מעבר בין חשבונות בנק בארץ ובארהב

• פותח הנושא Molie
  • פורסם בתאריך

Molie

New member
מעבר בין חשבונות בנק בארץ ובארהב

הי,
אנחנו בפני מעבר לארהב לפוסט דוקטורט, מתכננים לפתוח חשבון בנק מקומי כשנגיע. בארץ אנחנו משכירים דירה שעבורה התשלום כמובן בשקלים, ואנחנו רוצים להשתמש באופן שוטף בדמי השכירות. מה לדעתכם הדרך הכי טובה לעשות את זה? האם להשאיר חשבון פעיל בארץ שאליו יופקדו הצ'קים ואז למשוך ישירות ממנו עם נשיאה בעמלות המרה והעברה, או שיש דרך טובה יותר?
תודה לעונים

Boston Guy

New member
למה לא פשוט להשתמש בכרטיס אשראי ישראלי "בינלאומי"?

אני לא בטוח שאני מבין למה את מתכוונת במילים "למשוך ישירות מהחשבון בישראל".
אם את מדברת על לבצע העברה בנקאית כל פעם שאת צריכה קצת כסף - את צודקת. ביצוע של הרבה פעולות העברה בנקאית "קטנות" מישראל לארה"ב יהיה עניין די בזבזני בגלל עמלות וכיוצ"ב.

Fellowship

New member
היא מתכוונת שהיא רוצה להשתמש בכסף המופקד

מידי חודש בחשבונה הישראלי, כדי לשלם עבור השכירות בארה"ב, Back to Back,
ושואלת מה האופציה הכי כלכלית לעשות זאת, כאשר מדובר בפעולה שוטפת ולא משהו חד פעמי או לפי צורך ספציפי.

Fellowship

New member
אנו מקבלים את דמי השכירות לחשבון בנק בישראל

אם יש לך אפשרות להשאיר זאת שם, עדיף כמובן,
אם לא, ובהנחה והשוכר לא יעביר לך כסף לחשבון אמריקאי (וגם אם כן, את תישאי בעלויות, אז זה הינו הך),
אז לדעתי נשאר רק להתמקח עם הבנקים על העמלות ואולי לנסות לצמצם את מספר הפעולות,
לדוגמא, אולי השוכר שלך יסכים לשלם לך פעם ברבעון במקום פעם בחודש,
אולי אפילו פעמיים בשנה (לא כ"כ חריג) או את כל התשלום השנתי מראש (גם על זה שמעתי).

שווה אולי גם לבדוק שירותי העברת כספים (אמינים) שלא דרך הבנק, יתכן והם יהיו תחרותיים.

John the Savage

New member
שתי אפשרויות

אפשרות אחת זה להשתמש בכרטיס האשראי הישראלי בחו"ל. במקרה הזה, יתכן וניתן לחסוך עמלות המרה על ידי פתיחת חשבון מט"ח בישראל והמרת הכסף לדולרים (כדאי לבדוק מה עמלות ההמרה בכרטיס האשראי שלכם, ולהשוות מה יותר משתלם).

אפשרות שניה זה לעשות העברה בנקאית, אבל שימו לב שבהעברה בנקאית יש עמלת מינימום ולכן פחות משתלם להעביר סכומים נמוכים. אפשר לחכות ולעשות העברה כל כמה חודשים במקום להעביר כל חודש.

ilanvag

New member
כמו שג'ון כתב - להמיר בישראל את השקלים לחשבון מט"ח,

ולסדר מראש עם הבנק שכרטיס האשראי הישראלי יחייב ישירות את חשבון המט"ח, ולא את חשבון העו"ש השקלי.
&nbsp
עשיתי את זה לפני כעשור, עם סכומים די גדולים - ולפחות אז זו הייתה האופציה הכי משתלמת מבחינת שערי המרה ועמלות, ובהפרש די משמעותי (כי כשאת רוכשת דולרים לחשבון מט"ח, את משלמת עבור שער נמוך יותר מאשר עבור דולרים מזומנים).
&nbsp
עד כמה שאני מכיר את המערכת, נראה לי שגם כיום זו תהיה האופציה הכי משתלמת.
&nbsp
בנוסף, כמו שפלושיפ כתב - אם את יכולה לדאוג לקבל את תשלום שכה"ד מדי 3 או 6 תשלומים, הרי שהמרות בסכומים גבוהים יחסית אמורות לחסוך עוד עמלות.

השאלה כמה יעלה לה (עמלה(

להפקיד דולרים בחשבון ישראלי

לפני לא מעט שנים בדקתי והיו עמלות לא קטנות כדי שלא ישתלם לך לקנות מטח מחוץ לבנק ולהפקיד אותו בחשבון שלך

ובעצם תעדיף לקנות מטח דרך הבנק

ilanvag

New member
בשום אופן לא להפקיד מט"ח במזומן לחשבון הבנק!

אין בזה שום היגיון. אם יש מט"ח במזומן, אז לוקחים את זה אתכם לארה"ב (אלא אם מדובר בסכומים מאוד גבוהים, ואז אולי זה יותר מסוכן).
&nbsp
אני דיברתי אך ורק על שימוש בשקלים שכבר קיימים בחשבון העו"ש (לשם הופקד שכר הדירה, שמן הסתם מתקבל בשקלים), ואז רוכשים דולרים "אלקטרוניים" לחשבון המט"ח, במקום דולרים "נייר" שלוקחים ביד. זה בדיוק אותו דולר, רק ששער הרכישה שלו הוא נמוך יותר, ואפילו בצורה משמעותית.
&nbsp
כאשר ביצעתי רכישות בארה"ב עם כרטיס האשראי הישראלי, הוא חייב ישירות את החשבון הדולרי על הסכום המדויק (לא היו שום עמלות על ביצוע הפעולות הללו, למיטב זכרוני) - כמובן שצריך להסדיר את זה מראש עם הבנק (ו/או עם חברת האשראי, כבר לא זוכר), כי אחרת הכרטיס יחייב את חשבון העו"ש, ותהיה עמלה עבור כל רכישה (כי בעצם יש קניית דולרים עבור כל רכישה).
&nbsp
מקווה שעכשיו זה יותר ברור.

למעלה