מעברים ושינויים

דנה2909

New member
מעברים ושינויים

לאחר הרבה הכנות, זהו, עברתי דירה, עזבתי את הבית. כתוצאה מכך, ומהטראומה שעברתי (מוזר , רציתי את זה דווקא, אז איך זה כל כך קשה...). אני לא מפסיקה לטחון שטויות. כמות הופלים שאכלתי בסו"ש האחרון לא אכלתי כל חיי. אני בתפריט הזה כבר 4 חודשים, ולרוב, התמדתי בו, הבעיה היא שאני לא שקטה, לא רגועה, ויושבת מול הטלוויזיה ומתנחמת בשטויות. איך יוצאים מזה, אני חוששת לחזור לשגרת הממתקים. עכשיו בדירה, חייבים להיות קצת כדי להגיש לאורחים, ובכוונה קניתי כאלה שאני לא אוהבת. אבל בכל זאת, אני אוכלת הרבה יותר ממקודם, גם שטויות וגם אוכל רגיל. אשמח לכל עצה. רק לא לחזור אחורה... דנה התל - אביבית

אביטל +

New member
דנה

למרות ההכנות ולמרות הרצון לעצמאות, המעבר קשה למרות שזה טוב, מתחבא בזה גם קצת רע זה כמו כל שינוי גדול בחיים העצות הכי טובה שאני יכולה לתת לך: לנסות לגלות מדוע חוסר המנוחה/רגיעה הזה מאיפה הצורך לנחמה לנסות להעסיק את עצמך ככל האפשר - לצאת מהבית, פעילות גופנית, חברים, כל דבר שיעסיק אותך

יול6

New member
מנסיון אפשר לעבור את זה

עברתי דירה
לגור עם בן זוגי לפני קצת יותר מחצי שנה ונתקלתי באותן הבעיות. הפיתוי לקנות משהו טעים סתם כדי לנשנש כשאת לבד הוא גדול. אותו הפיתרון שאת מצאת גם אני השתמשתי- לקנות לאורחים ולאחרים דברים שאת לא נוגעת בהם
. בקשר ללאכול הרבה יותר- תשני את הרגלי הקניה או את תכולת המקרר, זה עובד. ברגע שהתחלתי לקנות לפי ארוחות (לארוחת ערב צריך את זה ואת זה, ולמחר צריך עוד קצת...) ולא לכל השבוע, לא אכלתי אוכל של שבוע שלם ביומיים. המקרר נראה יותר מרווח רוב הזמן, ולא מכיל דברים "מסוכנים" ואז אפשר להתמודד. בהצלחה. יעל שמתה לוופל לימון...

הי דנה ../images/Emo13.gif

הכותרת שלך אמרה הכל: מעברים ושינויים. קודם כל, בהצלחה דנה ! אם הגעת מהחלטה לצעד כזה זה בודאי היה אחרי שכבר הבשלת והיית מוכנה לכך. רק נשאר להתרגל לשינוי... וכשלב ביניים זה רק קצת טרף לך את הקלפים. את יודעת דנה? תחשבי, זה שלב חשוב ועשית את זה! בטח מרגש, עוד צריכה להסתגל. אבל זה דבר נפלא וחיובי!! יצאת לעצמאות אמיתית! וארבעת חודשים שכבר התחלת להיכנס לתלם "לא הולכים ברגל"...כל מה שנשאר זה לראות איך מתארגנים כדי "לעזור" לשקט והרוגע הנפשי לחזור אחרי המעבר. תארגני אולי מפגש חברות, בכלל אל תשאירי לעצמך יותר מדי זמן למחשבות סרק. "סתם" ישיבה. חיכית בוודאי מ-א-ו-ד כבר לרגע הזה. מה בא לך לעשות בזמן הפנוי?? האם את מתכננת לימודים כלשהם? עבודה? יש בוודאי דברים שהיו בזוית המחשבה שרצית להגשים (לאו דווקא "גדולים"). עוד משהו, תקפידי דווקא עכשו יותר מכל על ארוחות מסודרות, ארוחה עיקרית חמה, (ספורט עשית? כמו צעידות וכו´?). הכל כדי לא להתפזר במיוחד כעת. דנה, אני מאמינה שדי מהר העניינים יכנסו לתלם החדש כי מטבענו אנחנו סתגלניים. ואל תחששי, נכונות לשינוי היתה בך (בוודאי בתוך לבך למרות כל הסחרור במעבר לא רצית להמשיך במצב הקודם), רק ששינוי בזמן הראשון נראה מפחיד מבלבל, זה הכל. ואת בעצמך תיראי שדברים מוצאים בסוף את מקומם ואת תרגישי איך את תופסת גם את האתגר וגם המיצוי כאחד מלהיות אדם עצמאי. צעד קדימה לכל הדיעות! יום אחלה, דליה.

חן123

New member
אני לא מחזיקה שטויות בבית

אורחים, לרוב, לא מגיעים בהפתעה ואז יש זמן לקנות משהוא, אם האורחים שלך הם על בסיס כן מזדמן או יום-יוי, תקני דברים שאת לא אוהבת, או שתכיני להם פירות וכו´ (שמבחינתי זה הרבה יוותר טעים), בקשר לתפריט, אולי הגיע הזמן לגוון ולשנות תפריט? 4 חודשים זה המון חן

למעלה