במיוחד אם זה מקצוע שאדם בחר לעצמו. אז יש שני צדדים לזה. נראה לי שאת מדברת על הצד הזה שאת לא חושבת ומנתחת וחופרת, שאלו דברים שאת מזהה בתור מעכבים, אלא פשוט עושה. (ונראה לי שזה מה שאני צריכה לעשות עכשו בעצמי)

שובטמה

New member
מעברים בחיים,,,,,,,,

לקבל שהכל זמני וארעי ומשתנה והכל עובר והכל משתנה ומה שחשוב זה להיות אוביקטיבי ועיניני ולהשאר מאוזן ביחס למה שקורה כי זה נועד להשתנות.

למעלה