מעבר בין אוניברסיטאות

Qwerty12321

New member
מעבר בין אוניברסיטאות

אני בוחן אפשרות של מעבר מאוניברסיטת חיפה לאוניברסיטה אחרת, טכניון, את"א או אב"ג האם ניתן לעבור על סמך ציוני שנת א בחיפה לטכניון? מה היתרונות והחסרונות במהלך? עד כמה צעד כזה הוא כדאי? אני לומד מדעי המחשב.

vinney

Well-known member
עקרונית ניתן

בטופסי ההרשמה אתה אמור להצהיר על הלימודים האקדמאיים הקודמים, ובחלק מהאוניברסיטאות (לא בדקתי ספציפית על אילו שידברת, תבדוק מול האוניברסיטאות בעצמך) ניתן להחליף את ציוני הבגרות בציונים של האוניברסיטה, אם למדת מספיק קורסים כבר, אם לא - אפשר לבקש פטור ממה שלמדת מהועדה להכרה בלימודים קודמים בפקולטה אחרי שאתה מתקבל כרגיל. הבעיה היא שהציונים מהמוסד ממנו עברת ימחקו לך מגליון הציונים ולא ישפיעו על הממוצע הסופי (רק יהיה כתוב שעברת את הקורסים/קיבלת פטור), ולכן אם הציונים האלה טובים מאוד - יהיה חבל כי הם לא יעלו לך את הממוצע. היתרון - תלמד איפה שאתה רוצה, כמובן. למה אתה רוצה לעבור?

Qwerty12321

New member
כמה סיבות...

בין הסיבות העיקריות זה הרכב החברתי של האוניברסיטה בכלליות שאני לא מתחבר אליו ,תשתית של מדעי המחשב המוגבלת ומספר קורסים מועט בתחום שמעניין אותי. דווקא ברמה היא לא הכי מפגרת מטכניון, אפילו במתמטיקה(אני אישית פתרתי את כל המבחנים של הטכניון בקורסים בהם למדתי) וגם מספר הנכשלים בחיפה הוא כ 30-40% בממוצע. אבל בקורסים המתקדמים טכניון פותח פער, וגם יש בעיות כלכליות קשות לחוג ואוניברסיטה בכלל. כמו כן יש פחות אפשרויות הפתוחות בפני במהלך הלימודים. שנה א נחשבת לקשה ביותר, ואני די מאמין בעצמי אז מבחינתי עבור לימודים בטכניון אני מוכן לוותר על הממוצא. הבעיה העיקרית היא שאסור לי לדחות את הלימודים, ואני לא יודע אך זה אפשרי לעביר לטכניון ציונים של סמסטר ב כאשר אני אקבל אותם רק בסוף הקיץ... ולמעשה הבנתי שההרשמה הראשונית לטכניון כבר נגמרה.

למעלה